”Älä koskaan ikinä muutu, rakas!” Aikuisten oikeesti?

”Älä koskaan ikinä muutu, rakas!” Aikuisten oikeesti?

Egotripin laulun sanat ”hei älä koskaan ikinä muutu, pysy aina tuollaisena kuin nyt oot” koskettavat varsinkin, jos biisiä kuuntelee rakastaan katsellessaan. Silloin rakastuneen mieli saattaa alkaa pyörittelemään, pysyyköhän meidän niin hyvä parisuhde aina näin hyvänä ja entä jos ei pysykään – miten hetkellisistä aallonpohjista selvitään yhdessä? Kun rakkaan kainalossa on niin ihanaa olla ja toista rakastaa hurjan paljon, ei tuon rakkaudentäyteisen hetken haluaisi muuttuvan ikinä. Ja kun rakastaa puolisoaan niin paljon juuri tuollaisena kuin hän on, niin hänhän ei saa muuttua, koska se olisi siis jollain tavalla pois siitä ihanasta, mitä me nyt jaamme. Muutos olisi riski rakkaudelle. Onko?

”Älä koskaan ikinä muutu” on melkoinen vaatimus kenellekään.

Miten hyvä parisuhde muuttuu paremmaksi?

Jotkut kuitenkin saattavat tylyttää puolisoaan siitä, miten hän on muuttunut eikä ole enää ollenkaan sellainen kuin aikoinaan tavatessa. Vaikka aamupuurorutiinin muuttumattomus voi olla hyödyllinen juttu arkiaskareiden vauhdittajana, niin eikö parisuhteen puutuminen useimmiten juonna juurensa nimenomaan kädenlämpöisestä muuttumattomuudesta? Eikös muutos ole oikeastaan siis harvinaisen virkistävä juttu?

Vaikka kumppanisi syyttelisi sinua siitä, että olet muuttunut ehkäpä ”totaalisen toisenlaiseksi” kuin aikoinaan olit tai jopa ”täysin vääränlaiseksi”, niin mieti hetki, mistä moinen syytös kumpuaa. Pysähdy itsesi rinnalle ja tunnustele, onko puolisosi mainitsema muuttumisesi turhanpäiväisten kiireidesi tuoma taakka ja puolisosi sanoissa voi olla arvokas viesti sinulle.

Jos taas tunnet muutoksesi vieneen sinua juurikin oikeaan suuntaan, keskustele puolisosi kanssa tuosta toiveestasi, tavoitteestasi, unelmastasi. Kuvaile hänelle muutoksesi hyviä puolia, sillä muutoksesihan on hiljalleen kuljettanut sinut sitä kohti, mitä kaipaat. Kaipaus kertoo muutoksen tarpeesta, ja aidosti kaipaamasi asiat ovat aina arvokkaita. Puolisosi ymmärtää kyllä, kun avaat itseäsi. Jos et uskaltaisi avata itseäsi, miten voisit odottaa vastalahjaksi hyväksyvää rakkautta aitoa itseäsi kohtaan?

miten hyvä parisuhde muuttuu paremmaksi

Jos puolisosi ei silti tunnista kaipaamasi muutoksen tarvetta, ja vieläpä sanoittaa suuttumuksensa sinua satuttavasti, voit vinkata hänelle myös Rakkauden (r)evoluution ”totaalisen toisenlaisista” ja ”täysin vääränlaisista” YouTube-vinkkivideoista!

Ehkäpä ne avartavat puolisosi maailmankuvaa myös teidän parisuhteenne viestinnän parantamistarpeesta? Voit myös linkittää hänelle pari blogipostausta täältä Rakkauden (r)evoluution eri aiheista itsensäkehittämisen ja parisuhteen parantamisen teemoissa.

Muutosta on arki täynnä

Sitä ei vaan huomaa ennen kuin muutos on vienyt tarpeeksi sivuraiteille siltä tavoitellulta reitiltä. Monelle tuo tavoiteltu reitti sisältää sen hyvän parisuhteen, mutta sen olettaa kulkevan siinä sivussa, johon se alunperin ilmaantui.

Kun arki on täynnä toimintaa, multitaskaaja saa pyöritellä pallojaan ilmassa nopeammin kuin näkeekään. Kun on liian monta tärkeää asiaa suoritettavana vuodesta toiseen, elämä vie jonglöörin joko autopilotilla eteenpäin tai pikkustiplun tapahtuessa kokonaan jalat alta.

Jos arjen vauhdikkuus välillä väsyttääkin, niin myös asioiden pitäminen muuttumattomina kuluttaa energiaa. Elämän luonne on virtaava, ja paikallaan pysyessämme energia sisällämme seisahtuu. Ummehdumme niille sijoillemme. Muutos on siis tarpeellista ja hyvää. Olennaista on oivaltaa, mihin suuntaan muutoksen haluaa vievän arjen keskelläkin.

Mitä kuiva parisuhde himoaa?

Moni miettii, miten parantaa hyvinvointiaan itsensäkehittämisen avulla
Himoa vain pettämiseen?
Lue silloin tämä postaus.

Kun iän myötä muutumme joka tapauksessa, suhteemme toisiimme hakee uutta uomaansa. Joskus vuosikymmenien uurtama uoma on jo kovaksi kuivettunut. Vanhojen rutiinien laitamilla puhjennut uusi kasvu on jäänyt hoitamatta, ehkä kokonaan huomaamatta. Orastavat ilonaiheet on ohitettu, sillä energia on mennyt vanhojen voimavarojen vahvistamiseen, ja rakkauden ensiaskeleiden ottamiseen uudelleen ja uudelleen niin monta kertaa, että paikallaan polkeminen on kaivanut kuopan kumppanusten alle.

Ruuhkavuosirutiinit rytmittävät kiireistä arkea. Kun moottoritie on kuuma ja kutsuva, kuten urapolku usein on, paahtamiseen puhallettu energia vie happea yhteen hiileen puhaltamiselta parisuhteen suvantovaiheissa. Jos puolisoiden väliltä puuttuu sekä henkistä happea että fyysistä liikkumavaraa arkiaskareiden välimaastossa, mistä löytyy kasvuvaraa parisuhteen parantamiseksi? Jos kädet, silmät ja korvat ovat täynnä vanhaa kaunaa tai pölyyntynyttä intohimoa, pieni putsausoperaatio on paikallaan ennen kuin uusi voi tulla edes kylään käväisemään, saati asettumaan taloksi.

Jos yksilöiden kasvutila on käynyt ahtaaksi ja samoissa neliöissä pyrkii parantamaan parisuhdettaan, tehtävä voi tuntua mahdottomalta yhtälöltä. Kuten ummehtuneilla ullakoilla on tapana kerätä rojuja, myös tyhjällä tilalla on tapana täyttyä. Jos kuulet puhuvasi kiireestä tai pakkopuuhista, tiedät, mistä minäkin tässä puhun. Ja kuten minäkin, myös sinä tiedät, että tilaa on tehtävä uudelle, jos huomisen ei halua kertaavan eilistä.

Kuiva parisuhde siis oikein himoitsee Muutosta! Isolla M:llä ja Ämmällä! Runsasta ja vuolasta, äyräiden yli vuotavaa Muutosta! Kun siis nimenomaan kaipaat Muutosta, miksi oikein pelkäät sitä?

Älä koskaan ikinä muutu? Vai saisiko parisuhde ainakin muuttua piirun paremmaksi?

Jos kaipaat uutta kipinää parisuhteeseen, päätä ensin, oletko aivan varma toiveestasi? Jos olet, anna mennä!

"Älä koskaan ikinä muutu"?

Veivaa muutosvivusta oikein perusteellisemmin Rakkauden (r)evoluutio-kirjan boostaamana! Kirjassahan kannustetaan parisuhteen pysyvään, perustavanlaatuiseen parantamiseen eikä vain pikkuiseen pintasivelyyn, joka unohtuu jo ennen aamua kuin yhden yön juttu. Kirjasta on apua myös silloin, jos vielä painit puolisosi kanssa tai omassa piinapenkissäsi ’erota vai ei’-välimaastossa. Täältä voit tilata kirjan Rakkauden (r)evoluutio – Parempi parisuhde vai erinomainen ero?

”Älä koskaan ikinä muutu” VAI ”Muutu jo vihdoin paremmaksi!”

Haluatko tosiaan vielä hokea puolisollesikin ”Älä koskaan ikinä muutu”? Fiilistellä toki saa, ja rakkaushempeilyissään voi kuunnella tietty iki-ihanaa Egotrippiä: Egotrippi – Älä koskaan ikinä (lyrics)

Itse olen varsinainen lyrics lover, joten linkkasin nimenomaan tuon tubevideon, josta varmasti saat luettua myös nuo mainiot sanat, jos et ole aiemmin pysähtynyt kuuntelemaan niiden nerokkuutta ehkäpä teidänkin parisuhteen suunnan kannalta 🙂

Kun tositavoitteenasi on parantaa parisuhdettanne eli muuttaa sitä, tässä on pääpointit pohdittavaksesi näppäränä 10 vinkin listana: 10 vinkkiä, miten hyvä parisuhde muuttuu paremmaksi NYT!

"Älä koskaan ikinä muutu, rakas!" Hyvä parisuhde muutoksessa

Opettele rakastamaan Muutosta vaatimatta vastapalvelusta.

Se mihin fokusoit, kasvaa mielessäsi. Mitä monipuolisemmilla aisteillasi ja konkreettisemmilla toimillasi keskityt toiveesi toteuttamiseen, sitä varmemmin ja nopeammin se kasvaa mielessäsi. Ja lopulta oman mielesi sopukoista ulkomaailman konkretiaan asti kasvanut toiveesi on totta.

Mutta muista, että kätesi voivat tarttua vain siihen, minkä näet, kuulet ja tunnet. Etsi siis sisältäsi se siemen, joka odottaa huomiotasi juuri tälläkin hetkellä. Anna sen kasvaa juuri niin kuin sen on tarkoitus tulla esiin. Kun annat sen näyttäytyä, kutsu se lähemmäs. Tunnustele ja vaali sitä. Kun se on kasvanut, voit antaa sille haluamasi nimen. Ehkä sen nimi on Muutos. Rakasta sitä. Hoida ja vaali Muutosta, niin se rakastaa sinua runsain mitoin takaisin.

Opettele rakastamaan Muutosta vaatimatta vastapalvelusta. Silloin sinun on yhä helpompi rakastaa myös itseäsi ja puolisoasi. Muutoksen rakastaminen on siis ensimmäinen askel omaan hyvinvointiin ja parempaan parisuhteeseen.

Mietitkö vielä, mikä tai pikemminkin kuka on se tärkein tekijä siihen parempaan parisuhteeseesi? 🙂

Lue lisäinspiraatiota täältä!

Tilaa Rakkauden (r)evoluutio -kirja nyt omaksesi!

Erota vai ei – kas, siinä pulma! Rakkauden (r)evoluutio -kirja keskittyy tuon pulman ratkaisuun eli parisuhteen elinkaaren tärkeimpään päätöksentekoon ja sen toteuttamiseen onnistuneesti ja onnellisesti. Olipa päätöksenä se parisuhteen parantaminen tai onnellinen ero.
TILAA KIRJA HELPOSTI TÄÄLTÄ!

"Älä koskaan ikinä muutu, rakas!" Hyvä parisuhde muutoksessa