Miksi lehdet ja radiot poimivat Rakkauden (r)evoluutiosta keskenään ristiriitaisia näkökulmia?

Miksi lehdet ja radiot poimivat Rakkauden (r)evoluutiosta keskenään ristiriitaisia näkökulmia?

Rakkauden (r)evoluution sanomaa on käsitelty monissa aikakausi-, iltapäivä- ja paikallislehdissä sekä radiossa.

Toisinaan jotain toimittajaa kiinnostaa sen parisuhteen parantamiseen liittyvät näkökulmat, kun taas toinen toimittaja kysyy vinkkejä eropäätöksen tekemiseen ja erosta selviämiseen.

Miten yksi ja sama kirja voidaan kokea toisaalta parisuhdekirjana ja toisaalta erokirjana?

Miksi lehtilööppien klikkiotsikot poimivat kirjasta sellaisen sanoman, joka ymmärtää olevan vain totuuden toinen puoli artikkelin loppuun luettuaan?

Miten lehti- ja radiotoimittajat osaavat poimia Rakkauden (r)evoluutiosta näkökulmia, jotka vaikuttavat olevan keskenään täysin ristiriitaisia ja toistensa vastakohtia?

Mistä Rakkauden (r)evoluutio kertoo median edustajien mielestä?
Entä mitä mieltä lukijat ovat kirjan sanomasta?

Tässä artikkelissa avataan sekä median että lukijoiden näkökulmia parisuhde- ja/tai erokirjan sanomasta.

Toisinaan ne ovat varsin erilaiset.

Luettuasi tämän postauksen, kommentoi alaosassa, miltä kantilta sinä luit kirjan tai mitä blogikategoriaa sinä seuraat eniten? Mielellään kuulisin myös vinkkisi seuraavasta juttuaiheesta!

Myös anonyymisti voit laittaa minulle viestiä, eli ota yhteyttä! Täällä olen 🙂

Eri mediat ja myös lukijat poimivat Rakkauden (r)evoluutiosta eri näkökulmia.
Mutta mikä niistä koskettaa juuri sinua?
Juuri nyt?

Eropositiivinen parisuhdekirja Rakkauden (r)evoluutio – Parempi parisuhde vai erinomainen ero? on vaikuttava opas parisuhteen elämänkaaren vaikeimmassa vaiheessa navigointiin: päätöksentekoon kipeässä risteyskohdassa, kun joko itse tai puoliso miettii eroa.

Mistä tietää, onko parisuhde parempi pistää pakettiin, vai jatkaa yhdessä yrittämistä ja parisuhteen pysyvää parantamista?

Rakkauden (r)evoluutio on syvällisyytensä lisäksi monipuolinen ja kattava parisuhdeopas tai erokirja – miltä kannalta lukija tilannettaan punnitseekaan.

Osa kirjan lukijoista on kokenut kirjan ihan parhaana parisuhteen piristäjänä ja uskon luojana yhteiseen suuntaan.

Osa lukijoista taas on antanut koskettavaa palautetta, vuolaita kiitoksia siitä, miten kirjan sanoma antoi heille voimia tehdä pitkään oikeaksi tuntemansa eropäätös ja selvitä erosta eteenpäin entistä vahvempana.

Osa lukijoista, jotka jo entuudestaan olivat erittäin onnellisia pitkässä parisuhteessaan, kokivat kirjaa lukiessaan suurta iloa siitä, että kirja muistutti heidän hyvän parisuhteen parhaista puolista.

Jotkut lukijoista, jotka olivat jo onnellisesti eronneet, kokivat kirjan antavan erittäin kattavan ja totuudenmukaisen kuvan kaikesta siitä, mitä parisuhteen suunnan puntarointiin liittyy.

Moni sanoi aikovansa lukea kirjan uudelleen aina tarpeen tullen – missä elämänvaiheessa kulloinkin ovatkaan.

Näkökulma voi nimittäin hyvinkin muuttua vuosien saatossa, ja nimenomaan näkökulmien tarkasteluun ja vaihtoonkin Rakkauden (r)evoluutio avustaakin. Moni kertoikin säilyttävänsä Rakkauden (r)evoluution suosikkikirjojensa joukossa tulevia, mahdollisesti uusia tarpeita varten.

Inspiraatiota parisuhteen parantamiseen vai kannustusta eroamiseen?

Eri lehti- ja radiotoimittajilla on luonnollisesti omat, myös ajoittain vaihtuvat näkökulmansa siihen, mistä aiheesta he haluavat kirjoittaa artikkelin tai tehdä radio-ohjelman. Keskimäärin mediassa seurataan trendejä: välillä pinnalla ovat vastaeronneiden keski-ikäisten ’Onko pakko mennä sinne Tinderiin?’-pohdinnat ja muut sinkkuelämäseikkailut (kyllä, kirjassa myös pinnalla!) tai ne pitkän parisuhteen kompastuskivet tai piristyskeinot (kyllä, kirjassa ruoditaan perinpohjin – niitä iänikuisia ’perusongelmia’ syvemmältä).

Ja kyllä media seuraa myös niitä erotrendejä: tilastojen mukaan kesälomien jälkeen elokuussa ja joulunpyhien jälkeen tammikuussa jätetään eniten erohakemuksia. Jos siis minun tapaani myös sinä olet seurannut tätä parisuhde- ja erogenreä jo pidempään, tiedät esimerkiksi tammikuun lehtien olevan tulvillaan sekä ”kesäksi kuntoon”-vinkkejä että eroteemaa käsitteleviä artikkeleja.

Siksi myös Rakkauden (r)evoluutio näkyy mediassa eri näkökulmiensa kautta. Kantavana teemana kuitenkin aina rakkaus ja rauha – pelon ja pakon sijaan.

Olipa kyseessä suhde nykyiseen tai entiseen puolisoon tai tulevaan kumppanikandidaattiin 🙂

Mitä sinä kaipaat parisuhteeseesi tai sinkkuelämääsi juuri nyt?

Toimittajat ja lukijat lukevat siis Rakkauden (r)evoluutiota monin tavoin, kukin omasta lähestymistavastaan ja näkökulmastaan lähtien.

Entä kaipaatko juuri Sinä eniten:

 • piristystä parisuhteeseen?
 • apua itseluottamuksen vahvistamiseen petetyksi tulemisen jälkeen?
 • tukea salasuhteesta irtautumiseen tai pettämiskierteen katkaisuun?
 • lohtua pitkän parisuhteen aallonpohjassa?
 • luottamusta yhteiseen suuntaan ja intoa edistää yhteisiä tavoitteita?
 • inspiraatiota sekä omien että yhteisten unelmien löytämiseen?
 • rohkaisua eropäätöksen tekemiseen?
 • konkreettisia ohjeita erohakemuksen jättämiseen tai omaisuuden jakoon?
 • vertaistukea erosta selviämiseen?
 • turvallisuuden tunnetta vaikeuksien keskelle?
 • vinkkejä ex-puolison kohtaamiseen ja ehkäpä tiukkoihinkin neuvotteluihin hänen kanssaan?
 • kannustusta itsenäisen elämän aloittamiseen?
 • toivoa paremmasta?
 • innostamista sinne Tinderiin, jonne ”kukaan ei ainakaan halua mennä” ja siellä ne sinkut silti ovat?
 • keinoja löytää uusi parisuhde ja luoda siitä entistä parempi?
 • iloa elämääsi?

Kun haluat rautaisen kokonaispaketin napakasti ja nopeasti omaksi tueksesi tai innostuksen lähteeksi, lue Rakkauden (r)evoluutio -kirja kannesta kanteen. Tee sen jokainen harjoitus (57!) aivan kaikessa rauhassa itseksesi, omakohtaisesti pohtien. Voit tehdä kirjan harjoitukset itseksesi tai ystäväsi kanssa – halutessasi myös puolisosi kanssa.

Rakkauden (r)evoluutio -blogi käsittelee rakkauden teemaa myös monipuolisesti eri kanteilta ja paikoin syvällisestikin.

Myös blogissa jaettavat harjoitukset on usein tarkoitettu treenattaviksi kumppanin kanssa, mutta monet harjoituksista on helppo tehdä aivan itsekseen.

Kirja. Blogi. Meili. YouTube. Facebook. Instagram. Twitter. Pinterest.

Olitpa siis erinomaisessa parisuhteessa tai onnellisesti eronnut – tai jossain niiden välimaastossa – Rakkauden (r)evoluutio -kirja ja -blogit tarjoavat sinulle varmasti pohdittavaa.

Tilaa Rakkauden (r)evoluutio -blogipostaukset helposti suoraan sähköpostiisi (ei todellakaan spämmiä!) ja seuraa postauksia myös Rakkauden (r)evoluution YouTube-kanavalla, Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja Pinterestissä.

Puuttuiko jokin media listalta? Ota yhteyttä ja vinkkaa!

Rakkauden (r)evoluutio mediassa

Kattava listaus Rakkauden (r)evoluution lehtiartikkeleista ja radioesiintymisistä tähän mennessä löytyy täältä.