KIRJA

KIRJA

Kannattaako erota vai parantaa parisuhdetta pysyvästi?

TILAA KIRJA HELPOSTI TÄÄLTÄ!
Tilaa kirja TÄSTÄ!

<<< TILAA KIRJA TÄSTÄ!

Monet pohtivat, miten he voisivat parantaa parisuhdettaan pysyvästi vai kannattaisiko sittenkin erota ihan vaan suosiolla. Rakkauden (r)evoluutio – Parempi parisuhde vai erinomainen ero? -kirja keskittyy päätöksentekoon parisuhteen risteyskohdassa, jolloin päässä pyörivät ajoittain kovin erilaisina näyttäytyvät vaihtoehdot: parisuhteen parantaminen pysyvästi vai hyvä eroaminen onnistuneesti. Mistä siis voi tietää, kannattaako erota vai parantaa parisuhdetta konkreettisesti? Entä milloin on viimeistään ryhdyttävä toimeen parisuhteen parantamiseksi, jotta ei ainakaan vahingossa päädy eroon, ellei sitä halua? Milloin puolestaan on oikea hetki toteuttaa eropäätös, jos se tuntuu kutsuvan yhä uudelleen ja uudelleen?

Kati Niemi - Rakkauden (r)evoluutio
Lue lukijapalautetta TÄSTÄ.

Moni kokee eropäätöksen vaikeaksi, joten he koettavat jälleen kerran vain liueta hiljaa takavasemmalle ja jättää tuon kipeän eropäätöksen lisäksi myös sen vaihtoehtoisen kiperän päätöksen tekemättä. Jälkiviisauttaan moni kyllä sitten julistaakin: ”Oishan mun pitänyt jo aiemmin…” Ryhtyä siis hommiin joko parisuhteen parantamisen tai onnellisen eroamisen eteen.

Moni pelkää erota. Mutta jos liikaa pelkää tulevansa hylätyksi, miten
voisi rohjeta antautua täysillä rakkaudellekaan? Kun oppii suhtautumaan
eron mahdollisuuteen hyväksyvästi, saa vastalahjaksi mahdollisuuden rakastaa suuremmalla sydämellä. Rakkauden (r)evoluutio -kirja kertoo rakastamisesta ja mielen vapaudesta parisuhdestatuksesta riippumatta. Kirjailija Kati Niemi kertoo teemasta myös mediassa, ja eri radio- ja lehtitoimittajien haastatteluista löydät koosteen TÄÄLTÄ.

Jos hyvä ero ei onnistu ilman hyvää päätöstä, niin ei myöskään se parisuhde parane piirun vertaa ilman vankkaa päätöstä.

Erota vai ei – kas, siinä pulma! Rakkauden (r)evoluutio -kirja keskittyy tuon pulman ratkaisuun eli parisuhteen elinkaaren tärkeimpään päätöksentekoon ja sen toteuttamiseen onnistuneesti ja onnellisesti. Olipa päätöksenä se parisuhteen parantaminen tai onnellinen ero. TILAA KIRJA HELPOSTI TÄÄLTÄ!

Olipa suhteenne luisunut mihin suuntaan tahansa viimeiset viikot, vuodet tai vuosikymmenet, koskaan ei ole myöhäistä kääntää kelkkaa parisuhteessaan. Maailmaan mahtuu rajattomasti rakkaustarinoita – kaikkine käänteineen. Onnellinen parisuhde ei ole pelkkä sisun voimin sinniteltävä työjuhtien taloudellinen yhteenliittymä, saati tuskien taival, joka pitäisi kulkea yhteiseen hautaan asti hinnalla millä hyvänsä.

Kannattaako erota vai parantaa parisuhdetta pysyvästi? TILAA NYT Rakkauden (r)evoluutio - Parempi parisuhde vai erinomainen ero?
Kannattaako erota vai parantaa parisuhdetta pysyvästi?
TILAA NYT Rakkauden (r)evoluutio – Parempi parisuhde vai erinomainen ero?

Mistä tietää, kannattaako erota vai pitäisikö vielä yrittää parantaa parisuhdetta pysyvästi?

Monet eroavat, mutta yhtä monet jättävät sekä eroamatta että parantamatta parisuhdettaan. Parisuhteen parantaminen voi tuntua vaikealta, mutta yhtälailla moni ahdistuu jo pelkästä eroajatuksestakin. Kun eroaminen pelottaa paljon, Rakkauden (r)evoluutio -kirjan lukeminenkin voi pelottaa, kuten tässä blogipostauksessa kerrotaan: ”En uskalla lukea Rakkauden (r)evoluutiota!”

Jos kirjaan tarttuminen jännittää vielä tällä hetkellä, BLOGIIN PÄÄSET TÄSTÄ! Elämäniloisen, positiivisen hyvinvointiblogimme kategoriat ovat:

Monet kipupisteet niin parisuhteiden parantamisyrityksissä kuin eropäätöksen aikaansaamisessakin tuntuvat olevan yleisempiä kuin uskoisikaan, ja silti lähes kaikki luulevat elävänsä jotenkin niin poikkeuksellisessa tilanteessa, ettei siitä parane puhua edes lähimmille ystäville.

Ota kirjasta apua vaikeaan päätöksentekoon!

Eroa pohtivat päivittäin monet ihmiset. Erokipu ei mittaa päättyneen suhteen pituutta eikä sitä, laitettiinko ero alulle yhteistuumin vaiko vain toisen puolison tahdosta – vaikkakin dramatiikkaa voi olla helpompi synnyttää itselle tulleista yllätyksistä kuin omasta vuosien mittaisesta suruprosessista. Joskus voi päättyä kivuliaasti avoin suhde, jossa vapautta oli enemmän kuin joidenkin ihmisten päänsisäinen laki sallii. Joskus ero on julkinen ja joskus salattu, kuten suhdekin. Virallisten erotilastojen ulkopuolella omaa erosuruaan työstävät hiljaisuudessaan varattujen ihmisten sivusuhteissa eläneet miehet ja naiset. Harva myöskään tietää elävänsä parisuhteessa, jossa puoliso parhaillaan prosessoi ehkä kipeääkin eroaan toisesta rakastetustaan. Erilaiset erot koskettavat hyvinkin monen ihmisen arkea vähintään välillisesti.

Rakkauden (r)evoluution kanssa voit käydä noita keskusteluja, joiden avulla saat päätettyä, erotako vai ei. Lähes tuhannen oivalluttavan kysymyksen, satojen sivujen vertaiskertomusten ja miltei kuudenkymmenen hyödyllisen harjoituksen avulla oivallat, kannattaako sinun alkaa parantamaan parisuhdettanne kunnolla, vai ryhtyä rakentamaan omaa elämääsi ja hyvää suhdetta tulevaan ex-puolisoosi.

Rakkauden (r)evoluutio -kirjan voit tilata täältä.

Miten parantaa parisuhdetta pysyvästi? Entä milloin kannattaa erota ja miten selvitä erosta?

Sekä parisuhteen parantaminen että eroaminen tuntuvat varmasti vaikeilta, jos kummankaan suunnan takana ei ole vankkaa päätöstä. Kun noin puolet avioliitoista päättyy eroon, ja avoliittojen tai muiden parisuhteiden päättymisiä ei kukaan edes tilastoi, tiedät, että eropäätöksen pohtiminen ja konkreettiset erojärjestelyt ovat monelle ihan tavallista arkipäivää.

Moni pohtii eroa vuosikaudet, ja vannoo eroavansa, jos toinen ei pian muutu ja sitku:

 • ”sitku vauva-aika on ohi”
 • ”sitku töissä vähän helpottaa”
 • ”sitku asunto-laina on maksettu”
 • ”sitku lapset ovat muuttaneet pois kotoa”
Kannattaako erota vai parantaa parisuhdetta? 
Mistä apua, kun ero pelottaa?
Kannattaako erota vai parantaa parisuhdetta?
Eroaminen pelottaa, jos eron kokee epäonnistumisena.

Erinäisten tilastojen ja empiiristen tutkimusten valossa harmillisen harvoin se ’parempi puoliso’ muuttuu kuitenkaan entistä paremmaksi, minkä vuoksi Rakkauden (r)evoluutio -kirjassakin on omistettu kokonainen luku kaikenkirjaville sitkuttelijoille. Meitä riittää 🙂

Mutta sitkuttelusta pääsee yli!

Monella nuo ’Erota vai ei?’ -ikuisuuspohdinnat pyörivät päässä vinhaa vauhtia: yhtä usein kuin päättää vielä kerran yrittää yhdessä eteenpäin, niin yhtä usein päättää mielessään, että nyt saa luvan riittää!

Mutta eroaminen pelottaa ja pelko estää päätöksenteon, joka johtaisi siihen parempaan parisuhteeseen – joko nykyisen tai uuden kumppanin kanssa. Eroaminen pelottaa erityisesti silloin, jos sen kokee epäonnistumisena. Jotkut jättävätkin suosiolla eroamatta, vaikka haluaisivat. Lue lisää täältä:

”Tämä on nyt se viimeinen kerta!”

Varsinkaan sillä vihoviimeisellä kerralla ei kannata hosua, vaikka kuinka ketuttaisi tai se kuuluisa ’uusi vehreämpi ruoho’ jo kutkuttelisi jalkojen pohjissa tai välissä. Sekä ketutukseen että kutkutukseen voi saada ensiapua, joka kantaa pidemmälle kuin tulikivenkatkuiset riidat tai kuumat sivusuhteet. Laastarit kannattaa jättää syrjään, sillä niillä on tapana märkiä ja lopulta niiden irtirepäisy sattuu. Niiden sijaan sillä vihoviimeisellä kerralla kannattaa keskittyä päätöksentekoon. Selkeään ja vankkaan päätökseen, joka kantaa vaikeimpien hetkien yli kohti jotain paljon antoisampaa. Kohti parempaa parisuhdetta tai erinomaista eroa.

Tuo tuikitärkeä päätös kannattaa pohtia monelta kantilta, ja tuleva polku pohjustaa hyvin. Olipa päätöksenä parisuhteen parantaminen pysyvästi tai hyvä eroaminen.

Rakkauden (r)evoluution avulla teet selkeän päätöksen parisuhteen parantamisen puolesta, tai vankan päätöksen erinomaisen eron puolesta. Molempi parempi. Tärkeintä on hyvä päätöksenteko, ja sen mukainen konkreettinen toiminta uuteen, parempaan suuntaan.

Edestakaisin huopaaminen ei vie kuin energiaa ja molempien hermot. Sinnittelyn suivaannuttamina se väistämätön erokaan tuskin sujuu yhtä helposti kuin jos asiaa olisi pohdittu ja pohjustettu rauhassa ja rakentavasti.

Parisuhteen parantaminen pysyvästi onnistuu yhtä lailla kuin onnellinen erokin.

Rakkauden (r)evoluutio keskittyy parisuhteen elinkaaren monesti vaikeimpaan vaiheeseen: päätöksentekoon risteyskohdassa. Jatkaako yhdessä, ja mitä suhteen uusi kukoistus vaatii molemmilta? Vai olisiko kummankin hyvinvoinnin kannalta parempi erota, onnistuneesti ja onnellisesti?

Kun haluat löytää uuden suunnan parisuhteellesi, tilaa sekä parisuhteen parantamiseen että eroamiseen positiivisesti kannustava kirja Rakkauden (r)evoluutio – Parempi parisuhde vai erinomainen ero? TÄÄLTÄ.

Seuraa Rakkauden (r)evoluution onnellisen parisuhde- ja sinkkuelämän hyvinvointiblogia TÄÄLTÄ.

Kannustava parisuhdekirja / erokirja Rakkauden (r)evoluutio – Parempi parisuhde vai erinomainen ero? sekä elämänmyönteinen hyvinvointiblogi Rakkauden (r)evoluutio ovat Sinulle, joka kaipaat:

 • piristystä parisuhteeseen
 • apua itseluottamuksen vahvistamiseen petetyksi tulemisen jälkeen
 • tukea salasuhteesta irtautumiseen tai pettämiskierteen katkaisuun
 • lohtua pitkän parisuhteen aallonpohjassa
 • luottamusta yhteiseen suuntaan ja intoa edistää yhteisiä tavoitteita
 • inspiraatiota sekä omien että yhteisten unelmien löytämiseen
 • rohkaisua eropäätöksen tekemiseen
 • konkreettisia ohjeita erohakemuksen jättämiseen tai omaisuuden jakoon
 • vertaistukea erosta selviämiseen
 • turvallisuuden tunnetta vaikeuksien keskelle
 • vinkkejä ex-puolison kohtaamiseen ja ehkäpä tiukkoihinkin neuvotteluihin hänen kanssaan
 • kannustusta itsenäisen elämän aloittamiseen
 • toivoa paremmasta
 • innostamista sinne Tinderiin, jonne ”kukaan ei ainakaan halua mennä” ja siellä ne sinkut silti ovat
 • keinoja löytää uusi parisuhde ja luoda siitä entistä parempi
 • iloa elämääsi

Inspiraatiota parisuhteen parantamiseen vai kannustusta eroamiseen?

Mistä oikein kertoo parisuhdekirja, joka kannustaa sekä parantamaan parisuhdetta että tarvittaessa myös eroamaan?

Monet lukijat ja median edustajat näkevät Rakkauden (r)evoluution toisaalta parisuhdeoppaana, toisaalta erokirjana – miltä kannalta lukija tilannettaan punnitseekaan. Lue näistä eri näkökulmista tästä blogipostauksesta:

Parisuhde- ja eropositiivinen Rakkauden (r)evoluutio -kirja tarjoaa aikansa eläneiden ajatusvirusten hakkerointiin käteviä työkaluja, elämänmakuisia rakkaus- ja erotarinoita sekä mielenkiintoisia mentaaliharjoituksia. Ne avaavat parisuhteen pohdinnan tavallisia solmukohtia ja luovat tilaa uudelle.

Katso lukijapalautteesta kirjoittamani blogipostaukseni täältä.

Kirja mediassa: katso blogipostaukseni Kirjat & Julkaisut -kategoriasta.

Lue tarkemmin muista blogipostauksistani, mistä tämä kirja oikein kertoo ja mitä sen ympärillä tapahtuu! Esimerkiksi nämä blogipostaukset:

Mietitkö, kannattaako erota vai parantaa parisuhdetta?

TILAA PARISUHDE- JA EROPOSITIIVINEN KIRJA POSTITSE TAI E-KIRJANA HELPOSTI TÄÄLTÄ!

Kannattaako erota vai parantaa parisuhdetta? Ota avuksesi parisuhdekirja / erokirja Rakkauden (r)evoluutio.
Rakkauden (r)evoluutio: Parempi parisuhde vai erinomainen ero?

Rakkauden (r)evoluution -blogikategoriat ovat:

Hyvä parisuhde: Millainen on hyvä, onnellinen parisuhde? Miten parantaa parisuhdetta ja seksielämää? Lue lisää Hyvä parisuhde -blogikategoriasta täältä!

Erota vai ei? Erota vai ei? -blogikategoria auttaa sinua päättämään joko parisuhteesi tai iänikuiset eropohdintasi. Kun parisuhde ahdistaa ja mietit, kannattaako jatkaa yhdessä tai milloin on parempi erota, lue lisää Erota vai ei? -blogikategoriasta täältä!

Pettäminen: Yhden illan juttu. Tai toisenkin. Salasuhde. Toinen nainen. Kolmas pyörä. You name it… Kun puolisosi tai itse petit, täältä saat vinkkejä ja vertaistukea seurata sydäntäsi pysyvästi parempaa elämää kohti pettämisen jälkeen. Lue tästä blogikategoriasta pettämisestä!

Hyvinvointi: Miten parantaa hyvinvointia parisuhteessa tai ihan itsekseenkin? Lue hyvinvoinnin parantamisesta tästä elämäniloisesta ja mielenrauhaan ohjaavasta blogikategoriasta!

Eron jälkeen: Miten selvitä erosta? Tai miten nauttia elämästä, vaikka eroprosessi on päällä tai exä laittaa kapuloita rattaisiin? Millaista elämä on eron jälkeen? Lue tästä blogikategoriasta eron jälkeisestä elämästä!

Sinkkuelämää: Villi ja vapaa sinkku? Tai ainakin wannabe-villi-ja-vapaa? Lue elämäniloinen blogi sinkkuelämästä täältä!

Kiitos, kun laitat hyvän kiertämään myös omassa lähipiirissäsi!

Facebook: klikkaa tästä suoraan R(R):n sivulle
Instagram: klikkaa tästä suoraan R(R):n instaan

Terveisin,
Rakkauden (r)evoluutio -tiimi

Lue meistä lisää täältä.