10 vinkkiä, miten hyvä parisuhde muuttuu paremmaksi NYT!

10 vinkkiä, miten hyvä parisuhde muuttuu paremmaksi NYT!

Moni pohtii, miten oma puoliso tai parisuhde on muuttunut sitten ensitapaamisen. Eikä aina todellakaan siihen parempaan suuntaan. Mutta mitkä olisivatkaan ne parhaat keinot kelkan kääntämiseen? Jos haluat tietää, miten hyvä parisuhde muuttuu paremmaksi, ota avuksesi tämä vinkkilista parisuhteenne positiivisemman muutoksen mahdollistamiseksi!

Parisuhdeongelma - Parisuhdekriisi
Miltä tuntuu elää seksittömässä parisuhteessa selibaatissa vastoin tahtoaan? LUE TÄÄLTÄ
Miten hyvä parisuhde muuttuu paremmaksi?
Lue itsensäkehittämisestä TÄÄLTÄ

Vaikka sinulla olisi hoppu tietää, miten hyvä parisuhde muuttuu paremmaksi JUST NYT, lue tämä ensin.

Parisuhteen parantaminen
Miten parantaa parisuhdetta helposti ja nopeasti muutamassa sekunnissa? LUE TÄÄLTÄ

Ennen kuin päästän sinut suinpäin allaolevaa vinkkilistaa scrollaamaan, pysäytän sinut vielä hetkeksi. Vaikka kuinka haluaisit paremman parisuhteen nyt ja heti, niin lue tämä ensin. Tämän postauksen jälkeen voit hypähtää kiiruusti sinne pikavinkkipuolelle: Miten parantaa parisuhdetta helposti ja nopeasti muutamassa sekunnissa?

Parisuhteenne on sinun ja puolisosi välinen suhde. Vain siis suhde. Ei konkreettinen kimpale jotain, josta ottaa kiinni ja ravistella se paremmaksi, toimivammaksi ja antoisammaksi. Parisuhde on tyhjä tila, johon joka hetki sinä tuot omat ajatuksesi, tunteesi, toiveesi ja toimintasi. Kun haluat tietää, miten hyvä parisuhde muuttuu paremmaksi, löydät vastauksen vain sisältäsi. Vastaus ei löydy siitä parisuhteesta, jonka haluat muuttuvan. Parisuhde on tavallaan tyhjä tila – ontto ja avoin – eikä se muutu kuin sen äärellä olevien puolisoiden toimesta. Parempi parisuhde luodaan jokaisessa kohtaamisessa puolison kanssa. Kohtaamisen taitoa voi harjoitella. Itseään saa kehittää. Itsensäkehittäminen saa tuntua välillä vaikealta ja hitaalta. Sille on syynsä, kuten esimerkiksi tämä blogipostaus kertoo: Tiede paljastaa: kaikki aikuiset eivät yllä riittävälle kehitystasolle. Miten parantaa hyvinvointiaan itsensäkehittämisen avulla?

Miten parisuhde muuttuu paremmaksi?

Avuksesi parisuhteesi muutosmatkalle voit toki ottaa allaolevan vinkkilistan, koska se auttaa. En ole sitä turhanpäin raapustellut. Olen pohtinut näitä asioita monien ihmisten kanssa. Ja kaikista eniten oman itseni kanssa. Anna siis sinäkin itsellesi edes hetki aikaa kääntyä sisäänpäin omaan itseesi. Sillä sieltä sinäkin tuot esille juurikin ne asiat, joiden sitten kotvasen kuluttua huomaat ravitsevan rakkaussuhdettanne entistä parempaan suuntaan.

Kaipaus kertoo muutoksen tarpeesta

Tuntuuko sinusta joskus siltä, että:

  • Parisuhteesi kaipaa pikkupiristystä, tai ehkä kunnon järistystäkin?
  • Teillä ei ole aikaa toisillenne, tai et saa tarpeeksi omaa aikaa?
  • Päivistäsi puuttuu jotain, mitä kaipaat?

Kaipauksesi kertoo uuden tarpeesta. Muutoksen tarpeesta. Muutos sinun omassa elämässäsi nousee sinusta itsestäsi ja konkretisoituu käsillesi omien käsiesi kannattelemana. Sinusta itsestäsi lähtien myös siihen tyhjään tilaan, parisuhteeseesi.

Miten parisuhde muuttuu paremmaksi?

Muutos saa tuntua vaikealta. Usein se sitä onkin. Varsinkin, mitä pidemmälle toivomaltaan polulta on ajautunut. Ehkä välillä sivuun täysin tuupattuna. Mutta muutos on silti mahdollista siinäkin tilanteessa, missä nyt olet. Tiedät, että et ollut tismalleen samankaltaisessa tilanteessa kuin nyt vielä vuosikymmen sitten, ja ehkä vuodet ovat tuoneet lukuisiakin muutoksia ihan huomaamattasi. Olet muuttunut ulkoisesti, ajatuksiltasi, lähipiiriltäsi, ja kenties myös asuinpaikkasi ja työsi suhteen. Yhtä lailla tästäkin hetkestä eteenpäin muutos tulee matkallesi mukaan muodossa tai toisessa.

Miten hyvä parisuhde muuttuu paremmaksi? Aloita muutoksen sallimisella!

Jos huomaat muutoksen, ja jopa oikein kiinnität erityisen lämmintä huomiota tuota sisälläsi jo käynnissä olevaa muutosta kohtaan, varmistat sen kulkevan haluamaasi polkua askel askeleelta varmemmin tästä hetkestä eteenpäin.

Ennen kuin voit vaalia hyvää muutosta parisuhteessasi, sinun tulee sallia sen saapuminen luoksesi. Salli muutoksen läsnäolo parisuhteessanne, puolisossasi ja itsessäsi. Lue täältä, miten opit sallimaan puolisosi ja parisuhteenne muutoksen, ennen kuin lähdet sitä työstämään: ”Älä koskaan ikinä muutu, rakas!” Aikuisten oikeesti?

"Älä koskaan ikinä muutu, rakas!" Hyvä parisuhde muutoksessa

Hienoa, kun maltoit pysähtyä hetkeksi! Tässä nyt muutosmatkallesi avuksesi ne 10 vinkkiä, miten hyvä parisuhde muuttuu paremmaksi:

1. Tee tilannekatsaus. Jos oma kasvutilasi on käynyt ahtaaksi parisuhteessasi, tee ensin tilannekatsaus. Miltä päiväsi näyttävät? Mistä ne täyttyvät? Puuttuuko niistä jotain, mitä olet alkanut kaivata enemmän kuin ennen? Muista, että parisuhteenne on vain se suhde – tyhjä tila, jonne sinä tuot elämännälkäsi ja rakkaudenjanosi lisäksi myös eväät, joilla ruokit yhteistä hyvinvointianne.

2. Tunnusta oma roolisi elämässäsi. Ennen kuin syyttelet puolisoasi siitä, että hän ei anna sinulle omaa aikaa tarpeeksi tai ei ymmärrä uusia kiinnostuksenkohteitasi niiden olettamalla intensiteetillä, palauta mieleesi lapsuuden minäsi ja sen jälkeen kulkemasi polku. Kun tarkkailet kulkemaasi elämänpolkuasi, huomaatko, että tuo polku on ollut sinun jokaisen askeleesi alla? Se polku, jonka kuljit ajoittain ajattelemattakin, on omasi. Omin pikkujaloin tepastelemasi. Puolisosi on vain sattunut osumaan polullesi jossain vaiheessa. Anna hetki aikaa itsellesi ja hengitä muutosta sisääsi jo tässä hetkessä.

Miten hengitys parantaa hyvinvointia
Lue tästä postauksesta lisää hidastamisen ja hengityksen tärkeydestä.

3. Pikaputsaa päiväsi. Tilaa on tehtävä uudelle, jos yksilöille tai parisuhteen paremmalle suunnalle ei löydy vapaata slottia. Karsi edes vartti päivässä jostain, mikä ei tuota sinulle aivan yhtä suurta iloa kuin se, jota kaipaat enemmän elämääsi. Luuletko, että missään vartissa ei parisuhteesi paremmaksi muutu? Vartti päivässä on 91 tuntia puhdasta hyvää vuositasolla. Jos saisit nyt käyttää 91 tuntia ihan mihin tahansa nauttimaasi asiaan ilman että kukaan häiritsee tai tuomitsee sinua, niin mitä tekisit? Jos et saa 91 tuntia irrotettuasi tästä viikostasi kertaheitolla, nauti se vartti päivässä täysillä!

4. Käytä varttisi viisaasti. Nauti tuosta vartistasi, jonka järjestelit almanakkaasi. Nauti siitä niin paljon, että kun palautat sen mieleesi seuraavana aamuna, haluat järjestää jälleen itsellesi tuollaisen mukavan hetken. Huomaatko, miten hyvä lisääntyy elämässäsi ihan vaivihkaa? Jännä juttu, eikös!

Huomaa hyvä päivässäsi, puolisossasi ja itsessäsi.

5. Huomaa hyvä päivässäsi. Huomioi itsellesi luoma hyvä aivan siinä arkipäiväsi keskiössä, ei vain sen laitamilla. Katso tarkkaan. Mitä se hyvä on? Miltä se näyttää? Miten katsot sitä? Miltä sinusta tuntuu, kun kuulet tuon hyvän kutsuvan sinua yhä iloisemmalla ilmeellä? Fokusoi tuohon itsellesi sallimaasi hyvään kaikin aistein. Antaumuksella. Huomaa, miten elämääsi kaipaasi asia on alkanut kasvaa, kun teit sille tilaa. Hyvän huomioimista kannattaa harjoitella, sillä hiljalleen siitäkin tulee sinulle rutiini, ja se jos mikä piristää päiviäsi ja sitä parisuhdettasikin! Voit ottaa avuksesi tämän vinkkilistan joko sellaisenaan tai vapaasti soveltaen: Miten parantaa itsetuntoa sosiaalisen median avulla eikä somea karttaen?

6. Huomaa puolisosi. Huomaa, miten puolisosi antaa sinulle kasvutilaa, kun sinä itse sitä itsellesi järjestät. Vartti päivässä sinulle itsellesi tuo hymyn huulillesi ja iloisen ilmeesi myötä ilonpilkkeen puolisosikin silmäkulmaan! Huomaa hänen rakkautensa sinua kohtaan myös tänään, vaikka käytätkin aikasi vartin verran toisin kuin aikaisemmin. Huomaa hänen rakastavan sinua pikkumuutoksestasi huolimatta. Sinä olet saanut muuttaa arkeasi ja itseäsi. Huomaa, miten hän osoittaa rakastavansa sinua juuri sellaisena kuin olet – antamalla sinun elää päiväsi jälleen vartin verran toisin kuin aikaisemmin.

7. Kiitä ja kehu itseäsi. Kiitä itseäsi siitä, että huomasit kaipauksesi äänen sisälläsi ja toteutit toivettasi pienessä mittakaavassa, vartti kerrallaan. Kiitä itseäsi, ettet enää ohittanut orastavaa onnea, vaan kiinnitit huomiosi siihen tietoisesti. Sallit sen kasvaa vartti vartilta, päivä päivältä ylemmäs siitä maasta, jossa se oli jo pienenä siemenenä odottamassa hyväksyntääsi. Kaipaamassa sinun omaa hyväksyntääsi, oman muutoksesi sallimista.

Anna. Salli. Hyväksy. Malta.

Moni miettii, miten parantaa hyvinvointiaan itsensäkehittämisen avulla
Moni miettii, miten parantaa hyvinvointiaan itsensäkehittämisen avulla

8. Anna kasvun kiihtyä tai kääntää suuntaansa. Raivaa arjestasi lisää energisiä vartteja toivomallesi polulle. Ei muuta kuin eteenpäin kaikkea hyvää kohti! Huomaatko, miten paljon mahdollisuuksia ympärilläsi on?
Näetkö ne?
Katsopa tarkemmin myös sinne pikkumutkan taakse!

9. Salli muutoksen keskeneräisyys. Kaipaus tahtoo vierelleen muutoksen. Ja tuo muutos on muuttuvaa luonteeltaan. Se, mikä eilen oli keskeneräistä, on tänään jo toisella tavalla toisin, menneen mittakaavassa muuttunutta, tulevaisuuden askelten osalta vielä kutsuvasti keskeneräistä. Keskeneräisyyden vaaliminen on muutoksen voima, sillä koko elämähän on toivottavasti vielä pitkään kesken! Ja me siinä soljuvassa elämän virrassa kulloiseenkin suuntaamme kulkevina, olemme siis juuri sopivasti kehittyviä — siis keskeneräisiä. Malta mielesi itsesi suhteen. Vaimenna menneisyytesi kouliman itsekritiikkosi ääntä hitusen hiljemmalle tai siirrä se sivummalle, niin jo huomaat sisäisen mentorisi äänen muuttuvan kannustavammaksi. Jos sisäinen muutoksesi kaikessa komeudessaan ja karmeudessaan ahdistaa sinua välillä, sparraa itseäsi muistuttamalla itseäsi ihmisenä kasvun antoisuudesta:

Tiede paljastaa: kaikki aikuiset eivät yllä riittävälle kehitystasolle. Miten parantaa hyvinvointiaan itsensäkehittämisen avulla?

10. Malta mielesi myös puolisosi suhteen. Muistathan, että vaikka sinä näit elämäsi tai parisuhteenne muutostarpeen ensin ja lähdit sitä käytännössä pikkuhiljaa koettelemaan, puolisosi tarvitsee aikaa huomata sama tarve ja kaikki sen tuomat lukuisat pienet hyvät asiat ja uudet inspiroivat ideat! Keskustele kumppanisi kanssa yläilmoissa liihottelevista isoista unelmistasi ja maanläheisemmistä tavoitteistasi, sillä yhteinen visio ja arvostavat sanat arjessa auttavat puolisoasi pysymään matkassasi mukana. Toiveidesi sanoittaminen ääneen konkretisoi niitä käytännönläheiseksi toiminnaksi.

Todellisuudeksi.

Miten hyvä parisuhde muuttuu paremmaksi?

Oivalsitko omakohtaisesti, miten myös teidän hyvä parisuhde muuttuu paremmaksi? Kiva!

Lue lisäinspiraatiota täältä!

Rakkauden Revoluutio Kirja
Tilaa Rakkauden (r)evoluutio -kirja täältä!

Tilaa Rakkauden (r)evoluutio -kirja nyt omaksesi!

Erota vai ei – kas, siinä pulma! Rakkauden (r)evoluutio -kirja keskittyy tuon pulman ratkaisuun eli parisuhteen elinkaaren tärkeimpään päätöksentekoon ja sen toteuttamiseen onnistuneesti ja onnellisesti. Olipa päätöksenä se parisuhteen parantaminen tai onnellinen ero.
TILAA KIRJA HELPOSTI TÄÄLTÄ!

Vinkkivideot!

Tsekkaa Rakkauden (r)evoluution vinkkivideot YouTube-kanavalta. Aloita vaikkapa näistä:

Miten hyvä parisuhde muuttuu paremmaksi?