10 vinkkiä, miten hyvä parisuhde muuttuu paremmaksi NYT!

10 vinkkiä, miten hyvä parisuhde muuttuu paremmaksi NYT!

Moni pohtii, miten oma puoliso tai parisuhde on muuttunut sitten ensitapaamisen – eikä aina todellakaan parempaan suuntaan… Vaan mitkä olisivat parhaat keinot kelkan kääntämiseen? Jos haluat tietää, miten hyvä parisuhde muuttuu paremmaksi, ota avuksesi tämä vinkkilista parisuhteenne positiivisemman muutoksen mahdollistamiseksi!

Parisuhdeongelma - Parisuhdekriisi          

              Miltä tuntuu elää seksittömässä parisuhteessa selibaatissa vastoin tahtoaan? LUE TÄÄLTÄ

Miten hyvä parisuhde muuttuu paremmaksi?

                                                         Lue itsensä kehittämisestä TÄÄLTÄ

Vaikka sinulla olisi hoppu tietää, miten hyvä parisuhde muuttuu paremmaksi JUST NYT, lue tämä ensin

Parisuhteenne on sinun ja puolisosi välinen suhde. Siis vain suhde. Ei konkreettinen kimpale jotain, josta ottaa kiinni ja ravistella se paremmaksi, toimivammaksi ja antoisammaksi. Parisuhde on tyhjä tila, johon sinä tuot joka hetki omat ajatuksesi, tunteesi, toiveesi ja toimintasi. Kun haluat tietää, miten hyvä parisuhde muuttuu paremmaksi, vastaus ei löydy parisuhteesta, jonka haluat muuttuvan. Vastaus löytyy itsestäsi. Parisuhde on tavallaan tyhjä tila – ontto ja avoin – eikä se siten muutu kuin sen äärellä olevien puolisoiden toimesta. 

Parisuhteen parantaminen

       Miten parantaa parisuhdetta helposti ja nopeasti muutamassa sekunnissa? LUE TÄÄLTÄ

Parempi parisuhde luodaan jokaisessa kohtaamisessa puolison kanssa

Kukaan meistä ei ole valmis. Kohtaamisen taitoa voi harjoitella. 

Avuksesi parisuhteesi muutosmatkalle voit ottaa alta löytyvän vinkkilistan.  En ole sitä turhanpäin raapustellut, vaan näitä asioita on pohdittu monien ihmisten kanssa. Kaikista eniten itseni kanssa. Anna siis sinäkin itsellesi edes hetki aikaa kääntyä sisäänpäin. Sieltä sinäkin saat esille juuri ne asiat, joiden sitten hetken kuluttua huomaat ravitsevan rakkaussuhdettanne entistä parempaan suuntaan.

Itseään saa ja kannattaa kehittää. Se on välillä vaikeaa ja hidasta ja turhauttavaakin. Ehkä auttaa, jos tiedät, että tähän on syynsä, kuten esimerkiksi tämä blogipostaus kertoo: Tiede paljastaa: kaikki aikuiset eivät yllä riittävälle kehitystasolle. Miten parantaa hyvinvointiaan itsensä kehittämisen avulla?

Kaipaus kertoo muutoksen tarpeesta

Tuntuuko sinusta joskus siltä, että:

  • Parisuhteesi kaipaa pikkupiristystä, tai ehkä kunnon järistystäkin?
  • Teillä ei ole aikaa toisillenne, tai et saa tarpeeksi omaa aikaa?
  • Päivistäsi puuttuu jotain, mitä kaipaat?

Kaipauksesi kertoo tarpeesta. Muutoksen tarpeesta. Muutos omassa elämässäsi nousee sinusta itsestäsi ja konkretisoituu käsiisi omien käsiesi kannattelemana. Se tulee mukaan myös tyhjään tilaan, parisuhteeseesi sinun kauttasi. 

Muutos saa tuntua vaikealta 

Usein se sitä onkin. Sitä vaikeampaa, mitä pidemmälle toivomaltaan polulta on ajautunut. Ehkä välillä sivuun täysin tuupattunakin? Mutta muutos on silti mahdollista siinäkin tilanteessa, missä nyt olet.

Tiedät, että et ollut tismalleen samankaltaisessa tilanteessa kuin nyt vielä vuosikymmen sitten, ja ehkä vuodet ovat tuoneet monia muutoksia huomaamattasi.

Olet muuttunut ulkoisesti, ajatuksiltasi, lähipiiriltäsi, ja kenties myös asuinpaikkasi ja työsi suhteen. Yhtä lailla tästäkin hetkestä eteenpäin muutos tulee matkallesi mukaan muodossa tai toisessa.

Miten parisuhde muuttuu paremmaksi?

Miten hyvä parisuhde muuttuu paremmaksi? Aloita muutoksen sallimisella!

Jos huomaat muutoksen, ja jopa oikein kiinnität erityisen lämmintä huomiota tuota sisälläsi jo käynnissä olevaa muutosta kohtaan, varmistat sen kulkevan haluamaasi polkua askel askeleelta varmemmin myös tästä hetkestä eteenpäin.

Ennen kuin voit vaalia hyvää muutosta parisuhteessasi, sinun tulee sallia sen saapuminen luoksesi. Salli muutoksen läsnäolo parisuhteessanne, puolisossasi ja itsessäsi. Lue täältä, miten opit sallimaan puolisosi ja parisuhteenne muutoksen, ennen kuin lähdet sitä työstämään: “Älä koskaan ikinä muutu, rakas!” Aikuisten oikeesti?

Hienoa, kun maltoit pysähtyä hetkeksi! Tässä muutosmatkallesi avuksesi 10 vinkkiä, miten hyvä parisuhde muuttuu paremmaksi:

1. Tee tilannekatsaus. Jos oma kasvutilasi on käynyt ahtaaksi parisuhteessasi, tee ensin tilannekatsaus. Miltä päiväsi näyttävät? Mistä ne täyttyvät? Puuttuuko niistä jotain, mitä olet alkanut kaivata enemmän kuin ennen? Muista, että parisuhteenne on vain suhde – tyhjä tila, jonne sinä tuot elämännälkäsi ja rakkaudenjanosi lisäksi myös eväät, joilla ruokit yhteistä hyvinvointianne.

2. Tunnusta oma roolisi elämässäsi. Ennen kuin syyttelet puolisoasi siitä, että hän ei anna sinulle omaa aikaa tarpeeksi tai ei ymmärrä uusia kiinnostuksen kohteitasi niiden olettamalla intensiteetillä, palauta mieleesi lapsuuden minäsi ja sen jälkeen kulkemasi polku. Kun tarkkailet kulkemaasi elämänpolkuasi, huomaatko, että tuo polku on ollut sinun jokaisen askeleesi alla? Se polku, jonka kuljit ajoittain ajattelemattakin, on omasi. Luultavasti ajatuksesi, kokemuksesi ja tuntemuksesi ovat hyvin samankaltaisia tässä hetkessä ja suhteessasi kun ne ovat olleet aiemmin, eri ihmisten kanssa. Puolisosi on vain sattunut osumaan polullesi jossain vaiheessa. Anna hetki aikaa itsellesi ja hengitä muutosta sisääsi jo tässä hetkessä. Se on mahdollinen. 

Miten hengitys parantaa hyvinvointia

 

Lue tästä postauksesta lisää hidastamisen ja hengityksen tärkeydestä.

3. Pikaputsaa päiväsi. Tilaa on tehtävä, jos itselle tai parisuhteen paremmalle suunnalle ei löydy vapaata slottia muuten. Karsi edes vartti päivässä jostain, mikä ei tuota sinulle aivan yhtä suurta iloa kuin se asia, jota tunnet kaipaavasi enemmän elämääsi.

Luuletko, että parisuhde ei vartissa paremmaksi muutu? Vartti päivässä on 91 tuntia puhdasta hyvää vuositasolla. Jos saisit nyt käyttää 91 tuntia ihan mihin tahansa nauttimaasi asiaan ilman että kukaan häiritsee tai tuomitsee sinua, niin mitä tekisit? Jos et saa 91 tuntia irrotettuasi tästä viikostasi kertaheitolla, nauti se vartti päivässä täysillä!

4. Käytä varttisi viisaasti. Nauti vartistasi, jonka juuri järjestelit almanakkaasi. Nauti siitä niin paljon, että kun palautat sen mieleesi seuraavana aamuna, haluat järjestää jälleen itsellesi tuollaisen mukavan hetken. Huomaatko, miten hyvä lisääntyy elämässäsi ihan vaivihkaa? Jännä juttu, eikös!

Huomaa hyvä päivässäsi, puolisossasi ja itsessäsi

5. Huomaa hyvä päivässäsi. Huomioi itsellesi luoma hyvä aivan siinä arkipäiväsi keskiössä, ei vain sen laitamilla. Katso tarkkaan. Mitä se hyvä on? Miltä se näyttää? Miten katsot sitä? Miltä sinusta tuntuu, kun kuulet tuon hyvän kutsuvan sinua yhä iloisemmalla ilmeellä? Fokusoi tuohon itsellesi sallimaasi hyvään kaikin aistein. Antaumuksella. Huomaa, miten elämääsi kaipaasi asia on alkanut kasvaa, kun teit sille tilaa. Hyvän huomioimista kannattaa harjoitella, sillä hiljalleen siitäkin tulee sinulle rutiini, ja se jos mikä piristää päiviäsi ja sitä parisuhdettasikin! 

6. Huomaa puolisosi. Huomaa, miten puolisosi antaa sinulle kasvutilaa, kun sinä itse sitä itsellesi järjestät. Vartti päivässä sinulle itsellesi tuo hymyn huulillesi ja iloisen ilmeesi myötä ilonpilkkeen puolisosikin silmäkulmaan! Huomaa hänen rakkautensa sinua kohtaan myös tänään, vaikka käytätkin aikasi vartin verran toisin kuin aikaisemmin. Huomaa hänen rakastavan sinua pikkumuutoksestasi huolimatta. Sinä olet saanut muuttaa arkeasi ja itseäsi. Huomaa, miten hän osoittaa rakastavansa sinua juuri sellaisena kuin olet – antamalla sinun elää päiväsi jälleen vartin verran toisin kuin aikaisemmin.

7. Kiitä ja kehu itseäsi. Kiitä itseäsi siitä, että huomasit kaipauksesi äänen sisälläsi ja toteutit toivettasi pienessä mittakaavassa, vartti kerrallaan. Kiitä itseäsi, ettet enää ohittanut orastavaa onnea, vaan kiinnitit huomiosi siihen tietoisesti. Sallit sen kasvaa vartti vartilta, päivä päivältä ylemmäs siitä maasta, jossa se oli jo pienenä siemenenä odottamassa hyväksyntääsi. Kaipaamassa omaa hyväksyntääsi, oman muutoksesi sallimista.

Anna. Salli. Hyväksy. Malta.

Moni miettii, miten parantaa hyvinvointiaan itsensäkehittämisen avulla

 

                    Moni miettii, miten parantaa hyvinvointiaan itsensäkehittämisen avulla

8. Anna kasvun kiihtyä tai kääntää suuntaansa. Raivaa arjestasi lisää energisiä vartteja toivomallesi polulle. Ei muuta kuin eteenpäin kaikkea hyvää kohti! Huomaatko, miten paljon mahdollisuuksia ympärilläsi on?
Näetkö ne?
Katsopa tarkemmin myös sinne pikkumutkan taakse!

9. Salli muutoksen keskeneräisyys. Kaipaus tahtoo vierelleen muutoksen. Ja tuo muutos on muuttuvaa luonteeltaan. Se, mikä eilen oli keskeneräistä, on tänään jo toisella tavalla toisin, menneen mittakaavassa muuttunutta, tulevaisuuden askelten osalta vielä kutsuvasti keskeneräistä. Keskeneräisyyden vaaliminen on muutoksen voima, sillä koko elämähän on toivottavasti vielä pitkään kesken! Ja me siinä soljuvassa elämän virrassa kulloiseenkin suuntaamme kulkevina, olemme juuri sopivasti kehittyviä — siis keskeneräisiä. Malta mielesi itsesi suhteen. Vaimenna menneisyytesi kouliman itsekritiikkosi ääntä hitusen hiljemmalle tai siirrä se sivummalle, niin jo huomaat sisäisen mentorisi äänen muuttuvan kannustavammaksi. Jos sisäinen muutoksesi kaikessa komeudessaan ja karmeudessaan ahdistaa sinua välillä, sparraa itseäsi muistuttamalla itseäsi ihmisenä kasvun antoisuudesta:

Tiede paljastaa: kaikki aikuiset eivät yllä riittävälle kehitystasolle. Miten parantaa hyvinvointiaan itsensä kehittämisen avulla?

10. Malta mielesi myös puolisosi suhteen. Muistathan, että vaikka sinä näit elämäsi tai parisuhteenne muutostarpeen ensin ja lähdit sitä käytännössä pikkuhiljaa koettelemaan, puolisosi tarvitsee aikaa huomata sama tarve ja kaikki sen tuomat lukuisat pienet hyvät asiat ja uudet inspiroivat ideat! Keskustele kumppanisi kanssa yläilmoissa liihottelevista isoista unelmistasi ja maanläheisemmistä tavoitteistasi, sillä yhteinen visio ja arvostavat sanat arjessa auttavat puolisoasi pysymään matkassasi mukana. Toiveidesi sanoittaminen ääneen konkretisoi niitä käytännönläheiseksi toiminnaksi.

Todellisuudeksi.

 

Miten hyvä parisuhde muuttuu paremmaksi?

Oivalsitko omakohtaisesti, miten myös teidän hyvä parisuhde muuttuu paremmaksi? Kiva!

Lue lisäinspiraatiota täältä:

Rakkauden Revoluutio Kirja

 

Tilaa Rakkauden (r)evoluutio -kirja täältä!

Tilaa Rakkauden (r)evoluutio -kirja nyt omaksesi!

Erota vai ei – kas, siinä pulma! Rakkauden (r)evoluutio -kirja keskittyy tuon pulman ratkaisuun eli parisuhteen elinkaaren tärkeimpään päätöksentekoon ja sen toteuttamiseen onnistuneesti ja onnellisesti. Olipa päätöksenä se parisuhteen parantaminen tai onnellinen ero.
TILAA KIRJA HELPOSTI TÄÄLTÄ!

Vinkkivideot!

Tsekkaa Rakkauden (r)evoluution vinkkivideot YouTube-kanavalta. Aloita vaikkapa näistä: