HYVÄ PARISUHDE TESTISSÄ! Huomaatko Sinä todelliset maalipaikat?

HYVÄ PARISUHDE TESTISSÄ! Huomaatko Sinä todelliset maalipaikat?

Arjen keskellä on myös hyvä parisuhde testissä. Rakas puolisosi ansaitsee huomiosi ja arvostuksesi. Tiedät, että sinun on hyvä huomioida kumppanisi rakastavat sanat ja hänen avuliaat tekonsa. Mitä tapahtuisi hyvälle parisuhteellesi, jos et enää huomaisi puolisosi hyvyyttä arjen kiireiden keskellä?

Liian moni eronnut kertoo samanlaista tarinaa siitä, kuinka aikoinaan onnellinen pariskunta vuosien saatossa vain kasvoi erilleen. Liian moni sanoo puolison eroilmoituksen tulleen kuin salama kirkkaalta taivaalta. Moni ei eronsa jälkeenkään vielä havaitse sitä, minkä olisi voinut omalta osaltaan huomata jo sen vielä onnellisen parisuhteen aikana. Huomaatko Sinä varmasti puolisosi hyvyyden arjessa? Tai havaitsetko varmasti ne vaaranpaikat ennen kuin se salama iskee?

Nyt on siis hyvä parisuhde testissä, mutta testaa ensin itsesi! Huomaatko SINÄ todelliset maalipaikat?

Omassa parisuhteessani pohdin ajoittain, olenko yhtä huomaavainen kuin mieheni, jonka fokus on kuulemma aina minun parhaissa puolissani. Sen kyllä uskon, sillä se on tullut harvinaisen selväksi jo niillä meidän Tinder-ensitreffeillä. Hän osoittaa kiinnittävänsä huomiota parhaisiin puoliini monin tavoin ihan konkreettisesti, sanoin ja teoin fyysisestikin. Ja hyvä niin. Meillä on paljon yhteistä. Monta hyvää yhteistä mielenkiinnon kohdetta.

Mutta testataan ensialkuun nyt sinun peruskeskittymiskykysi ihan simppelisti. Katso seuraava keskittymiskykyä testaava video, vaikka et pitäisi jalkapallosta (tämän postauksen edetessä ymmärrät kyllä, miksi jopa minä valitsin tähän postaukseeni futispainotuksen). Uskon ja luotan sinuun nyt, että täydellisen pelisilmänkin puuttuessa osaat kuitenkin seurata videon ohjetta. Ja tässä vielä ohje suomeksi: Yritä nähdä tarkasti, syntyykö tässä videossa maali vai ei:

Hyvä parisuhde testissä Christiano Ronaldon vuoksi?
Hyvä parisuhde testissä Christiano Ronaldon vuoksi?

Hyvä parisuhde testissä futiksen vuoksi?

Itse olen huomannut tuon tälläkin hetkellä TV-jalkapallopeliä seuraavan rakkaan futisvalmentajamieheni olevan erittäin fokusoitunut minun parhaiden puolieni tiirailun lisäksi myös jalkapalloa katsoessaan, kun taas itselläni futiksessa menevät maalipaikat ja hienotkin laukaukset ohi – keskityn muuhun. Esimerkiksi muutama vuosi sitten muun stadionin laskiessa silmä kovana syöttöjä ja maalipaikkoja, minä kiinnitin täyden huomioni lähinnä Christiano Ronaldon liikkeisiin ja vaihtopenkillä paikallaan istumiseen. Onneksi pelikentän tohina ja yleisön huuto ei häirinnyt minua liikaa, sillä istumapaikkamme olivat aivan CR7:n vaihtopenkin takana. Peliliput olivat kerrankin hintansa väärti!

Hyvä parisuhde testissä - Huomaatko Sinä todelliset maalipaikat?
Christiano Ronaldon parhaat puolet?

Hyvässä parisuhteessa toistemme pääfokusaiheiden ymmärtäminen on tärkeää, vaikka omat intressit vetäisivät huomion täysin muualle. Minä ymmärrän mieheni jalkapallopeli-innostuksen, ja mieheni ymmärtää minun jalkapallopelaaja-innostukseni. Parisuhteessa riittänee, että ollaan about samoilla linjoilla, ja iloitsemme nähdessämme toistemme spontaanin riemun. Minä iloitsen, kun mieheni huutaa maalipaikoista tai niiden missaamisesta. Hän tuntuu olevan niin täynnä energiaa ja voimaa, ja nautin, kun hän osoittaa intohimoisuutensa ajoittain myös TV:ä katsoessaan. Hän iloitsee, tai ainakin naureskelee, kun minä hihkun omanlaisteni maalipaikkojen bongaamisesta. Hän tietää minun maalipaikkafokukseni koituvan ajoittain hänenkin hyväkseen 🙂

Hyvä parisuhde testissä - Huomaatko Sinä todelliset maalipaikat?

Parisuhteessa on tärkeää yhteisen tavoitteen mukainen toiminta, joten jos et vielä klikannut äskeistä videota, niin viimeistään nyt testaa sinäkin, miten hyvin Sinä pystyt keskittymään maalintekoon:

Katsoithan äskeisen videon ennen kuin etenet tässä postauksessa?

Ennen kuin tutkaillaan parisuhdetta sen tarkemmin, testaa ensin oma tarkkaavaisuuden tasosi katsomalla edellinen video! Jalkapallosta en siis niin ymmärrä, mutta tuota ihanaa futisvalmentajamiestäni haluan ymmärtää ja huomioida. Syystä valitsin siis tämän artikkelin ensimmäiseksi parisuhdetestiksi tuon jalkapallovideon!

Vasta kun olet katsonut edellisen videon, sen jälkeen tsekkaa tämä toinen huomiokykyäsi testaava klassikkovideo toisessa pallopelissä:

Hyvä parisuhde testissä

Oletko yhä täysin varma, että huomaat puolisosi hyvät puolet ja kivat tempaukset, jotka hän tekee ilahduttaakseen sinua?

Varmistan vielä: katsothan ensin edelliset kaksi pallopelivideota ennen kuin jatkat tämän postauksen lukemista? Kiitos!

Annan toki mieheni keskittyä intohimoonsa jalkapalloon ja yritän olla häiritsemättä häntä ainakaan ihan koko ajan. Kuitenkin ajoittain varmistan omilla pikkutempauksillani, että hän muistaa yhä myös ne parhaat puoleni. Parisuhteesta kannattaa pitää huolta, eikös? Kommentoi tämän postauksen alla, mitä mieltä Sinä olet!

Miten Sinä varmistat, että huomaat puolisosi hyvät puolet, ainakin ne kaikista parhaimmat? Entä miten voit huolehtia siitä, että rakkaasi antaa sinulle sen huomion, jota ehkä kaipaat tälläkin hetkellä, kun luet tätä artikkelia? Luettuasi tämän artikkelin, voit tehdä vielä pari hauskaa tarkkaavaisuustestiä, ja näyttää ne myös puolisollesi! Mutta tuodaan fokuksemme vielä hetkeksi takaisin tähän hetkeen, jossa on nyt se hyvä parisuhde testissä! Aivosi asettavat sinut mielenkiintoiseen testiin joka hetki.

Hyvä parisuhde testissä

Hyvä parisuhde testissä: Huomaatko varmasti puolisosi hyvyyden arjessa?

Ruuhkavuodet kestävät terminsä mukaisesti vuosia, joten kuinka huomioit puolisosi tavallisen arjen kiireiden keskellä? Osoitatko arvostavasi rakkaasi hyviä pieniä arkisia tekoja, vai ohitatko ne ihan vahingossa? Jotta parisuhteesi pysyisi hyvänä jatkossakin, testaa, huomaatko satavarmasti puolisosi hyvyyden arjessa. Ruuhkavuosirakkaudesta voit lukea tästä: KORONAKRIISI JA RUUHKAVUOSI: Rakkautta enemmän kuin stressiä?

Arkemme on helposti täynnä kivaa puuhaa ja joskus tupatentäynnä tylsempääkin tekemistä. Koemme, kuulemme ja näemme paljon kaikenlaista hyvää ja huonoa koko elämämme ajan. Itseasiassa moderni elinympäristömme on täynnä tuota aistiärsykkeiden big dataa. Sitä on jopa liian paljon. Jos todellakin huomioisimme tietoisesti kaiken tuon datamäärän ympärillämme, aivomme ylikuumenisivat.

Aivojen on tehtävä valintoja.

Hyvä parisuhde testissä - Huomaatko Sinä todelliset maalipaikat?
Hyvä parisuhde testissä – Huomaatko Sinä todelliset maalipaikat?

Latinofutisareenan huutohuminassa minun aivoni valitsivat keskittyä Christiano Ronaldoon. Olen opettanut aivoni siihen, ja oppivaisten aivojeni ansiosta bongaan sentapaiset maalipaikat salamannopeasti. Matsista sain mukavia kuvia parisen sataa, joista kolmisenkymmentä ilahdutti Facebook-kavereitanikin. Kiitos aivojeni! En aio kouluttaa aivojani tältä osin uuteen, sillä tämäntapaiset bongaukset big datasta riemastuttavat minua aidosti. Aivoni ovat synkronissa elämäntavoitteideni kanssa, joten nautin elämästäni näidenkin aivoitusteni ansiosta!

Vastaavasti futisvalmentajamieheni on jo pikkupojasta asti kouluttanut omat aivonsa huomaamaan jopa TV-ruudulta kuka potkaisi palloa ja millä jalalla, ja oliko samaan aikaan liuta muita jätkiä oikeassa paikassa sijoittumassa oikein, ja sattuiko joku kohtelemaan kaltoin toista vai oliko kaikki vain filmausta. Hän pystyy jopa hahmottamaan pienestäkin tv-ruudusta pikkiriikkisen yksityiskohdan: oliko tuomarilla puusilmä vai ei.

Minä en hahmota sellaista.

Eikä edes futisvalmentajamieheni ole vielä pystynyt valmentamaan aivojani tuollaiseen tarkkaavaisuuteen. Onneksi hän myös ymmärtää, että välillä minun keskittymiskykyni hiipuu, kun on futiksesta kyse. Pallopelipuutteellisuuksieni peittämiseksi pyrin tuomaan parhaat puoleni jälleen esiin, mistä mieheni on ainakin toistaiseksi vielä ilahtunut futiksenkin kustannuksella. Me emme tosin ole olleet yhdessä vielä kahtakymmentä vuotta. Parisuhteemme tulee siis olemaan testissä vielä monen matsin aikana. Maalipaikkoja on tärkeää luoda pitkässäkin parisuhteessa 🙂

Jos sinäkin olet saanut itse valita puolisosi (kuten oletan) ja jos sinun tietoisesti valitsemanasi tavoitteenasi on hyvä parisuhde, tiedät sinun olevan hyvä huomata, milloin parisuhteesi on hyvä ja miten hyvä se valitsemasi puolisosi sinulle on vielä vuosienkin jälkeen. Onko teillä tarpeeksi yhteisiä mielenkiinnonkohteita? Iloitsetteko toistenne bongaamista maalipaikoista silloinkin, kun intressinne ovat erilaiset? Mitä huomaat parisuhteessasi?

Tekevätkö aivosi oletuksia ja jopa vääriä valintoja puolestasi?

Aivotyö
Aivotyö ja itsensäkehittäminen

Aivomme ovat kasvaneet ja kehittyneet koko elämämme ajan luoden uusia synapseja (niiden varsinaista big dataa prosessoivien neuroneiden välisiä kytköksiä) sen mukaan, mitä havainnoimme. Siksi se, mihin fokusoit, kasvaa. Kun fokusoit hyvään puolisossasi ja parisuhteessanne, aivosi úskovat helpommin, että hyvä parisuhde on The Tavoitteesi. Mitä paremmin olet koulinut aivoreittejäsi, sitä helpommin ne jättävät videonkaltaiset häiritsevät gorillat ja ehkä jopa Ronaldonkin kaltaiset rantaleijonat huomioimatta ja ohjelmoivat itsensä tukemaan päätavoitettasi yhä vahvemmin.

Aivomme ovat ohjelmoineet itsensä fokusoimaan niihin asioihin, joiden ne olettavat olevan tärkeimpiä meidän selviytymisellemme. Aivojemme hyvinvoinnin vuoksi meidän tulee keskittyä olennaiseen, jolloin aivomme alkavat automaattisesti sivuuttamaan epäolennaisemman.

Jos et tietoisesti huomioi puolisoasi, kuinka kauan uskot aivojesi tekevän sen puolestasi?

Aivot ovat plastiset. Ne mukautuvat läpi elämän. Olet tietämättäsi ikäänkuin opettanut aivoillesi reittejä kohti sitä, mikä sinua kiinnostaa. Lapsena ne jutut olivat eri asioita kuin nyt aikuisena. Mielenkiinnonkohteesi ja tavoitteesi muuttuvat. Se on normaalia ja kuuluu kasvun kaavaamme. Ehkä myös odotuksesi hyvältä parisuhteelta ovat muuttuneet tässä matkan varrella, mutta tukevatko aivosi sinua kohti uusia tavoitteitasi ja unelmiasi?

On tärkeää oivaltaa, että kaikki ajatuksemme eivät ole totta eivätkä aina edes hyvää tarkoittavia. Aivomme tykkäävät säästää energiaa ja ajaa autopilotilla siihen suuntaan, joka toimi vuosi tai vuosikymmeniä sitten. Aivojemme vahvat väylät ohjaavat meitä menneisyyden toistamiseen, mutta läpi ihmiselämän hienosäätyviä aivojamme voimme muokata myös itse täysin tietoisesti. Ihmetteletkö vielä, miksi tai miten?

Moni miettii, miten parantaa hyvinvointiaan itsensäkehittämisen avulla
Onko pettäminen aivojesi paras oivallus?

Lue ajatuksella Rakkauden (r)evoluutio-kirja ja tämän blogin muitakin postauksia, muunmuassa:

Entä mitkä asiat lisäävät kierroksia myös tässä hyvä parisuhde-testissä? Moni haluaa hyvän parisuhdeen ja vieläpä nopeasti. Jos ”kaikki mulle nyt ja heti” kuuluu ainakin alitajuiseen sanavarastoosi, lue pikavinkit tästä postauksesta:

Hyvä parisuhde testissä fyysisesti

Hyvää parisuhdetta testataan fyysisestikin, kun panostamme energiaamme arkiaskareisiin ja iltaisin. Jotta hyvä parisuhde ei kaadu ruuhkavuosien stressitestiin, stressin vaikutuksista on tärkeää olla tietoinen. Tieto lisää tuskaa ehkä aluksi, mutta konkreettisen itsensäkehittämisen avulla tuonkin tuskansa saa lievennettyä.

Rauhallinen hengittäminen lisää hyvinvointia

Lue tästä Rakkauden (r)evoluution artikkelista, miten stressimoodi iskee päälle aivojen mantelitumakkeessa ja miten vagus-hermoa hellimällä voi parantaa hyvinvointiaan helposti: Miten hengitys parantaa hyvinvointia konkreettisesti?

Kierroksiaan voi hiljentää kiinnittämällä huomionsa paremmin sekä fyysisesti että psyykkisesti. Parisuhteen parantamiseksi lue tämä artikkeli nopeasta ja helposta keinosta: Miten parantaa parisuhdetta helposti ja nopeasti muutamassa sekunnissa?

Hyvä parisuhde testissä – Mutta testaa ensin omat uudelleenmäärittelykykysi!

Myös sisäisen puheensa uudelleensanoittaminen on hyvä työkalu mielen ohjaamisessa hyvää tavoitetta kohti. Lue tämä artikkeli:

KORONAKRIISI JA RUUHKAVUOSI: Rakkautta enemmän kuin stressiä?

Kun tavoitteenasi on parempi parisuhde, kokeile Rakkauden (r)evoluutio – Parempi parisuhde vai erinomainen ero? -kirjan harjoituksia myös oman mielen sisäisten stressitermien uudelleenmäärittelystä ja -sanoittamisesta. Kirjan sisältöön voit tutustua täällä.

Lue ajatuksella Rakkauden (r)evoluution muitakin postauksia, muunmuassa:

Hyvä parisuhde testissä? Testaa ensin itseäsi vielä parilla tempulla ja kikalla!

Laita tarkkaavaisuutesi ja keskittymiskykysi testiin vielä näiden parin hauskan videon myötä:

Hyvä parisuhde testissä

Piditkö enemmän tämän postauksen videoista vai valokuvista? Kommentoi alla, mihin suuntaan sinun aivoituksesi vetivät fokustasi!

Keskittyminen on vaikeaa, I know 🙂

Hyvä parisuhde testissä Christiano Ronaldon vuoksi?
Hyvä parisuhde testissä, kun CR7 vilkaisi varmasti just muhun!!