Miten löytää uusi hyvä parisuhde tai parantaa pitkää parisuhdetta?

Miten löytää uusi hyvä parisuhde tai parantaa pitkää parisuhdetta?

Tässä Hyvä parisuhde-blogikategoriassa pohditaan, millainen on onnellinen, hyvä parisuhde. Mitkä asiat tekevät parisuhteesta kokonaisvaltaisesti hyvän? Kuuluuko hyvään parisuhteeseen välttämättä hyvää seksiä vai voiko olla onnellinen ilman seksiä parisuhteessa? Ja miten parantaa seksielämää parisuhteessa? Tai miten parantaa parisuhdetta ylipäänsä? Entä mistä löytää hyvän parisuhteen, jos edellinen parisuhde ajoi karille ja kaipaa uutta rakkautta elämäänsä?

Hyvä parisuhde & Runsas elämä

Hyvä parisuhde lisää sekä fyysistä että henkistä hyvinvointia. Tämän Hyvä parisuhde-blogikategorian artikkelit kertovat kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisäämisestä tasapainoisessa, onnellisessa parisuhteessa.

"Hyvä seksi, parempi mieli" - Hyvä parisuhde lisää sekä fyysistä että henkistä hyvinvointia

Selibaatti parisuhteessa ahdistaa: Miltä tuntuu, kun puoliso ei halua seksiä?
Selibaatti parisuhteessa ahdistaa: Miltä tuntuu, kun puoliso ei halua seksiä? LUE TÄÄLTÄ

Aloitetaan tämä postaus siitä, mikä monella on mielessä kuitenkin: hyvä seksi parisuhteessa! 🙂

Jos pitkässä parisuhteessa välillä tuntuu, että kumppanin kanssa sanat ovat loppu ja seksikin sen myötä, niin miten oppia puhumaan ja pussaamaan entistä antoisammin?

Hyvään parisuhteeseen ei kuulu pettämistä, josta kerrotaan Pettäminen-blogikategoriassa. Hyvä parisuhde voi kuitenkin muuttua entistä paremmaksi, jos puolisot haluavat sopia avoimesta suhteesta.

Avoimesta suhteesta kerrotaan esimerkiksi tässä blogikirjoituksessa:

Hyvä parisuhde & Vapaa rakkaus: Rakkautta ei voi omistaa

Hyväkin parisuhde voi tulla tilanteeseen, jossa pohditaan eroa. Eropäätöksen puntaroinnista kerrotaan Erota vai ei -blogikirjoituksissa ja eron jälkeisestä elämästä Eron jälkeen -blogikategoriassa. Eron jälkeisestä onnellisesta sinkkuelämästä ja iloisesta deittailusta kerrotaan Sinkkuelämää-blogipostauksissa.

Mutta miten löytää uusi, tasapainoinen ja kokonaisvaltaisesti hyvä parisuhde, jossa myös arki maistuu ja seksi luistaa?

Miten löytää uusi hyvä parisuhde?

Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin kuuluu sekä fyysinen että henkinen puoli ja uusi hyvä parisuhde tarjoaa hyvän olon tärkeitä osatekijöitä monipuolisesti. Monipuolisuus on kuitenkin jokaisen oma arvio siitä, mikä juuri itselle on tärkeää elämässä. Uusi hyvä parisuhde löytyy, kun tietää omakohtaisesti sen, mikä minut tekee onnelliseksi. Ennen kuin edes etsii uutta parisuhdetta ja kaipaa rakastumista toiseen ihmiseen, kannattaa opetella rakastamaan itseään ja elää omien arvojensa mukaista hyvää elämää mahdollisimman kokonaisvaltaisesti – siis onnellisesti. 

Rakas: Hyvä parisuhde - Hyvä deitti-ilmoitus
Hyvä deitti-ilmoitus - LUE ARTIKKELI TÄÄLTÄ

Onnellisesta sinkkuelämästä löydät kirjoituksia Sinkkuelämää-blogikategoriasta, ja oman hyvinvointisi edistämiseen saat inspiraatiota Hyvinvointi-blogikategoriasta. 

Mutta jos olet onnellinen jo ihan itseksesikin ja kaipaat ihanaa uutta rakasta rinnallesi, niin miten ja mistä löydät uuden, hyvän parisuhteen? Parisuhde luodaan jokaisessa hetkessä itse molempien kumppanien toimesta, joten parisuhdetta ei varsinaisesti löydetä, vaan rakennetaan sellaisen kumppaniehdokkaan kanssa, joka tuntuu sopivan omaan maailmaan juuri oikealla tavalla.

Miten parantaa pitkää parisuhdetta?

Miten parantaa pitkää parisuhdetta tai piristää seksielämää ja muutakin arkea? Siitä kertoo tämän Hyvä parisuhde -blogikategorian kirjoitukset. Lue lisää onnellisesta parisuhteesta – sen löytämisestä ja luomisesta esimerkiksi näistä kirjoituksista:

Muut Rakkauden (r)evoluutio -blogikategoriat löydät oikeasta yläkulmasta (desktop) tai tämän postauksen alapuolelta (mobile). 

Muut Rakkauden (r)evoluution -blogikategoriat:

 

Erota vai ei?

Kun aikoinaan hyvä parisuhde ei tunnu enää hyvältä: Erota vai ei?

Erota vai ei? -blogikategoria auttaa sinua päättämään joko parisuhteesi tai iänikuiset eropohdintasi. Kun parisuhde ahdistaa ja mietit, kannattaako jatkaa yhdessä tai milloin on parempi erota, lue lisää Erota vai ei? -blogikategoriasta täältä!

Pettaminen

Pettäminen parisuhteessa:

Yhden illan juttu. Tai toisenkin. Salasuhde. Toinen nainen. Kolmas pyörä. You name it… Kun puolisosi petti tai itse petit, täältä saat vinkkejä ja vertaistukea seurata sydäntäsi pysyvästi parempaa elämää kohti pettämisen jälkeen. Lue tästä blogikategoriasta pettämisestä!

Hyvinvointi

Hyvinvointi parisuhteessa ja sinkkuna:

Miten parantaa hyvinvointia parisuhteessa tai ihan itsekseenkin? Lue hyvinvoinnin parantamisesta tästä elämäniloisesta ja mielenrauhaan ohjaavasta blogikategoriasta!

Eron jalkeen

Parisuhteen päättyminen: Eron jälkeen

Miten selvitä erosta? Tai miten nauttia elämästä, vaikka eroprosessi on päällä tai exä laittaa kapuloita rattaisiin? Millaista elämä on eron jälkeen? Mistä saada vertaistukea eroon? Miten oppia kohtaamaan ex-puoliso arvostavasti eron jälkeen, vaikka viimeiset ajat ennen eroa olisitte vihanneet toisianne enemmän kuin mitään muuta koko maailmassa? Eron jälkeen exä ei välttämättä enää ärsytäkään, vaan hänestä voi saada paremman ystävän kuin uskoitkaan. Lue tästä blogikategoriasta eron jälkeisestä elämästä!

Sinkku

Iloista, kokonaisvaltaisesti hyvää sinkkuelämää:

Villi ja vapaa sinkku? Tai ainakin wannabe-villi-ja-vapaa? Millaista on olla sinkku? Mitä tehdä sinkkuna? Entä jos sinkkuus pelottaa tai ahdistaa? Tai mitä tehdä, jos haluaa parisuhteen, mutta ei todellakaan halua Tinderiin tai mihinkään nettideittipaikkaan…? Lue elämäniloinen blogi sinkkuelämästä täältä!

Parisuhdekirja Erokirja

Kirjat & Julkaisut:

Vertaistukea ja harjoituksia kirjasta Rakkauden (R)evoluutio – Parempi parisuhde vai erinomainen ero? Positiivinen parisuhdekirja eropäätöksestä: päätöksenteosta parisuhteen parantamisesta tai eroprosessin aloittamisesta.

Rakkauden (r)evoluutio - Parempi parisuhde vai erinomainen ero?

 

Lukijakommentit kirjasta ja blogista TÄÄLTÄ. Median näkökulmat Rakkauden (r)evoluutiosta TÄÄLTÄ.