”En uskalla lukea Rakkauden (r)evoluutiota!”

”En uskalla lukea Rakkauden (r)evoluutiota!”

Minulta kysytään usein, mistä Rakkauden (r)evoluutio-kirja kertoo. Onko kyseessä kirja eroamisesta vai pikemminkin parisuhteen parantamisesta?Kannustaako eropositiivisen parisuhdekirjan sanoma eroamaan liian helposti ja kevytkenkäisesti, kun kirjassa suhtaudutaan eroamiseen niin hyväksyvästi ja tuodaan esille monia eroamiseen liittyviä positiivisia puolia? Kirjassa käsitellään parisuhteiden vaikeimpia teemoja suorasanaisesti, mutta inhimillisesti – lempeännapakasti. Jotkut ovat jopa sanoneet, että eivät uskalla edes avata moista kirjaa tai kirjan harjoitusten tekeminen pelottaa.

Kirja eroamisesta vai kirja parisuhteen parantamisesta?

Kirja eroamisesta ja parisuhteen parantamisesta: Mikä sen lukemisessa jännittää?

Mistä tämä toisinaan vain erokirjaksi arveltu syväluotaava parisuhdekirja oikein kertoo? Onko tämä kirja eroamisesta tai pikemminkin eropositiivinen kirja parisuhteesta sopiva kirja pariskunnalle yhdessä vai erikseen luettavaksi? Entä tuleeko ne kirjan lukuisat, syvälliset mentaaliharjoitukset tehdä itsekseen vai puolison kanssa?

Kirja eroamisesta vai kirja parisuhteen parantamisesta?

Jos parisuhde ahdistaa ja ero pelottaa, uskaltaako ja kannattaako teemaa monilta kanteilta tarkastelevaa 374-sivuista parisuhdekirjaa lukea? Kun kirjan nimessähän mainitaan sen paremman parisuhteen lisäksi myös erinomainen ero.

Eroaminen on iso tabu, joka pelottaa ja jännittää.

Jännää tässä on se, että olen kirjoittanut kirjani juuri hänelle, joka jännittää sen lukemista.

Itseni kaltaiselle. Minähän aikoinaan itse pelkäsin eroa aivan turhaan ja vasta vuosien saatossa monet mentaalivalmennukset käytyäni havahduttuani ymmärsin, että tuon minun ja silloisen puolisoni onnellisuutta rajoittavan uskomuksen jakaa aivan liian monet ihmiset joka puolella maailmaa.

Rakkauden (r)evoluutio mediassa: Kotivinkki -lehti
Rakkauden (r)evoluutio -kirjailija, Kliininen Hypnoterapeutti ja NLP Trainer-valmentaja Kati Niemi. Lue lisää täältä.

Oma tabunpurkuprojektini kasvoi Rakkauden (r)evoluutio-kirjaksi ja täksi blogiksi, sekä antoi minulle vahvan sysäyksen opiskella ihmisen mieltä sen syvimpiä sopukoita myöten. Olen nykyisin sertifioitu Kliininen Hypnoterapeutti ja kaikki Suomessa tarjotut, pitkät NLP-koulutukset käynyt NLP Trainer-valmentaja. Lisäksi olen täydentänyt psykologian opintojani Lontoon Yliopistossa lukemalla muunmuassa neurobiologiaa ja biopsykologiaa sekä ihmisen elinkaaren kattavaa kehityspsykologiaa. Perehdyn asiakkaiden esille tuomiin haasteisiin juuri sillä syvyydellä kuin asiakas kokee itselleen hyväksi kullakin hetkellä. Hypnoterapian avulla autan asiakastani hyödyntämään myös alitajuntansa voiman itselleen parhaan ratkaisun havaitsemiseksi ja omanlaisensa tavoitteensa saavuttamiseksi lempeän rohkeasti.

Kirja eroamisesta jännittää yhtä lailla kuin parhaimpien parannuskeinojenkin kokeilu.

Olen tottunut siihen, että kirjani ja tämän blogini lukemisen lisäksi monia ihmisiä jännittää kokeilla myös hypnoterapiaa eli levollisen nautinnollisen hypnoositilan yhdistämistä terapauttisiin menetelmiin, kuten kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan, tai NLP-tekniikoihin.

Mitä on liian positiivinen ajattelu?

Useimmiten uuden hypnoterapia-asiakkaan kanssa keskustelemmekin ensin siitä, mitä henkilö tosiasiassa tietää hypnoosista ja sen hyödyistä entuudestaan ja millaisia mahdollisia pelkoja asiakkaalla on ennen hypnoterapian aloittamista. Yleensä pelko laimenee jo siinä vaiheessa, kun kerron lukuisista arkipäiväisistä tilanteista, joissa meistä jokainen on hypnoidisessa tilassa.

Vaikka jotkut televisiosta lavahypnoosia jännityksellä katsoneet uskovatkin hypnoosin olevan jotain magiaa tai taikatemppuja, niin viimeistään hypnoterapian ensimmäisessä tapaamisessa jo alkuhaastattelun aikana nämä pelot hälvenevät.

Olen havainnut monen suomalaisen yhä karttavan jo pelkkää ”terapia”-sanaa, joka tuo joillekin monenlaisia terapiatekniikoita kokeilemattomille ihmisille mieleen epämääräiset Hollywood-leffat. Joidenkin mielissä ”terapia”-sana korostaa ”ongelmaa” niin suurena, etteikö sitä mukamas ihan itsekseenkin saisi ratkaistua. Jos lisäksi on uskonut lavahypnotistien ”pompi pupujussina yleisön edessä”-shown olevan jotain taikuutta, jolla menettää itsekontrollinsa ja tekee itsensä naurunalaiseksi, on ymmärrettävää, että varsinkin hypnoterapian kokeilu voi tuntua jännittävältä ennen kuin sitä on kokeillut. Onneksi kuitenkin yhä useammat suomalaisetkin ovat oppineet hyödyntämään rentouttavaa hypnoosia, jotta he saavat yhteyden sisältään kumpuaviin parhaisiin vastauksiin helpommin.

Voimavarat ja tavoitteen asettaminen

Niille, jotka haluavat ainakin kokeilla hypnoterapiaa, opetan myös itsehypnoositekniikoita, jotta asiakas löytää tasapainonsa kiireisenkin työpäivän keskellä ja saa vahvistettua sisäisiä voimavarojaan omatoimisestikin. Minä toimin kliinisenä hypnoterapeuttina omien arvojeni edistämiseksi: Rakkaus, Ilo, Vapaus ja Turvallisuus. Voit lukea minusta lisää ja varata sparraussession kanssani täältä.

Erotabun purkaminen on tärkeää rakkauden edistämiseksi

Erotabun purkaminen on tärkeimpiä asioita sen edistämiseksi maailmassa, että jokainen omanlaisensa yksilö uskaltaisi luoda myös aidon rakkaudellisen parisuhteen ja tuoda itsensä esille puolisolleen pelotta. Parempi parisuhde ei rakennu eropelon päälle vaan sille, että kumpikin uskaltaa olla oma itsensä pelkäämättä jätetyksi tulemista.

Kirjani ensimmäiset lukijat ovatkin olleet heitä, joilla on jo valmiiksi ollut ainakin hitusen verran keskivertoa enemmän rohkeutta parantaa elämäänsä joko sitä aidosti parempaa parisuhdetta tai sitä erinomaista eroa kohti.

Kun ensimmäiset rohkelikot ovat saaneet tabua purettua omalta osaltaan ja laittaneet hyvää kiertoon lähipiirissään, jonain päivänä kirjani kannet avaa juuri se henkilö, jota halusin kirjani sanomalla lohduttaa ja tukea aidosti rakkaudellisempaa parisuhdetta tai ihan yhtä kelpoa eropäätöstä kohti. Ehkä se olet sinä, joka luet tätä blogipostaustani. Mielelläni kuulen palautetta sekä tästä blogistani että kirjastani. Muiden lukijoiden palautteita voit lukea täältä.

Kiitos sinulle upea Rakkauden (r)evoluution lukija ja some-seuraaja, kun laitat hyvän kiertämään omassa lähipiirissäsi. Tehdään maailmasta rakkaudellisempi ja parisuhteista parempia yhdessä. 🙂

Kun parisuhde ahdistaa ja ero pelottaa, kannattaako lukea ”erokirjaa” puolison kanssa? Onko kirja eroamisesta parempi lukea yksin?

”No mistä se erokirja oikein sitten kertoo?” Tätä tosiaan monet kysyvät minulta. Uskon kirjani antavan erilaisia vastauksia jokaiselle lukijalle, joten miten voisin vastata tuohon kysymykseen täysin objektiivisesti? Jotkut ovat käyneet jo ostamassa kirjani ja monet ovat ilmoittautuneet kirjastojen jonotuslistalle (löytyy koko Suomesta, kysy vaan kirjastonhoitajaltasi!), mutta kuitenkin jotkut ovat sanoneet, että todella haluaisivat lukea kirjani, mutta he eivät uskalla. Mitä sinä vastaisit tähän monilta kuulemaani kysymykseen?

Jos parisuhteessa on kaikki hyvin tai vaikka ei olisikaan, niin mitä pelättävää parisuhde- ja eroteemaa ratkaisukeskeisesti katsovassa, eropositiivisessa parisuhdekirjassa voisi tarkemmin ottaen olla?

Itse taidan olla jäävi vastaamaan tähän, joten mielelläni kuulisin sinun näkemyksesi seuraaviin kysymyksiin, joita monet potentiaaliset lukijat minulta kysyvät:

  • Miksi sinun mielestäsi kannattaisi suhtautua eroon posiitivisen sallivasti, vaikka haluaa ensisijaisesti parantaa parisuhdettaan?
  • Voiko siitä olla jotain haittaa, jos sallii eroajatuksen itselleen, vaikka ei sitä toteuttaisikaan?
  • Kenelle tämä parisuhdekirja on sinun mielestäsi tarkoitettu tai kenelle suosittelet kirjan lukemista?
  • Ja ennenkaikkea: kenen ei mielestäsi kannattaisi lukea sitä, ainakaan vielä?
  • Kannattaako mielestäsi eropositiivista parisuhdekirjaa lukea puolison kanssa vai olisiko se parempi lukea salaa ihan itsekseen?
Rakkauden (r)evoluutio Instagramissa: rakkaudenrevoluutio

Kommentoi omat näkökantasi ja mielipiteesi alla olevaan kommenttikenttään, tai lähetä yksityinen viesti minulle esimerkiksi some-tilien kautta. Pääset Rakkauden (r)evoluution Instagram- ja Facebook-sivuille oheisista kuvalinkeistä.

Rakkauden (r)evoluutio Facebookissa

Jaan saamiani kysymyksiä, kommentteja ja palautteita jatkuvasti täällä blogissa, Facebookissa ja Instagramissa. Kiitos kun osallistut keskusteluun myös anonyymisti minun kauttani 🙂

Mistä sain idean kirjoittaa positiivisen kirjan parisuhteiden parantamisesta ja eroamisesta?

Opiskellessani talousjohtajan ammattini ohella sertifioiduksi NLP Trainer-kouluttajaksi (Neuro-Linguistic Programming) meidän jokaisen kouluttajaopiskelijan tuli valita jokin taito juurtajaksain mallitettavaksi. Kun itse olen erittäin kiinnostunut ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta ja parisuhteiden parantamisesta, ja kun olin juuri itse eronnut ex-puolisostani hyvissä väleissä, niin päätin mallittaa hyvän eroamisen taitoa syvähaastattelemalla lukuisia muita eronneita.

Syvähaastattelin yhä useampia myös onnellisissa pitkissä parisuhteissaan eläviä ihmisiä, tutustuin lukuisiin suomalaisiin ja kansainvälisiin parisuhde- ja erotutkimuksiin ja -kirjoihin sekä luin iltojeni ratoksi nettikeskustelupalstojen besserwissereiden ja mustavalkofanaatikkojen kirjavia kommentteja parisuhteisiin ja eroihin liittyen.

NLP Trainer-diplomikoulutuksen lopputyötäni esitellessäni kouluttajakollegoilleni sain paljon kannustusta jatkaa heidänkin mielestä mielenkiintoiselta kuulostanutta projektiani ja koska haastattelemani ihmisetkin pitivät käymiämme syvällisiä keskusteluja hyödyllisinä, huomasin haluavani jatkaa mallitusprojektia vielä NLP-kouluttajaksi valmistuttuanikin. Hiljalleen kaikesta kahden vuoden ajan tutkimastani ja sisäistämästäni syntyi tämä esikoiskirjani Rakkauden (r)evoluutio – Parempi parisuhde vai erinomainen ero.

Kirjassa näkyy NLP-valmentajan näkökulman lisäksi toki myös pitkä johtajanurani, josta ammennan muunmuassa energiaa antavaan päätöksentekoon, arvojen mukaisten tavoitteiden saavuttamiseen ja itsensäjohtamiseen liittyvissä teemoissa.

Kirjan tekemiseen kului valtavasti aikaa – lähestulkoon kaikki vapaa-aikani, mutta mitä enemmän asiaan perehdyin, sitä varmemmaksi tunsin sen, että haluan saada sanomani kaikkien niiden ihmisten kuultavaksi, jotka tuskailevat parisuhteissaan tai riitelevät ex-puolisoidensa kanssa mielestäni aivan turhaan.

Halusin antaa ihmisille positiivisemman ajattelumallin, josta voisi olla hyötyä ihan jokaiselle – halusipa sitä pysyä yhdessä kumppaninsa kanssa taikka erota hänestä.

Mistä eropositiivinen kirja parisuhteesta ja parisuhteen parantamisesta kertoo?

Rakkauden (r)evoluutio ei ole ”erokirja” vaan yhtälailla parisuhdekirja. Opas parempaan parisuhteeseen taikka eropäätöksen tekoon. Ylipäänsä kyseessä on selkeää päätöksentekoa ja elämänlaadun kohentamista käsittelevä kirja. Kyseessä on kirja päätöksenteosta lukijan omien arvojen ja tavoitteiden mukaisesti.

Kirjan lukeminen saattaa pelottaa heitä, joille inhimillinen itsetutkiskelu ja intuitiivisen tiedonhakuprosessin hyödyntäminen on ollut vielä uutta. Tämä eropositiivinen kirja parisuhteesta ja parisuhteen tai ainakin oman elämän pysyvästä parantamisesta tukee lukijaa meillä jokaisella olevien mentaalitaitojen vahvistamisessa. Mielen taitojen harjoittelusta on hyötyä muuallakin kuin rakkauselämässä.

Joskus on voinut käydä niin, että oma tavoite on harvinaisen sankan sumun peitossa ja arvotkin ovat saattaneet jäädä hämärän peittoon. Arvomaailma on kenties kokenut kolauksia tai arvojaan on saattanut alkaa kyseenalaistamaan elämänpolulla karttuneiden kokemusten myötä. Elämä opettaa ja arvomaailma muuttuu. Mikseivät siis myös parisuhteen ja ylipäänsä oman elämän tavoitteet muuttuisi?

Teeman mukaisesti ystävänpäivänä julkaistu, Art House Oy:n kustantama Rakkauden (r)evoluutio: parempi parisuhde vai erinomainen ero keskittyy parisuhteessa elävien miesten ja naisten usein edestakaisin poukkoileviin pohdintoihin siitä, kannattaako heikoissa kantimissa olevaan suhteeseen panostaa vielä kerran kunnolla vai olisiko molempien osapuolten kannalta sittenkin parempi erota onnellisesti ja onnistuneesti.

Onko Rakkauden (r)evoluutio sinulle ennenkaikkea kirja eroamisesta vai pikemminkin kirja parisuhteesta ja sen parantamisesta?

Eropäätöksen taustalla olevat syyt ovat useimmiten moninaiset. Rakkauden (r)evoluution avulla pystyy paremmin hahmottamaan koko vyyhdin ja ymmärtämään selkeämmin, miksi pohtii eroa yhä uudelleen eikä siltikään ole saanut päätöstään tehtyä. Eropositiivisessa parisuhdekirjassa on 57 erilaista mielenkiintoista mentaaliharjoitusta, joiden avulla lukija saa jäsenneltyä ajatuksiaan, toiveitaan, uskomuksiaan ja pelkojaan.

Rakkauden (r)evoluutio on ennenkaikkea apuväline itsensäkehittämiseen ja omien arvojen mukaisten tavoitteiden saavuttamiseen. Niin parempaa parisuhdetta kuin hyvää sinkkuelämääkin varten.

Kirja ei saarnaa parisuhteen parantamisen pakosta eikä luo illuusioita eroamisen autuudestakaan. Kirjan lukijat ovat kuitenkin saaneet oivalluksia siitä, mikä on paras ratkaisu heille itselleen tässä hetkessä, parempaa huomista varten. Mitä arvelet, olisiko Rakkauden (r)evoluutio sinulle ennenkaikkea kirja eroamisesta vai pikemminkin kirja parisuhteesta ja sen parantamisesta? Kun olet lukenut sen, mielelläni kuulen oivalluksistasi ja näkökulmistasi. Muiden lukijoiden kokemuksista voit lukea täältä.

Ratkaisukeskeinen kirja käsittelee parisuhteen parannuskeinoja käytännönläheisesti, mutta lisäksi tuo esille olennaisen, vanhaa tabua suojelleista uskomuksista poikkeavan uuden ajatusmallin parisuhteen parantamiseksi: kaikkien kannattaisi suhtautua eroon positiivisen sallivasti ja erityisesti nimenomaan silloin, kun haluaa onnellisen parisuhteen.

Blogi eroamisesta, parisuhteen parantamisesta, pettämisestä ja onnellisesta sinkkuelämästä

Ratkaisukeskeinen Rakkauden (r)evoluutio -teos on siis kirja eroamisesta ja parisuhteen parantamisesta. Myös täällä blogin puolella voit lukea näistä teemoista seuraavista blogikategorioista:

Antoisia lukuhetkiä sinulle sekä kirjan että blogiartikkeleiden parissa! Mielelläni kuulen sinultakin lisää lukijapalautetta sitten siinä vaiheessa, kun olet valmis jakamaan saamiasi oivalluksia tai näkökulmiasi minun ja mahdollisesti muidenkin lukijoiden kanssa. Lämmin kiitos sinulle jo etukäteen siitä, että laitat hyvän kiertämään myös omalta osaltasi tämän vielä monia jännittävän tabun purkamisessa!

Kirja eroamisesta vai kirja parisuhteesta ja parisuhteen parantamisesta?
KIRJA EROAMISESTA VAI EROPOSITIIVINEN KIRJA PARISUHTEESTA JA SEN PARANTAMISESTA?
Lukijakommentit ja median näkökulmat Rakkauden (r)evoluutiosta – LUE TÄÄLTÄ!