Ero on elämänmuutos, vaan ei paniikin paikka.

Ero on elämänmuutos, vaan ei paniikin paikka.

Ero on elämänmuutos, vaan ei paniikin paikka!

Ero ei ole paniikin paikka”, totesin Länsiväylä-lehden viikonloppunumerossa. Voit lukea siitä ja muista Rakkauden (r)evoluutiosta kirjoitetuista lehtiartikkeleista ja radio-/podcast-julkaisuista täältä Media-sivulta. Ero on elämänmuutos, kyllä, mutta siitä ei tarvitse synnyttää itselleen paniikkia omalla katastrofiajattelullaan. Käytännössä eroaminen on helpompaa ja sujuu nopeammin kuin moni luulee – Lue lisää täältä: Avioeron hakeminen on helppoa…

Ero on elämänmuutos, jota moni pelkää

Jos koet eron olevan järjettömän kamala elämänmuutos ja suoranainen paniikin paikka, niin suosittelen lukemaan Rakkauden (r)evoluutio-kirjan. Jotkut jättävät eroamatta, vaikka haluaisivat – ihan vaan siitä syystä, että eivät kehtaa erota. Lue vaikkapa tämä blogipostaus eropohdintojen ristiriitaisuudesta:
”En kehtaa erota, vaikka haluaisin.”

Rakkauden (r)evoluutio mediassa: Länsiväylä-lehti
Rakkauden (r)evoluutio Länsiväylä-lehdessä

Johtaako muutoksen tarve välttämättä eroon?

Joidenkin ihmissuhteiden ainoa ongelma on niiden muoto ja joidenkin parisuhteiden ainoa ongelma on niiden kaavoihin kangistunut muuttumattomuus. Parisuhteen heikkoudesta on turha syyttää puolisoaan, sillä yhteys toiseen ihmiseen rakennetaan aina itsestä käsin. Näihin teemoihin haluan kirjallani herätellä ihmisiä, jotta yhä useampi saisi elää onnellisessa parisuhteessa tai olisi hyvillään sinkkuna, omassa mainiossa seurassaan. Lue lisää tästä artikkelista: VAPAA / AVOIN PARISUHDE: Johtaako vapauden tarve eroon?

Rakkauden kytkeytyy vapauteen
Rakkaus kytkeytyy vapauteen

Miksi pitkää parisuhdetta on vaikeaa parantaa pysyvästi? Mitä hyvä elämänmuutos parisuhteessa pysyen edellyttää?

Pysyvää parannusta ei saa aikaiseksi parisuhteessaan, jos katsoo vain suhteen pintatekijöitä eikä tutustu sekä itseensä että puolisoonsa syvällisemmin, täysin avoimesti ja esille nousevat ikävätkin jutut hyväksyen. Jos eroa pitää jonain epäonnistumisena tai lähtökohtaisesti vain kiellettynä ratkaisuna, sitä alkaa liikaa mukauttaa itseään väkisin sellaiseen rooliin, johon ei vaan taivu. Mitä enemmän itseään ja puolisoaan vääntää väkisin, sitä heikommaksi yhteys käy ja molemmat alkavat tiuskimaan toisilleen, vaikka ratkaisu löytyisi heistä itsestään – jos he vaan jaksaisivat tutustua itseensä syvemmin ja laventaa ajatus- ja toimintamallejaan.

Parisuhdepahoinvointi syntyy puolisoiden välisen yhteyden heikkoudesta. Kunnon yhteyttä ei voi syntyä, ellei itse opettele ensin tuntemaan itsensä ja kerää itseluottamusta rohjetakseen olla toiselle ihmiselle lämpimällä tavalla auki ja läsnä. Kun suhtautuu eroamiseenkin positiivisena vaihtoehtona, sitä ei enää pelkää, jolloin ei pakota itseään ja puolisoaankaan väkisin sellaiseen moodiin, jossa ei ole hyvä olla.

Joskus parisuhteen elinkaaren aikana toinen henkilö saattaa ehdottaa avointa parisuhdetta tai muuten turhan vapaalta haiskahtavaa suhteen muodonmuutosta. Miten silloin kannattaa reagoida ja toimia? Lue lisää täältä.

Rakkauden (r)evoluutio -blogin eri kategorioista voit lukea lisää parisuhteen parantamisesta pysyvästi tai eropäätöksen tekemisestä. Blogissa kerrotaan myös onnellisesta elämästä eron jälkeen. Ja tietysti iloista sinkkuelämää unohtamatta! Blogin Hyvinvointi-kategoriassa on kirjoituksia hyvinvoinnin parantamisesta parisuhdestatuksesta riippumatta.

Kiltteys parisuhteessa ja avioerossa

”Vapaus, tasa-arvo, rakkaus – toteutuvatko ne koskaan tässä matoisessa maailmassa?”, kysyi Minna Canth aikoinaan. Näin voisi kyseenalaistaa myös joidenkin ”kilttimiesten”, ”pirttihirmujen”, ”jännämiesten” ja ”kilttien tyttöjen” parisuhteissa ja avioeroissa. Kiltteys on hyve, jota ei kaikilta löydy – joko itseään tai puolisoaan ja ex-puolisoaan kohtaan. Kiltteydestä puhutaan muunmuassa tässä artikkelissa: KILTTIKAPINA PARISUHTEESSA: Kilttimiehet ja kiltit tytöt.

Ero on elämänmuutos: Vertaistukea avioeroon, avoeroon ja salasuhteen päättymiseen

Ratkaisukeskeinen Rakkauden (r)evoluutio -kirja ja blogi on tarkoitettu kaikille parisuhteessa tai sinkkuna eläville miehille ja naisille, jotka antavat itselleen luvan nauttia elämästä ja rohkenevat nauraa myös omille, ehkäpä jo aikansa eläneille ajatuksilleen. Kirjassa on monien haastateltujen miesten ja naisten tositarinoiden lisäksi liki 60 mielenkiintoista harjoitusta, joiden avulla lukija saa konkreettisesti ja selkeästi jäsenneltyä ajatuksiaan, toiveitaan, uskomuksiaan, pelkojaan ja tavoitteitaan niin parempaa parisuhdetta kuin hyvää sinkkuelämääkin varten. Monenlaisia tositarinoita sisältävästä kirjasta kannattaa vinkata myös sille vertaistukea kaipaavalle kaverillesi, jota sinä tuet hänen elämänpolullaan joka mutkassa ja notkelmassa.

Lue Rakkauden (r)evoluution Facebook-sivustolta tai tältä nettisivustolta lisää muunmuassa kirjan saamasta lukijapalautteesta ja medianäkyvyydestä sekä esimerkiksi siitä, että mistä se idea tämmöisen perusnormista poikkeavan parisuhde- ja erokirjan kirjoittamiseen oikein lähti…?