Erota vai ei?

Erota vai ei?

Mistä tietää, kannattaako erota vai jatkaa parisuhdetta? Milloin ero on oikea päätös? Miten tehdä eropäätös, tai päätös parantaa parisuhdetta pysyvästi? Milloin kannattaa erota ja milloin on fiksumpaa ryhtyä parantamaan parisuhdetta konkreettisesti ja kunnolla, pysyvästi? Tämä Erota vai ei? -blogikategoria käsittelee eropohdintaa – ehkäpä koko parisuhteen elinkaaren vaikeinta hetkeä.

Parisuhdeongelma - Parisuhdekriisi: Erota vai ei?
Lue seksittömästä parisuhteesta ja selibaatista TÄSTÄ ARTIKKELISTA

Mistä tietää, milloin on aika erota vai pysyä yhdessä?

Lue esimerkiksi tästä blogikirjoituksesta, mistä tietää, milloin kannattaa erota vai ei vielä sittenkään, vaan pysyä yhdessä ja ainakin yrittää parantaa parisuhdetta pysyvästi paremmaksi.

Mistä tietää milloin kannattaa erota?
Mistä tietää milloin kannattaa erota? LUE TÄÄLTÄ

Muiden tapaa olla yhdessä tai erota ei voi kopioida omaan elämäänsä, mutta muiden erosyistä voi saada osviittaa omille pohdinnoille. Lue artikkeli yleisimmistä erosyistä täältä:

ERON MERKIT: Varoitusmerkit kun kumppani alkaa tehdä eroa
ERON MERKIT: Varoitusmerkit kun kumppani alkaa tehdä eroa. – LUE TÄÄLTÄ

Entä jos puoliso jo pohtii ’Erota vai ei?’ Miten huomata eron merkit ajoissa?

Tässä blogikirjoituksessa käydään läpi niitä varoitusmerkkejä, joita voit havaita parisuhteessasi ja puolisossasi, jos hän alkaa tehdä eroa. Artikkelissa käydään läpi tietoisen ja tiedostamattoman mielen kykyä hahmottaa parisuhteen tilannetta.

Havaitsetko uhkaavan eron merkit ajoissa?
Havaitsetko uhkaavan eron merkit ajoissa? LUE TÄÄLTÄ

Erota vai ei? Auta itseäsi päättämään joko parisuhteesi tai toistuvat eropohdintasi.

Rakkauden (r)evoluutio -blogikategoriat ja niiden postaukset löydät oikeasta yläkulmasta. Tämä blogikategoria auttaa sinua päättämään joko parisuhteesi tai iänikuiset eropohdintasi.

Ero pelottaa
Eroaminen pelottaa, jos eron kokee epäonnistumisena. LUE TÄÄLTÄ ERON PELKÄÄMISESTÄ

Kun parisuhde ahdistaa, moni miettii, kannattaako vielä yrittää yhdessä eteenpäin vai olisiko sittenkin parempi erota? Jotkut jättävät eroamatta, vaikka haluaisivat – ihan vaan siitä syystä, että eivät kehtaa erota. Lue vaikkapa tämä blogipostaus eropohdintojen ristiriitaisuudesta:
”En kehtaa erota, vaikka haluaisin.”

Mistä tietää, kannattaako erota vai ei? Milloin pitäisi vielä yrittää parantaa parisuhdetta?

Tämä Erota vai ei? -blogikategoria keskittyy päätöksentekoon parisuhteen suunnasta. Joko pysyvästi parempaa parisuhdetta tai erinomaista eroa kohti. Molempi parempi. Tämän blogikategorian artikkeleissa käsitellään sitä, kun ero pelottaa ja joskus se voi olla ainoa eron este.

Parempi parisuhde yhdessä eteenpäin

Miten tehdä eropäätös silloin, kun sisimmässään tietää, että on parempi erota? Entä miten saada voimia uskoa uuteen yritykseen? Miten tehdä selkeä päätös parantaa parisuhdetta pysyvästi ja konkreettisesti? Auttaako pelkkä tahdonvoima ja positiivinen ajattelu luomaan parisuhteesta paremman?

Erota vai ei? Auttaako eropäätökseen vain tahdonvoima ja positiivinen ajattelu?
Mitä on liian positiivinen ajattelu? Mitä haittaa siitä on? LUE TÄÄLTÄ

Eroaminen pelottaa monia, ja siksi moni jää helposti jumiin toistuvaan eropohdintaan. Monet kysyvät toistuvasti sekä itseltään että ystäviltäänkin, mitä heidän kannattaisi tehdä. Moni piiskuroi itseään yhä uusiin yrityksiin ja keksii keinoja piristää parisuhdettaan.

Erota vai ei? Auttaako pelkkä tahdonvoima?
Erota vai ei? Auttaako pelkkä tahdonvoima eropäätökseen? LUE TÄÄLTÄ

Pintaremonttien sijaan toisinaan on kuitenkin tehdä perustavanlaatuinen peruskorjaus. Tai suosiolla vaihtaa sitä kumppania, jonka kanssa katsoo paremman parisuhteen luomisen yhdessä oikeasti mahdolliseksi.

Epäonnistuminen ei ole vaihtoehto, niinkö? Entä onko ero epäonnistuminen? Erota vai ei -blogia lukemalla oivallat uutta.
Epäonnistuminen ei ole vaihtoehto, niinkö? LUE ARTIKKELI EPÄONNISTUMISEN TAIDOSTA TÄÄLTÄ

Meitä kaikkia ei ole luotu parisuhteisiin toistemme kanssa. Vaikka jonkun kanssa synkkasi elämänarvot ja -tavat yhteen vielä parikymppisinä opiskelijabileissä tavattaessa, keski-ikään mennessä molemmat puolisot ja suhteen dynamiikka ovat ehtineet muuttua jo moneen kertaan.

Väkivalta parisuhteessa - haaste
Miten irtautua väkivaltaisesta suhteesta? LUE TÄÄLTÄ

Osa sallisi itselleen eron vain siinä tapauksessa, että heidän puolisonsa olisi väkivaltainen tai he tulisivat petetyiksi. Osa esimerkiksi seksittömissä parisuhteissa elävistä aikuisista puolestaan sallii itselleen herkemmin pettämisen kuin eron.

Näitä Erota vai ei?-kysymyksiin läheisesti liittyviä teemoja käsitellään esimerkiksi seuraavissa blogiartikkeleissa:

Erota vai ei? -blogikirjoituksista saat oivalluksia päätöksentekosi tueksi

Mutta entä jos eropäätöksensä vauhdittajana ei ole mitään helposti hyväksyttävää syytä? Entä jos puoliso ei ole väkivaltainen ja juoppo pettäjä, vaan ihan hyvä ihminen? Mistä silloin voi tietää, kannattaako erota vai ei?

Rakkauden (r)evoluutio mediassa
Kliininen Hypnoterapeutti, NLP Trainer -valmentaja, tietokirjailija Kati Niemi

Suuren suosion saanut, positiivisesti kannustava ja ratkaisukeskeinen Rakkauden (r)evoluutio – Parempi parisuhde vai erinomainen ero? -kirja keskittyy päätöksentekoon juurikin tässä parisuhteen risteyskohdassa, kun päässä pyörii tämä vaikea päätös: erota vai ei? Ja jos päättää vielä kerran parantaa parisuhdettaan kunnolla ja pysyvästi, niin mitä se konkreettisesti edellyttää parisuhteen molemmilta puolisoilta? Entä jos päättää erota, millaiselta eroaminen tuntuu ja miten voisi löytää vielä uuden rakkauden ja sen pitkään kaipaamansa onnellisen parisuhteen?

Erota vai ei – kas, siinä pulma! Rakkauden (r)evoluutio -kirja keskittyy tuon pulman ratkaisuun eli parisuhteen elinkaaren tärkeimpään päätöksentekoon ja sen toteuttamiseen onnistuneesti ja onnellisesti. Olipa päätöksenä se parisuhteen parantaminen tai onnellinen ero. Lue täältä lisää Rakkauden (r)evoluutio -kirjasta.

Erota vai ei?
Erota vai ei? Lue blogikirjoituksia eropäätöksenteosta TÄÄLTÄ

Katso oikeasta yläkulmasta (desktop) tai tämän artikkelin lopusta (mobile) tämän blogikategorian postaukset, kun pohdit, kannattaako jatkaa yhdessä vai erota onnellisesti.

Muut Rakkauden (r)evoluution -blogikategoriat ovat:

Hyvä parisuhde

Hyvä parisuhde:

Millainen on hyvä, onnellinen parisuhde? Miten parantaa parisuhdetta ja seksielämää? Jos pitkässä parisuhteessa välillä tuntuu, että kumppanin kanssa sanat ovat loppu ja seksikin sen myötä, niin miten oppia puhumaan ja pussaamaan entistä antoisammin? Entä miten löytää uusi, tasapainoinen parisuhde, jossa myös arki maistuu ja seksi luistaa? Lue lisää Hyvä parisuhde -blogikategoriasta täältä!

Erota vai ei?

Erota vai ei?

Erota vai ei? -blogikategoria auttaa sinua päättämään joko parisuhteesi tai iänikuiset eropohdintasi. Kun parisuhde ahdistaa ja mietit, kannattaako jatkaa yhdessä tai milloin on parempi erota, lue lisää Erota vai ei? -blogikategoriasta täältä!

Pettaminen

Pettäminen:

Yhden illan juttu. Tai toisenkin. Salasuhde. Toinen nainen. Kolmas pyörä. You name it… Kun puolisosi tai itse petit, täältä saat vinkkejä ja vertaistukea seurata sydäntäsi pysyvästi parempaa elämää kohti pettämisen jälkeen. Lue tästä blogikategoriasta pettämisestä!

Hyvinvointi

Hyvinvointi:

Miten parantaa hyvinvointia parisuhteessa tai ihan itsekseenkin? Lue hyvinvoinnin parantamisesta tästä elämäniloisesta ja mielenrauhaan ohjaavasta blogikategoriasta!

Eron jalkeen

Eron jälkeen:

Miten selvitä erosta? Tai miten nauttia elämästä, vaikka eroprosessi on päällä tai exä laittaa kapuloita rattaisiin? Millaista elämä on eron jälkeen? Mistä saada vertaistukea eroon? Miten oppia kohtaamaan ex-puoliso arvostavasti eron jälkeen, vaikka viimeiset ajat ennen eroa olisitte vihanneet toisianne enemmän kuin mitään muuta koko maailmassa? Eron jälkeen exä ei välttämättä enää ärsytäkään, vaan hänestä voi saada paremman ystävän kuin uskoitkaan. Lue tästä blogikategoriasta eron jälkeisestä elämästä!

Sinkku

Sinkkuelämää:

Villi ja vapaa sinkku? Tai ainakin wannabe-villi-ja-vapaa? Millaista on olla sinkku? Mitä tehdä sinkkuna? Entä jos sinkkuus pelottaa tai ahdistaa? Tai mitä tehdä, jos haluaa parisuhteen, mutta ei todellakaan halua sinne Tinderiin tai minnekään nettideittipaikkaan…? Lue elämäniloinen blogi sinkkuelämästä täältä!

Parisuhdekirja Erokirja

Kirjat & Julkaisut:

Vertaistukea ja harjoituksia kirjasta Rakkauden (R)evoluutio – Parempi parisuhde vai erinomainen ero? Positiivinen parisuhdekirja eropäätöksestä: päätöksenteosta parisuhteen parantamisesta tai eroprosessin aloittamisesta. Lue täältä lisää tämän blogikategorian postauksista, tai kootusti kirjan lukijakommenteista sekä radio- ja lehtitoimittajien näkökulmista!

Rakkauden (r)evoluutio - Parempi parisuhde vai erinomainen ero?
Lukijakommentit ja median näkökulmat Rakkauden (r)evoluutiosta