Pitäisikö antaa vielä yksi mahdollisuus puolisolle ja parisuhteelle? (Kati Niemi)

Itsetunnon parantaminen: 7 uutta hyvää vinkkiä miten parantaa itsetuntoa

Laita hyvä kiertoon!

Toisessa artikkelissa kerroin, miten huono itsetunto ja sosiaalinen media linkittyvät tutkimusten valossa vahvasti toisiinsa. Tuossa artikkelissa viittaamani tutkimuksen mukaan kuitenkin myös somen käyttötavalla on merkitystä – sekä liittyen sosiaalisen median mahdollisiin vaikutuksiin itsetunnon heikentäjänä että hyvinvoinnin parantamisen osalta. Kun tavoitteenasi on hyvinvointisi ja itsetunnon parantaminen, niin miten voisit hyödyntää sosiaalista mediaa? Kuinka some voisikin olla avuksesi? Tämän itsetunnon parantamista ja itsensäkehittämistä käsittelevän artikkelin avulla oivallat, miten parantaa itsetuntoa sosiaalisen median avulla eikä somea karttaen!

Kuinka itsetunnon parantaminen onnistuu somen avulla?

Some sinänsä ei siis ole pahasta, vaan voi olla jopa hyvä juttu itsetunnolle ja muullekin hyvinvoinnille. Jos rengistä on kuitenkin tullut isäntä, somea kannattaa vähentää. Mediassa neuvotaankin irtautumaan somesta, jos itsetunto mataa tai sinivalo häiritsee yöunta. Somesta voi kuitenkin myös rakentaa itselleen itsetuntoa vahvistavan rutiinin ja ottaa sekä elämästä että somesta kaiken ilon irti! 

Päiviään siis voi ja saa piristää somettamalla, eikä sometuksen tarvitse olla pinnallista höttöhuttua – se voi olla myös oiva työkalu omien tavoitteiden saavuttamiseen. Poimi siis alta parhaat vinkit sovellettaviksi omaan elämääsi 🙂

Tästä blogipostauksesta saat 7 vinkkiä sosiaalisen median valjastamiseen itsetuntosi parantamiseen (sen lyttäämisen sijaan!). Oivallat, että somea ei tarvitse ainoastaan vähentää tai välttää, jos oma hyvinvointi kiinnostaa.

Vaikka sometus olisi ollut tähän asti sinulle kuluttava addiktio tai hävettävän pinnallinen heikkous, voit kääntää somen käytön syvälliseksi vahvuudeksesi ja uudeksi nykyaikaiseksi voimavaralähteeksesi.

Tämä somepositiivinen blogipostaus kertoo sinulle 7 vinkin avulla, miten saada parempi itsetunto somea hyödyntämällä. 

Sen lisäksi, että tämän artikkelin avulla voi kokeilla itsekin, miten parantaa itsetuntoa sosiaalisen median avulla, suosittelen lukemaan myös tämän artikkelin lopussa olevat Rakkauden (r)evoluution suosituimmat artikkelit itsetuntoon, itsensäkehittämiseen ja tiedostamattoman mielen ja alitajunnan vahvan voiman valjastamiseen liittyen.

Lue esimerkiksi tämä oivalluttava blogipostaus:

7 vinkkiä, miten parantaa itsetuntoa sosiaalisen median avulla!

Kun haluat vahvistaa minäkuvaasi ja lisätä hyvinvointiasi, aloita itsetunnon parantaminen tästä:

Itsetunnon parantaminen, vinkki #1: Aamunavaus paremman itsetunnon rakentamiseen

Mitä on liian positiivinen ajattelu?

Mitä on liian positiivinen ajattelu? Lue artikkeli yltiöpositiivisen ajattelun nurjasta puolesta.

Aamulla herätessäsi palauta mieleesi kolme tärkeää tai muuten mieltäsi ilahduttavaa asiaa, jotka haluat saada tehtyä tai koettua päivän aikana

Ehkä tavoitteenasi on kunnon kasvattaminen tai parisuhteenne parantaminen. Sohvaperunasta ei hetkessä kuoriudu fitness-ihmettä eikä parisuhteeseen juurtuneet ikävät tavat poistu silmänräpäyksessä. Parisuhteen parantamisessakin välietappeja kannattaa suunnitella eikä kuvitella harppaavansa kertaheitolla ikuisen onnen taivaaseen 🙂 Asia etenee askel kerrallaan, kunhan suunta on oikea. 

Tärkeää on aloittaa jostakin. 

Tästä artikkelista voit lukea aidosti positiivisen ensimmäisen tavoitteen asettamisesta: Liian positiivinen ajattelu ampuu inhimillisyyden yli.

Hyvä, Parempi, Minä! Henkinen valmennus - Hypnoterapeutti, NLP Coach Kati Niemi

Hyvä, Parempi, Minä!

Onnistumisia ja elämäniloa Tervetuloa parantamaan kokonaisvaltaista psykofyysistä hyvinvointiasi, jonka voimalla saavutat tavoitteesi! Tuntuuko, että arkesi on suorittamista ja selviytymistä työ- tai yksityiselämässä? Koetko ajoittain riittämättömyyden

Itsetunto voi olla koetuksella ihan vaan siksi, että sinulla on liian kiire ja liikaa tavoitteita.

Jokaisen päivän ei tarvitse, eikä kannata olla tavoitteita täynnä. Usein hyvinvointia parisuhteessakin parantaa jo se, että vähentää kiireen tuntua arjessa ihan tietoisesti. Jos kuitenkin tavoite ajatuksena auttaa sinua toimimaan, leppoisan lepopäivän kolme ‘tavoitetta’ voisivat olla vaikkapa:

  • ‘Nautin rauhallisesta hengityksestäni’
  • ‘Hymyilen peilikuvalleni’
  • ‘Hiljennyn kuuntelemaan ajatuksiani mielenkiinnolla’

Jos ‘tavoite’ kuulostaa liian suureelliselta tai ahdistavalta, ‘tavoite’-sanan voi mielessään nimetä ‘suunnaksi’ tai ‘mielenkiinnon kohteeksi’. Päivän ‘tavoitteita’ ja onnistumisiakin voi sanoittaa uusiksi, mikä helpottaa haasteisiin suhtautumista ja osaltaan auttaa paremman itsetunnon rakentamisessa.

Tavoitteen asettamisesta ja alitajuisten esteiden poistamiseksi voit lukea esimerkiksi seuraavista suosituista artikkeleista:

Lue ongelmien ja tavoitteiden uudelleensanoittamisesta myös kirjastani Rakkauden (r)evoluutio – Parempi parisuhde vai erinomainen ero? Kirjan saat nopeasti postitse tai samantien koneellesi e-kirjana. Löydät Rakkauden (r)evoluutio-kirjan tietysti myös lähimmästä kirjastostasi, mutta moni on todennut, että tämän syväluotaavan 374-sivuisen, ratkaisukeskeisen parisuhdekirjan lukeminen ja lähes 60 mentaaliharjoituksen tekeminen vie sen verran aikaa, että oma lukukappale on helpompaa. Osa lukijoista on sanonut myös palaavansa kirjan sisältöön useasti jälkikäteenkin. Lue täältä lisää värikkäitä lukijakommentteja.

Parisuhdekirja - Erokirja
Kannattaako erota vai parantaa parisuhdetta pysyvästi? TILAA NYT Rakkauden (r)evoluutio - Parempi parisuhde vai erinomainen ero?

Kirjoita itsellesi viesti tai kalenterimerkintä, jossa kuvaat päivän tavoitteesi haluamallasi sanalla tai lauseella. Tai voit postata ne someesi sekä itsellesi muistiin että muiden kannustettavaksi! Voit postata someesi tavoitteestasi muistuttavan kuvasi tai googlata inspiroivan mietelauseen, jonka postaat someesi muistutukseksi. Ja jos et vielä ole huomannut, näitä löytyy myös Rakkauden (r)evoluution Instagramista ja täältä blogista – niitä saa jakaa 🙂 Tai kenties postaat jonkin tavoitteestasi sinua muistuttavan Spotify-biisin tai YouTube-motivaatiovideon! Katso seuraavasta kohdasta mitä hyötyä tästä sometuksesta on sinulle!

Itsetunnon parantaminen #2: Keskittyminen olennaisiin tavoitteisiin

Keskity aamunavauksessasi valitsemiisi kolmeen tavoitteeseesi. Siirrä muut syrjään tai ainakin ajatuksissasi selkeästi vähemmälle huomiolle. Muista, että päiväsi tavoitteisiin kuuluu vain aamunavauksessa päättämäsi kolme tärkeää ja hyvää asiaa. Elämässämme on niin paljon ärsykekuormaa ja keskeytyksiä, että olennaiseen keskittyminen on tehtävä tietoisesti. Vain kolme asiaa – muu on extraa!

Jos päivän aikana ajatuksesi lähteekin harhailemaan ja perussometus kutsuu, saatat huomata hyödyn aamulla somettamistasi tavoiteteksteistä, -kuvista, -biiseistä ja -videoista! Mahdollisesti joku ystävistäsi inspiroituu jakamastasi postauksesta jo aamutuimaan ja hänen tykkäyksensä vähän niin kuin väkisinkin palauttaa tavoitteesi mieleen! Kun postauksesi on lisäksi itsesi aamulla hyvillä fiiliksillä valitsemasi, päivällä sen näkeminen uudelleen palauttaa nopeasti mieleesi aamuisen motivoituneen tunnetilasi.

Mitä vahvemmassa positiivisessa tunnetilassa postasit aamuiset tavoitteesi, sitä selkeämmin saavutat tuon saman tunnelatauksen somettaessasi päivällä. Tällaista tunneankkurointia kannattaa tehdä aktiivisesti muutenkin. Tietoisesta tunneankkurin rakentamisesta kerron lisää toisessa postauksessa Hyvinvointi-blogikategoriassa 🙂

Itsetunnon parantaminen, vinkki #3: Huomioi hyvä päivässäsi

Kun saat päiväsi ‘tavoitteet’ valmiiksi, ole tyytyväinen itseesi. Pysähdy jokaisen onnistumisesi kohdalle, nimeä onnistumisesi ja kiitä itseäsi tuosta onnistumisestasi. 

Esimerkiksi tähän tapaan: “Kiitos, kun loin itselleni antoisat päivätavoitteet ja annoin itselleni mahdollisuuden keskittyä juuri näihin tärkeimpiin asioihin tänään.” 

Kuten aamulla tavoitetta asettaessasi kannattaa mehustella positiivista tunnetta täysillä, hehkuta myös nyt onnistumisiasi! Anna palaa!

Jos tavoitteiden saavuttaminen tuntuu vaikealta, lue nämä artikkelit:

Itsetunnon parantaminen #4: Armollisuus itseä kohtaan

Jos tavoitteesi oli tyyppiä “maailma valmiiksi tänään” (kuten usein innoissaan käy) etkä onnistunut, muista, että vika ei ollut tavoitteiden asettamisessa, vaan niiden realistisuudessa. Mieti, olisiko joku pienempi askel mahdollisempi käytettävien resurssien,, voimavarojen puitteissa?

Esimerkiksi:

Jos tavoitteenasi on kunnon kasvattaminen ja aikaisemmat viikot ovat kuluneet sohvaperunana, iloitse tänään siitä, että et lojunut sohvalla ainakaan koko päivää.

Jos suuntanasi on parisuhteenne parantaminen ja tottumuksenanne on pidempään ollut toisillenne kiukuttelu, ole tyytyväinen, että ette ainakaan riidelleet tänään.

Joskus silti tulee sohvaperuna- ja riitelypäiviä. Ne ovat hyviä hetkiä armollisuuden harjoittamiseen itseä ja puolisoakin kohtaan.

On energisoivaa unelmoida isosti ja sinnikkyys yleensä palkitaan, mutta muista silti tärkein joka ikinen päivä: pysähdy kuuntelemaan itseäsi ja muuta suuntaa tarvittaessa.

Aamulla omia tavoitteitasi miettiessä et ehkä aavistanut, mitä ihmiset ympärilläsi ovat asettaneet omiksi tavoitteikseen. Joskus muiden prioriteetit ajavat omiesi ohitse ja hetkellisesti se on ihan ookoo. Joustavuus on tärkeää sekä muiden ihmisten että omien tavoitteiden suhteen. Itsetunnon tärkeimpiä osatekijöitä on armollisuus itseään kohtaan, joten harjoittele huomaamaan ne  hetket, kun osasit osoittaa itsellesi armollisuutta. Ne on joskus helpompaa nimetä epäonnistumisiksi ja mokiksi, mutta entä jos ne ovatkin osoituksia armollisuudesta ja itsesi hyväksymisestä keskeneräisenäkin?

Moni meistä haluaa pitkän elämän. Toisin sanoen haluamme, että tämäkin päivä on vain osa yhä eteenpäin vievää, vielä siis monin tavoin kesken olevaa elämäämme. Moni meistä asettaa itselleen tavoitteita voidakseen kehittyä. Huomaa siis armollisuudella sekä ne hetket, kun huomaat olevasi yhä kehityskelpoinen – eli keskeneräinen – että ne hetket kun osasit olla armollinen itseäsi kohtaan. Nauti myös tästä positiivisen armollisuuden tunteestasi täysillä, sillä se on yksi arvokkaista metataidoista, joita jokainen meistä tarvitsee!

Vinkki #5 itsetunnon parantamiseen: Hyvien hetkien ikuistaminen

Ota valokuva päiväsi yhdestä ilonaiheestasi tai useammastakin onnistumisestasi. Tallenna inspiraation lähteistäsi ja onnistumisistasi kertovat valokuvasi kännykkäsi valokuvakansioon, jonka voit nimetä itseäsi boostaavalla tavalla, esimerkiksi “Onnistumiset & Ilonaiheet”.

Jos totesit päivätavoitteidesi saavuttamisen ylivoimaiseksi ja siirrät niitä seuraaviin päiviisi paremmin saavutettavissa olevina paloina, voit kuitenkin ottaa valokuvan jostain hyvästä, mitä näet ympärilläsi tai itsessäsi. Ehkä kaunis auringonpaiste tai lempeä kynttilänvalo lämmittää mieltäsi, tai mahdollisesti iloitset uusista kynsilakoista kynsissäsi? Ehkäpä fiilistelet hyvää biisiä, jota kuuntelit päivän aikana, tai muistelet kivaa puhelua ystäväsi kanssa?

Vaikka päivässäsi ei olisi mielestäsi yhtäkään ilonaihetta, hengitä rauhallisesti ja katso itseäsi hymyillen – voit ottaa valokuvan itsestäsikin! Ihan vain itsellesi. Ja on hyvä antaa itselleen jälleen siimaa: kaikkien päivien ei tarvitse olla iloisia.

Kaikkea ei tosiaankaan tarvitse jakaa somessa, vaan voit huomioida hyvän elämässäsi ihan vaan itseäsi varten. 

Eikä jokaisen arkipäivän pidä olla juhlaa – muutenhan juhlat eivät tuntuisi enää miltään! Kun harjoittelee nauttimaan aivan tavallisesta arjestaan, koko elämä alkaa tuntua melkoisen mukavalta! Elämältä isolla E:llä!

P.S. Ottamalla kuvia sinulle tärkeistä asioista elämän merkityksellisyys lisääntyy – tutkitusti! Ota yksi kuva per päivä sinulle merkityksellisestä asiasta, ihmisestä, eläimestä, paikasta tai tilanteesta viikon ajan ja päivän päätteeksi katso ottamaasi kuvaa ja nautiskele sen synnyttämistä tunteista. Viikon päätteeksi – ja milloin tahansa – palaa näihin tärkeisiin kuviin, ja saat nopeasti hyvän mielen buustin.

Hyvä, Parempi, Minä! Henkinen valmennus - Hypnoterapeutti, NLP Coach Kati Niemi

Hyvä, Parempi, Minä!

Onnistumisia ja elämäniloa Tervetuloa parantamaan kokonaisvaltaista psykofyysistä hyvinvointiasi, jonka voimalla saavutat tavoitteesi! Tuntuuko, että arkesi on suorittamista ja selviytymistä työ- tai yksityiselämässä? Koetko ajoittain riittämättömyyden

Itsetunnon parantaminen #6: Onnistumisten jakaminen sosiaalisessa mediassa tietoisesti

Mieti ensin, haluatko tallentaa jonkin ottamistasi kuvista myös someesi ja jakaa ilonaiheesi lähimmäistesi kanssa. Jos et halua jakaa kuvia muille, muuta postauksesi yksityisyysasetuksia. Tiesithän, että voit kohdistaa postauksesi vain rajatulle lähipiirillesi ja piilottaa sen muilta?

Jos jaat ilonaiheesi somessa, keskity myös siihen tietoisesti. Muistele samalla, miten hyvältä tuo onnistumisesi tai ilonaiheesi tuntui. Tunnustele mielihyvää sisälläsi ennen kuin postaat kuvasi. Ja voit kirjoittaa mukaan pari sanaa kuvaamaan tuota hyvänolontunnettasi!

Kun haluat parantaa itsetuntoasi somen avulla, tiedosta ja tunne onnistumisesi ja ilonaiheesi lähde ennen kuin postaat hyvää hetkeä päivästäsi. Palauta mieleesi aamunavauksesi ja se syy, miksi valitsit tuon tavoitteesi tai mielenkiinnon kohteesi tähän päivääsi. Tunnustele itseksesi:

  • Mikä tuossa onnistumisessasi tai ilonaiheessasi on tärkeää sinulle?
  • Mitä merkityksellistä sen tekeminen, näkeminen tai kokeminen toi sinulle, muille ihmisille, luonnolle, kenties koko maailmalle edes pikkuhippusen verran?
  • Jos tavoitteesi tai mielihyvää tuottavan asian takana olisi jokin teema tai arvo, mikä tuo arvokas asia olisi nimeltään?
  • Kuten ruohonkorsi on osa avaraa niittymaisemaa, minkä laajemman kokonaisuuden osa tuo päiväsi aikana havaitsemasi, tekemäsi tai kokemasi asia on?
  • Mitä muuta oivallat tästä päivästäsi tai aiemmista?
  • Mitä tallennat mieleesi tulevia hyviä päiviäsi varten?

Voit jakaa oivalluksesi somessa lähimmillesi tai kirjoittaa ne ylös itsellesi. Tallenna tunteesi sydämeesi hyvää huomista varten. Mitä vahvemmin saat positiivisen tunteesi talletettua pintasi alle, sitä parempi!

Itsetunnon parantaminen #7: Kiitollisuus ennen nukkumaanmenoa

Kun haluat lisätä hyvää oloa, voit päivän päätteeksi perinteisen sometuksen sijaan selailla omaa “Onnistumiset & Ilonaiheet”-kansiotasi ja muistuttaa mieleesi, miten monia kivoja pikkujuttuja viimeisiin viikkoihisi onkaan kuulunut! Kiitä itseäsi isojen tai arkisten tavoitteidesi saavuttamisesta tai ylipäänsä siitä, että olet osannut nauttia päiväsi pienistä arkisista asioista.

Varsinkin kun olet väsynyt, koita etsiä sisältäsi kiitollisuuden siemen. Kun suljet silmäsi ja hengität hitaasti oikein syvään, tunnet, kuinka levollisuutesi voimistuu. Siellä levollisuuden vieressä, rauhan tyyssijassa lepäävät myös lempeä hyväksyntä ja kiitollisuus.

Jos kiitollisuuden tunne on kadoksissa, sen löytää helpoiten hidastamalla ja hiljentymällä. Vaikka usein haluaisimme toimia päinvastoin ja ryhtyä korjaamaan ulkoisia olosuhteita, jotta voisimme olla kiitollisia – näin kuitenkaan harvoin tapahtuu, vaikka saavuttaisimme mitä, koska ihmisen mieli kehittelee jatkuvasti lisää haluja. Siksi kiitollisuutta on tärkeää harjoitella. Kuten mikä tahansa muukin asia, kiitollisuuden löytäminen helpottuu kun sen etsimistä treenaa.  

Ja kun hidastaa ja hiljentyy hyvissä ajoin ennen nukkumaanmenoa, uni maittaa paremmin. ‘Nuku yön yli’ on hyvä ohje itsetunnon parantamiseen, sillä hyvin nukutun yön yli aamunavaus sujuu helpommin, päivän aikana jaksaa kulkea tavoitteitaan kohti energisemmin ja illan tullen havaitsee helpommin sen kaiken hyvän tässäkin päivässä! Lue esimerkiksi tämä artikkeli: HENGITYS: Miksi oikeaoppinen hengittäminen parantaa hyvinvointia?

Itsetunnon vahvistaminen: 7 uutta vinkkiä miten parantaa itsetuntoa sosiaalisen median avulla

Tässä blogipostauksessa annoin seitsemän vinkkiä siihen, miten voit saada paremman itsetunnon sosiaalisen median avulla, ja tämän artikkelin lopuksi vinkkaan sinulle vielä hyödyllisistä lisälukemisista, jotta saat kaiken ilon irti niin somesta kuin muutenkin elämästäsi!

Some on monelle iloisten tapahtumien valokuvakansio, jota on helpompaa askarrella kuin perinteisiä valokuvakansiota. Digivalokuvakirjojen tilaaminen maksaa, ja sen tekeminen vie aikaa huimasti enemmän kuin satunnainen someräpsäisy kivasta hetkestä omien mielenkiinnonkohteiden parissa. 

Jos siis tykkäät somesta, someta rauhassa omista hyvistä hetkistäsi edellisten vinkkien avulla – tietoisesti ja ilon kautta. 

Ota rennosti ilo irti elämästäsi ja kohota hyvinvointiasi ja itsetuntoasi myös sosiaalisen median avulla!

Miten parantaa itsetuntoa sosiaalisen median avulla? Someta rennosti Rakkauden (r)evoluution kanssa!

Itse tunnen kiitollisuutta siitä, kun sinä kuljet Rakkauden (r)evoluution rinnalla somessakin. Se on minulle se aamunavaukseni positiivinen tunne, joka kannustaa minua kertomaan mielen hyvinvoinnista ja avaamaan keskustelua kipeistäkin asioista. Kiitos siis Sinulle!

Iso kiitos, kun laitat hyvän kiertämään myös omassa lähipiirissäsi somen ja Rakkauden (r)evoluution avulla! Näitä postauksiani saa tykätä, kommentoida ja jakaa vapaasti somessakin Facebookissa, Instassa ja YouTubessa. Tässä suorat linkit Rakkauden (r)evoluution somekanaviin:

Someta siis ilolla ja tietoisesti hyvää jakaen. Rakkauden (r)evoluutio -kirjan luvun sanoin: Pannaan hyvä kiertämään!

Kliininen hypnoterapeutti, NLP-valmentaja, Tietokirjailija Kati Niemi

Ajanvaraus

Coaching-, hypnoterapia- ja NLP-valmennus-ajanvaraus etänä ja kasvotusten tällä sivulla. Tervetuloa voimaantumaan! “Kiitos kaikesta tuestasi tämän vuoden aikana!🤗 Sinä koppasit minut turvaverkkoon, kun olin putoamassa; en

SAA VIIKOITTAISTA INSPIRAATIOTA

OTA YHTEYTTÄ!

UUSIMMAT

Laita hyvä kiertoon!

Mitä ajatuksia tämä artikkeli herätti sinussa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa ilmainen e-kirja "Rakastan sinua, mutta..."

4 avaimen työkalupakki turhauttavan ‘Erota vai ei?’-ajatusvyyhdin selkiyttämiseen.