HYVÄ DEITTI-ILMOITUS: Millainen on hyvä deittiprofiili nettideittailussa?

HYVÄ DEITTI-ILMOITUS: Millainen on hyvä deittiprofiili nettideittailussa?

Tässä kirjoituksessa listaan tekijöitä, joilla sinkku löytää seuraa Tinderistä tai muista nettideittisovelluksista. Millainen on hyvä deitti-ilmoitus? Entä mikä on hyvä deittiprofiili Tinderissä tai muissa nettideittipalveluissa?

Hyvää seksiä sinkkuna Tinderistä
Hyvää seksiä sinkkuna Tinderistä – LUE BLOGIPOSTAUS TÄÄLTÄ

Tässä deitti-ilmoituksia ruotivassa artikkelissa käsitellään seuraavia asioita:

 • Hyvän nettideittiprofiilin kirjoittaminen
 • Mikä on kaikista tärkeintä treffi-ilmoituksessa?
 • Mitkä tiedot ovat liian intiimejä ja mitkä ovat tärkeitä tietoja deitti-ilmoituksessa?
 • Mitä ovat ”hyvät harrastukset” deitti-ilmoituksessa?
 • Vietätkö sinäkin vapaa-aikaasi mieluiten seksiä harrastamalla?
 • Kannattaako koulutus ja ammatti mainita deitti-ilmoituksessa?
 • Kannattaako korkeakoulutettujen naisten peitellä taustaansa?
 • ”Elämän korkeakoulun” korostaminen deittiprofiilissa
 • Omaisuuden esittely deitti-ilmoituksessa: Ratkaiseeko raha deittimaailmassa?
 • Ulkonäköpaineet deittaillessa: Tarvitaanko valokuvia hyvään deitti-ilmoitukseen?
 • Onko deittiprofiilissaan parempi kuvailla itseään vai etsimäänsä seuraa?
 • Miten kuvailla luonteenpiirteitä deittiprofiilissa?
 • Hyvä nettideittiprofiili ja vaatimuslistojen vaikutus
 • Tupakointi, alkoholi ja muut päihteet deitti-ilmoituksessa
 • Hyvän deitti-ilmoituksen tekstin sävy ja kirjoitustyyli

HYVÄ DEITTI-ILMOITUS: Näin laadit hyvän nettideittiprofiilin itsellesi!

Tässä artikkelissa käydään läpi hyvän deitti-ilmoituksen sisältöä.

Sinkkuuden hyvät puolet - Sinkkuelämää blogi: Miksi kannattaa olla sinkku?
Sinkkuuden hyvät puolet – Sinkkuelämää blogi: Miksi kannattaa olla sinkku? LUE TÄÄLTÄ

Kun olet perehtynyt deitti-ilmoituksen laadintaan tässä artikkelissa, lue tämän jälkeen myös seuraavat sinkkuelämää käsittelevät syväluotaavat postaukset:

Hyvän nettideittiprofiilin kirjoittaminen

Ensimmäinen ohje hyvään deittiprofiiliin: Kirjoita edes jonkinlainen kuvaus itsestäsi. Hyvä deitti-ilmoitus sisältää edes jotain muuta kuin nimesi, ikäsi ja pari kuvaa. Varsinkin miehille tässä on oikeasti ihan vakava suositus: useimmat naiset swaippaavat vasemmalle välittömästi miehet, jotka eivät kerro itsestään mitään. Silti yllättävän monilla miehillä ei ole mitään kuvaustekstiä. Pelkkä nimi, ikä ja kivat kuvat harvoin vievät kovin pitkälle, mutta silti yllättävän moni mies uskoo tämän strategian toimivan yhä edelleen.

Hyvää seksiä sinkkuna Tinderistä
Hyvää seksiä sinkkuna Tinderistä – LUE TÄÄLTÄ

Monien miestenkin olen kuullut pyyhkivän vasemmalle naiset, jotka eivät kerro itsestään sanallakaan deitti-ilmoituksessaan. Ikävintä on, että monien miesten kokemuksen perusteella naiset eivät juurikaan juttele edes matchin synnyttyä ja viestittelyn alettua. Tämänkaltaiseen deittikulttuuriin kannattaa jokaisen työstää muutosta omalta osaltaan. Ensin voi aloittaa vaikka siitä ilmoitustekstin rustaamisesta 🙂

Deitti-ilmoitukseen kannattaa kirjoittaa edes pieni, lyhyt kuvaus itsestäsi, koska se kertoo ilmoituksesi näkevälle toiselle sinkulle, että et mahdollisesti ole ainakaan täysin tuppisuu deittikumppani. Mahdollisesti hän bongaa kuvauksestasi jo heti alkuun ainakin yhden sanan, joka resonoi hänessä. Deitti-ilmoituksen ei pidä olla romaani, joten muutama selkeä virke omista kiinnostuksen kohteistasi ja hyvistä puolistasi riittää mainiosti.

Se oli siis ensimmäinen ohje hyvään deitti-ilmoitukseen: Kirjoita se.

Hyvä deitti-ilmoitus: Mikä on kaikista tärkeintä treffi-ilmoituksessa?

Hyvä deitti-ilmoitus on sinun näköinen ja tuntuinen kuvaustekstiä ja valokuviasi myöten. Tämän linkin takaa löytyvästä toisesta artikkelista voit lukea, ovatko hyvät valokuvat Tinderissä tai muussa nettideittiprofiilissa tärkeät ja miten sellaiset saa otetuksi. Hyvä deitti-ilmoitus antaa sinusta positiivisen kuvan ja kertoo hyvistä puolistasi, joita sinussa riittää enemmän kuin heti ehkä keksitkään. Jos deitti-ilmoitusta ekaa kertaa räätälöidessäsi sinulle iskee ramppikuume ja pää lyö tyhjää, pyydä ystävääsi kertomaan, miksi olet niin hyvä ystävä hänelle. Häneltä saat aidot kommentit ja itsevarmuutta kehujen myötä. Ystäväsi varmasti on innoissaan auttamassa sinua luomaan hyvän nettideittiprofiilin!

Sinun on tarpeetonta markkinoida itseäsi yhtään fiksumpana, komeampana, kauniimpana, sosiaalisempana, urheilullisempana tai millään teoreettisella mittarilla ”parempana” kuin oikeasti olet. Potentiaalinenkin deittiseurasi kaikkoaa viereltäsi nopeasti, jos olet antanut itsestäsi feikin kuvan jo heti alussa. Feikkaus ja esittäminen kertovat huonosta itsetunnosta, ja mikä voisi olla vähemmän vetoampaa kuin sääliseuran anelu arveluttavilla keinoilla?

Sinun ei tarvitse esittää yhtään enempää kuin olet. Maailman miljardeista ihmisistä löytyy kyllä varmasti miljoonittain juuri sellaisia ihmisiä, jotka olisivat sinulle kuin match made in heaven. Tinder ynnä muut nettideittisovellukset toimivat joka mantereella. Tinder match löytyy sinullekin, ja kaikella todennäköisesti ihan tästä meidän omasta kotomaastamme ilman ylimääräistä yrittämistä. Jos sinulla on edelleen se joillakin ihmisillä oleva harhaluulo, ettei Tinderistä löytyisi ihan ”kunnon parisuhdetta” – mitä se sitten kenellekin tarkoittaa – niin voin vannoa sinun olevan väärässä. Itsekin löysin sieltä uuden ihanan kumppanini. Niin löydät sinäkin.

Hyvä deitti-ilmoitus: Mitkä tiedot ovat liian intiimejä ja mitkä ovat tärkeitä tietoja deitti-ilmoituksessa?

Useimmat kertovat nettideittiprofiilissaan sellaisia tietoja, joita toiset pitävät liian intiimeinä. Näitä ovat esimerkiksi parisuhdehistoriasta, lapsista ja omista harrastuksista tai työstä kertominen. Näistä löytyy erilaisia näkemyksiä siitä, mitä deitti-ilmoituksessa kannattaa kertoa ja mitä ei. Omasta mielestäni deitti-ilmoituksessa ei ole olennaista kertoa, onko henkilö ollut avio- tai avoliitossa tai kuinka monta suhdetta hänellä on takanaan. Tärkeää on kuitenkin tehdä selväksi se, että nyt on vapailla markkinoilla ja minkälaista suhdetta toivoo elämäänsä nyt.

Mielestäni jo heti deitti-ilmoituksessa eikä vasta ensitreffeillä kannattaa tuoda esille tieto siitä, onko henkilöllä lapsia vähintäänkin haaveissaan. Joillekin se on kuitenkin liian intiimiä tietoa jaetavaksi ilmoituksessa, mutta todennäköisesti häneltä kysytään asiaa kuitenkin jo ensimmäisissä viesteissä tai viimeistään ensi-treffeillä. Tästä artikkelista voit lukea koosteen sinkkuvanhemman deitti-ilmoituksessa huomioonotettavista seikoista: Sinkkuvanhemman lapsista kertominen deitti-ilmoituksessa Tästä artikkelista voit lukea, miten lapsettoman sinkun kannattaa mainita mahdollisista lapsihaaveistaan deitti-ilmoituksessa.

Myös harrastuksista ja muista mielenkiinnon kohteista kertominen on mielestäni erittäin tärkeää – onhan seuranhakuilmoituksen tarkoituksena nimenomaan seuran haku harrastuksiin tai muuhun vapaa-aikaan. Myös koulutus ja ammatti on mielestäni ihan hyvä kertoa deitti-ilmoituksessa lyhyesti, sillä joillekulle tällä tiedolla on tärkeä merkitys. Lue näistä tarkemmin myöhemmin tästä artikkelista.

Mitä ovat ”hyvät harrastukset” deitti-ilmoituksessa?

Ensinnäkin, pidä deittiprofiilia kirjoittaessa mielessäsi se fakta, että on ihan se ja sama, mitä harrastat – kunhan kerrot rehellisesti harrastuksistasi. Hyvä deitti-ilmoitus ei ole kuvaus ideaaliminästäsi vaan sinusta itsestäsi ihan sellaisena kuin sinä olet.

Sinun ei tarvitse lenkkeillä, käydä kuntosalilla, uida ja golfata saadaksesi seuraa. Älä missään nimessä valehtele olevasi kovinkin sporttinen, jos et sitä ole. Toinen henkilö saattaa jo heti ensimmäisessä keskustelunavausviestissään innostua ajatuksesta, että hän saisi sinusta seuraa huomiselle 15 kilometrin juoksulenkilleen ja ehdottaa ensitreffejä lenkkipolulle. Et ehdi treenata itseäsi huippukuntoon enää siinä vaiheessa. Etkä varmasti halua jäädä kiinni pienestä valkoisesta valheestasi samalla, kun puuskutat punaisena deittiseurasi vierellä.

Älä siis valehtele harrastuksistasi. Älä edes harkitse. Muista, että kaikki eivät edes halua seuraa harrastukseensa, vaan haluavat keskittyä siihen itsenäisesti ja esimerkiksi treenata omassa tahdissa. Saatat olla siis ihan unelmakumppani sille sporttailijallekin, jolle et valehdellut olevasi hänen potentiaalinen treenikumppaninsa. Harrastukset ovat monelle ”vain” harrastuksia, ja niistä on turhaa tehdä numeroa enempää kuin ne itselle oikeasti arjessa merkitsevät.

Jos liikut satunnaisesti vaikkapa kävelemällä ja tykkäät valokuvata kauniita maisemia kävelyreittisi varrella, kirjoita tuo deittiprofiiliisi. Kävely ja valokuvaus ovat jo oikein hyviä harrastuksia, jos sinulla on kova paine keksiä sellaisia itsellesi jostain syystä. Muistathan kuitenkin senkin, että oikeasti sinulla ei tarvitse olla mitään ”kunnon harrastusta”, jota harrastaisit jossain seurassa tai jonka parissa vietät aikaasi paljon.

Vietätkö sinäkin vapaa-aikaasi mieluiten seksiä harrastamalla?

Harrastuksesi ei tarvitse olla tavoitteellinen eikä sinun tarvitse osoittaa antavasi kaikkeasi lukuisille mielenkiintoisille harrastuksillesi. Joillekin se voi olla jopa turn-off, sillä he saattavat miettiä, riittääkö sinulla edes aikaa heille. Jos aikaasi menee paljon harrastuksille, sekin on tärkeä tieto. Parisuhdetta on vaikeaa synnyttää ilman yhteistä aikaa. Toiset taas haluavat parisuhteen, vaikka heillä ei olisi paljon aikaa sille, ja silloin tämä tieto on arvokasta tuoda esille melko varhaisessa vaiheessa – jos ei ihan deitti-ilmoituksessa, niin viestittelyssä.

Deitti-ilmoitukseen kirjoita vain avoimesti siitä, miten juuri sinä tykkäät viettää vapaa-aikaasi. Myös tv:n katselu, elokuvissa käyminen, lukeminen ja sometus ovat vapaa-ajanviettotapoja, ja moni muukin haluaa seuraa juuri siihen kotisohvalle omaan kainaloon tai ruoanlaittoon ja kenties viinin maisteluun. On ihan ookoo kertoa, että se on sellaista arkea, johon mielellään ottaisi jonkun vierelleen. Varmasti löydät ihanaa seuraa juuri siihen puuhaan, mihin haluat jonkun vierellesi.

Muistathan sanoa avoimesti myös siitä, jos haluat seuraa nimenomaan seksiin. Sen mainitseminen avoimesti on pelkkää plussaa useimpien miesten ja naisten mielestä. Nekin, jotka itse eivät etsi seksiseuraa vaan parisuhdetta, arvostavat avoimuuttasi. Ja saattavathan he siltikin haluta sinun kanssa niille seksitreffeille – sitä unelmiensa parisuhdekumppaniaan samalla etsiessä 🙂

Hyvä deitti-ilmoitus ei peittele todellisia tarpeitasi ja toiveitasi, vaan se kertoo potentiaaliselle seksikumppanillesikin siitä, haluatko ”pelkästään” seksiä vai olisitko valmis myös parisuhteeseen, jos vaan mukava tyyppi osuu kohdalle. Monien mielestä on iso plussa myös se, että sanoo selkeästi haluavansa parisuhteen, kunhan sopiva henkilö vain osuu kohdalle. Ja sitä ihanaa tulevaa rakasta etsiessään vapaa-ajastaan kannattaa nauttia monin tavoin niidenkin kanssa, joista ei kuitenkaan pysyvämpää puolisoa itselleen haaveile!

Kannattaako koulutus ja ammatti mainita deitti-ilmoituksessa?

Jos mennään stereotypiat edellä, niin jonkinasteinen perusjuttu tuntuu yhä nykypäivänäkin olevan se, että useimmat miehet haluavat hellän hoivaajan naisekseen ja useimmat naiset tuntevat vetoa menestyvään mieheen. Se on ihan ookoo, ja joltain osin tässä taitaa olla geenitkin pelissä mukana. Jotkut naiset edellyttävät mieheltään korkeakoulutusta, mainetta ja mammonaa, vaikka heillä itsellään ei noita asioita olisi – ja ehkä juuri siksi he haluavat miehisen turvan myös taloudelliseksi tuekseen. Näitä perusasetelmia ja niiden syntyperiä on tutkittu kautta aikojen, ja jotain kentien geneettistä tai kulttuurista totuutta stereotypioidenkin takana on. Kunnioitetaan niitä, joiden kohdalla nämä perusasetelmat ovat juurikin näin päin.

Ethän kuitenkaan deitti-ilmoituksessasi tai viesteissäsi kritisoi myöskään heitä, joilla on erilaiset rooliodotukset, tausta ja toiveet tulevalta parisuhteelta? Deittisovelluksissa kaikki viihtyvät paremmin, kun siellä ei joudu kokemaan omien arvojensa tai taipumustensa kritisointia ventovierailta, jotka haluaisivat päästä treffeille, mutta joiden omat odotukset ovat sen verran erilaiset, että treffeillä on turha käydä terottamassa vastakohtia. Jotkut muutoin modernit miehet saattavat jopa karttaa korkeakoulutettua, menestyvää naista ja heille voi olla kynnyskysymys se, että nainen ei saa tienata heitä enemmän. Vaikka ajattelee näin, tuota ajatustaan ei tarvitse tuoda kylmästi esille deittiprofiilissaan.

Jotkut deittisivustot vinkkaavat miehille, että heidän kannattaa mainita profiilissaan selkeäsanaisesti se, jos heillä sattuu olemaan hyvä koulutus ja ammatti. Tämä saattaa olla ihan fiksua, koska tokihan koulutustausta kertoo ainakin siitä, mikä toimiala henkilöä kiinnosti parikymppisenä opiskelupaikkaa miettiessään. Enemmästä se ei välttämättä ole tae, mutta monelle tuo on tärkeä tieto. Ja onhan se ainakin jonkinlainen lähtökohta henkilön historiaa taustoittamaan, ja kyllähän asia tulee todennäköisesti kuitenkin ilmi viimeistään ensitreffeillä. Ja kuten sanottua, stereotyyppisesti ajateltuna noiden faktojen mainitseminen saattaa lisätä ainakin deittiprofiilista tykänneiden naisten määrää. Mutta onko suuri määrä olennaisinta silloin, kun se yksi ainoa juuri sopiva riittää?

Hyvä deitti-ilmoitus: Kannattaako korkeakoulutettujen naisten peitellä taustaansa?

Jotkut neuvovat korkeakoulutetuille naisille, että heidän kannattaisi hieman peitellä omaa koulutustaan ja ammattiaan, jotta eivät karkottaisi potentiaalisesti hyviä treffiseuralaisia pois. Uskon, että minun ei tarvitse kertoa teille kaikille upeille naisille, miten tällaiseen neuvoon kannattaa suhtautua. Sen sijaan vinkkaan heille, jotka tuollaisen neuvon antavat: uskotko älykkään naisen haluavan peitellä parisuhteessa omaa taustaansa ja niitä asioita, jotka ovat hänelle tärkeitä? Jos naisella on riittänyt motivaatiota opiskella ja luoda uraa, hänellä riittää itsetuntoa myös kertoa taustastaan neutraalisti ja prameilematta.

Olen itse korkeakoulutettu ja pärjään taloudellisesti omillani. Minä en etsinyt miehestä itselleni elättäjää ja pikemminkin minua hieman huvitti, kun jotkut miehet todella halusivat tehdä vaikutusta minuun puhumalla korkeakoulutuksestaan, ammattititteleistään ja johtajatyönsä vaativuudesta sekä omaisuudestaan melkein koko treffien ajan, vaikka itse yritin väliin vähän kysellä sydämenkin sivistyksen perään. Teen itse työkseni johtamistyötä enkä treffeillä todellakaan halunnut jatkaa bisneskeskusteluja vaan nimenomaan tutustua toiseen ihmisenä titteleiden ja eurojen takana.

Olen kuitenkin monelta mieheltä kuullut, kuinka heille tällainen itsensä esittely on luonnollista ja se vetoaa moneen naiseen. Näin varmaan onkin. Onhan deittailussa biologinenkin tausta ja geeneihimme on kirjoitettu jonkinlaiset perinteiset roolijaot miesten ja naisten välillä. Erilaisuus onkin virkistävää! Toisen taustaa ei kuitenkaan parane arvostella, vaikka kuinka haluaisi korostaa itseään. Ymmärrän, että ensitreffeille saapuessaan ei voi tietää, mikä toisen tausta ja toiveet esimerkiksi tämänkaltaisen puheen osalta ovat. Siksi ensisijaista on mielestäni kuunnella toisen esille nostamia asioita ja ottaa niistä hieman osviittaa sille, kannattaako oman myyntipuheen kaikua kovin montaa minuuttia putkeen vai olisiko parempi kokeilla toista reittiä treffikumppanin sydämeen. Läsnäolon taidot tulevat treffeillä helposti esille, jos niiden aistimiseen ja esimerkiksi samauttamiseen on tottunut.

Oman deitti-ilmoitukseni hiominen koulutukseen ja työhön liittyen

Omassa deitti-ilmoituksessani en itse aluksi kertonut koulutustani enkä ammattiani, koska itselleni niillä ei ollut merkitystä myöskään kumppanin kohdalla. Deittailun edetessä kuitenkin huomasin, että minun on rennompaa olla deiteillä miehen kanssa, joka ei hämmästele koulutustani tai pidä ammattiani jonain kovin erikoisena ja ihmeellisen hienona. Koin, että minun on parempi olla avoin jo deitti-ilmoituksessani, jotta mahdolliset korkeakoulutettujen johtajanaisten karsastajat tai hämmästelijät karsiutuisivat oma-aloitteisesti jo ilmoituksen nähtyään.

Minä halusin tasaveroisen parisuhteen, jossa kummankaan ei tarvitse olla kovin hämillään toisen taustasta tai tavallisesta päivätyöstä. Merkitsin deitti-ilmoitukseeni lyhyesti kouluni nimen ja ammattini. Tuolla tavalla ainakin yritin säästää itseäni deiteiltä, joille minun oli vaikea kuvitella jatkoa. Yhteydenottoja tuli tuonkin jälkeen runsaasti monenlaisilta miehiltä eli en usko menettäneeni mitään. Joka tapauksessa lopulta tapasin nykyisen rakkaan mieheni eli loppu hyvin, kaikki hyvin!

”Elämän korkeakoulun” korostaminen deittiprofiilissa

Korkeakoulutus tai hienolta kuulostava ammattititteli ei omasta mielestäni kerro todellisesta älykkyydestä paljoakaan enempää kuin sen, että henkilöllä on ollut parikymppisenä pääsykokeisiin lukiessaan tarpeeksi perslihaksia ja työhaastattelussa hän on osannut tehdä vaikutuksen ainakin kerran. Koulutukset ja tittelit eivät ole tae ihmisen älykkyydestä – ei ainakaan parisuhteessa tarvittavasta tunneälystä, keskustelutaidoista ja ongelmanratkaisukyvystä mahdollisen haasteen edessä.

Hyvä deitti-ilmoitus Tinderissä

Jos sinä siis et ole korkeakoulutettu, sinun ei tarvitse tuntea minkäänmoista huonommuutta sellaista kumppania kohtaan, jolla löytyy sinun korvissasi valtavan hienolta kuulostava koulutus tai ammatti. Sinun ei siis tarvitse vääntää rautalankaa potentiaalisille deittikumppaneillesi siitä, että sinäkin koet olevasi ihan kelpo kumppani. Jätä siis se turhan monilla profiilissaan näkyvä ”elämän koulu” tai ”elämän korkeakoulu” kertomatta. Se on tarpeeton tieto. Se ei kerro yhtään mitään muuta sinusta kuin sen, että haluat joko korostaa elämänkokemustasi kertomatta siitä silti mitään konkreettista, tai kenties haluat korostaa korkeakoulutusta, jota sinulla ei ole. Ehkä tuo deittisovelluksissa hämmästyttyvän usein yhä näkyvä slogan on tuonut sinulle hyviä treffiseuralaisia juurikin omasta niche genrestäsi. Tiedostathan kuitenkin, että suurin osa pyyhkäisee elämänkoululaiset nopeasti vasemmalle. Surullista ehkä, mutta totta siitä huolimatta.

Elämän koulua me jokainen käymme aivan joka päivä. Myös kaikki ne korkeakoulutetut, joiden elämänkokemukset ovat yhtä arvokkaita – eivät arvokkaampia eivätkä huonompia – kuin sinun elämän kokemuksesi. Kerro avoimesti ja aidosti omista jutuistasi, joista pidät tärkeinä, ja kunnioita muita ihmisiä, olipa heidän taustansa mikä tahansa. Mikään muu ei ole deitti-ilmoituksissa niin luotaantyöntävää kuin alemmuus- tai ylemmyyskompleksi, jotka molemmat johtuvat ihmisen omasta huonosta itsetunnosta ja heikosta itsemyötätunnon taidosta. Kun haluat löytää rakastavan ja hyvän itsetunnon omaavan kumppanin, kohenna omaa itsetuntoasi ja ole rento oma itsesi deittiprofiilissasikin. Sinä varmasti löydät oman rakkaasi vierellesi juuri sellaisena kuin olet. Mikään taustasi tai mennyt kokemuksesi ei määrittele tulevaisuuttasi, jos niin päätät. Deittiprofiilissa ei muutoinkaan tarvitse luetella kaikkia asioita, joita itsellä ei ole. Riittää, että kerrot mitä sinulla on.

Omaisuuden esittely deitti-ilmoituksessa: Ratkaiseeko raha deittimaailmassa?

Viitaten aikaisemmin kerrottuihin stereotypioihin: joillekin naisille miesten maallinen mammona on merkityksellistä. Tämän vuoksi melko monet miehet vihjaavat varallisuudestaan valokuvien kautta: tältä kotini näyttää, tässä on hieno autoni, ja katso, minulla on tuliterä moottoripyöräkin sekä hieno viinikellari! Toki esimerkiksi moottoripyörän tai viinikellarin kuvaaminen kertoo henkilön harrastuksista ja se on hyvä juttu. Näissä kuvissa ei kuitenkaan välttämättä näy henkilöä itseään lainkaan. Joillakin ei välttämättä ole yhtään kuvaa itse henkilöstä, vaan ainoastaan hänen omaisuudestaan. Uskon tämän toimivan joidenkin miesten ja naisten kohdalla ihan mainiosti. Ymmärrän, että jotkut haluavat mennä naimisiin myös Eiffel-tornin kanssa.

Minä ja naispuoliset sinkkuystäväni puolestaan karsastamme miehiä, joilla tuntuu olevan tarve esitellä omaisuuttaan. Joillakin on kuvia, jotka eivät itseasiassa kerro juurikaan henkilöstä itsestään ja hänen kiinnostuksenkohteistaan, vaan heillä on kuvia omaisuudestaan ilman, että he itse edes näkyvät kuvassa. Tuollainen herättää ainakin minut miettimään, onko henkilön ainoa kiinnostuksenkohde omaisuus ja meneekö henkilön kaikki aika rahan haalimiseen. Entä mikä olisi oma potentiaalinen asemani tuossa kuviossa, jossa miehen omaisuus on kaiken keskiössä?

Tähän ei ole oikeaa vastausta sen suhteen, mitä sinun kuuluisi tai kannattaisi tehdä. Mieti vain sitä, minkälaista seuraa itse haluat. Laadi ilmoituksesi sitten sen mukaan. Osa ihmisistä syttyy ja osa sammuu, kun esittelet omaisuuttasi. Valitse oman tavoitteesi mukaisesti se, miten toimit omassa deitti-ilmoituksessasi tältä osin.

Ulkonäköpaineet deittaillessa: Tarvitaanko valokuvia hyvään deitti-ilmoitukseen?

Vaikka alussa kerroinkin, että ensimmäinen ohje on kirjoittaa ilmoitustekstiin edes jotain itsestäsi, niin muistathan, että kuvat ovat myös tärkeitä monelle meistä. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa eikä pelkästään siitä, jota ehkä pelkäät esitellä itsestäsi: ulkonäkösi. Jos olet samaa maata meidän muiden ihan tavallisen näköisten keski-ikäisten kanssa, sinun ulkonäkösi ei tule olemaan kompastuskivenä sille ihmiselle, joka on aidosti kiinnostunut juuri sinusta. Vaikka olisit kuinka epävarma ulkonäkösi suhteen, usko minua: löydät varmasti ihanan kumppanin, joka rakastaa niitäkin kohtia sinussa, joita sinun on voinut olla vaikeaa helliä itsessäsi.

Kautta aikain on ollut parisuhteita, joissa puoliso mollaa toisen ulkonäköä. Se madaltaa mieltä ja alentaa itsetuntoa. Kautta aikain on kuitenkin ollut myös paljon hyviä parisuhteita, joissa molemmat rakastavat toisiaan stereotyyppisistä ”puutteista” välittämättä. Vaikka sinä tuntisit minkälaisia tahansa ulkonäkökomplekseja ja alemmuudentuntoa – ehkäpä exäsi tai muun taustasi vuoksi – niin luota siihen, että aivan varmasti sinä löydät rakastavan kumppanin, joka ei edes voi kuvitella, miten sinä voisit ajatella ulkonäöstäsi niin kriittisesti. Hänhän rakastaa sinua kokonaisuutena ja voi jopa jumaloida niitä juttuja sinussa, joita sinä olit pitänyt epäkohtina itsessäsi! Tulevalle aidolle rakkaallesi sinä olet just passeli semmoisena kuin olet. Ulkonäkösi ei ratkaise sitä, ettetkö löytäisi aivan ihanan puolison syliisi. Ja omaan syliinsä ei tarvitse muita edes toivottaa tervetulleeksi, vaikka kuinka joku houkuttelisi matkaansa. Etsit lämmintä rakkautta etkä kylmää kohtelua, vaikka sellaiseen olisit aiemmissa parisuhteissasi tottunutkin.

Laita siis deitti-ilmoitukseesi jokin tavallinen kiva kuva, mieluiten useampia ihan vaan kertomaan sinusta ja sinun mielenkiinnon kohteistasi. Hyvän deitti-ilmoituksen valokuvien merkityksestä ja keinoista ottaa hyviä valokuvia nettideittiprofiiliin voit lukea tästä artikkelista: Hyvät valokuvat Tinderissä: Millaisia kuvia kannattaa laittaa deitti-ilmoitukseen?

Onko deittiprofiilissaan parempi kuvailla itseään vai etsimäänsä seuraa?

Deittiprofiiliin ei yleensä mahdu kilometrin mittaisia persoonallisuusanalyysejä ja pitkiä toivelistoja, joten kannattaa harkita, mitä haluaa painottaa. Kun haluat potentiaalisen treffikumppanin kiinnostuvan sinusta, kerro ensisijaisesti itsestäsi. Hänen tehtävänään on sitten päättää omalta osaltaan, saattaisiko teiltä löytyä yhteistä riittävästi. Vastaavasti itse voit tehdä oman päätöksesi hänen profiilikuvauksensa perusteella.

Parempi parisuhde yhdessä eteenpäin

Toki tulevan potentiaalisen puolisonkin ominaisuuksista voi mainita parilla sanalla, jos tietyt asiat ovat sinulle ehdottomia deal breakereita. Esimerkiksi monelle voi olla merkityksellistä se, että henkilö ei tupakoi tai hänellä on tai ei ole lapsiluku täynnä. Ne saattavat olla asioita, jotka on hyvä mainita jo profiilitekstissä, jos ne tosiaan ovat ehdottomat kriteerisi.

Miten kuvailla luonteenpiirteitä deittiprofiilissa?

Kun kuvailet itseäsi tai toivomasi seuralaisen ominaisuuksia tai luonteenpiirteitä, kerro jotain hieman tarkempaa kuin vain ”luotettava ja huumorintajuinen”. Yleiset hyveet kuten ”luotettavuus” ja ”rehellisyys” voivat tarkoittaa jokaiselle ihmiselle niin erilaisia asioita konkretiassa, että pelkkien perusteesien toteaminen jättää profiili-ilmoituksestasi paperin maun suuhun. Jos haluat korostaa olevasi luotettava ja rehellinen, niin oletatko siis samalla jonkun toisen kertovan avoimesti, että hän ei itse koe olevansa myös luotettava ja rehellinen? Se, että ei jo deitti-ilmoituksessaan sano olevansa luotettava, ei tee henkilöstä epäluotettavaa. Se kertoo sen, että henkilöllä on jotain persoonallisempaakin annettavaa. Ensivaikutelma on parempi, kun sen edes erottaa muiden ihmisten deitti-ilmoitusten antamasta ”luotettava ja rehellinen”-ensivaikutelmasta.

Jos käyttämäsi sanat eivät kerro juuri mitään käytännössä sinusta itsestäsi, älä tuhlaa deitti-ilmoituksesi tekstitilaa moiseen sanahelinään. Valitse sanat tarkemmin. Toki jos et keksi mitään muuta ja tärkeintä on kuitenkin kirjoittaa edes jotain profiiliinsa, niin laita siihen sitten vaikka se tavallisin: ”Olen luotettava ja rehellinen.” Tuolla lauseella et sulje ketään pois, mutta et myöskään houkuttele juuri omanlaistasi seuraa. Joillekin tämänkaltaiset peruslauseetkin resonoivat paljon, ja ainakin se on huimasti parempi kuin täysin tyhjä profiilikuvaus. Pyydä tarvittaessa ystävääsi kertomaan sinun hyvistä puolistasi ja kirjoita niistä deittiprofiiliisi, niin saat persoonallisemman deitti-ilmoituksen, joka toimii juuri sinun nichessä.

Huumorintaju ja vitsit deitti-ilmoituksessa

Huumorintajuakin on joka lähtöön. Jokainen meistä todennäkösesti kokee olevansa huumorintajuinen, vaikka hauskaksi ei itseään kehtaisi kehuakaan. Silti kaikkien huumori ei käy yksiin kaikkien kanssa, vaikka omien kavereidemme mielestä olisimme varsinaisia huuliveikkoja tai -naisia. Jos olet hyvän jutun heittäjä, anna profiilitekstisi tai kuviesi kertoa jokin hyvä lohkaisu, joka kuvastaa juuri sinun huumorintajuasi. On hyvä, että karkoitat jo alkuvaiheessa pois ne, jotka kokevat vitsisi vain vaivaannuttavina, ja vielä parempaa on se, että osuvalla murjaisullasi saat juuri sinun huumorintajusi jakavan henkilön naurahtamaan.

Hymy ja nauru luovat välittömästi tunnetilan siitä, että onhan tuo tyyppi pakko tsekata tarkemmin! Persoonallisuus koskettaa enemmän kuin ”Olen huumorintajuinen”-perusslogan. Muista myös, että vaikka et mainitse deitti-ilmoituksessasi olevasi huumorintajuinen etkä lauo ”vitsejä” vain väkipakolla, se ei tee sinusta huumorintajutonta kenenkään mielessä. Liikayrittäminen ei kannata tässäkään kohdin.

Hyvä nettideittiprofiili ja vaatimuslistojen vaikutus

Joillakin on tapana listata pitkiä vaatimuslistoja omassa profiilissaan, vaikka he eivät itsestään kertoisikaan juuri mitään. Tämä saattaa antaa profiilia lukevalle fiiliksen, että henkilö ei avaa itsestään mitään eikä aseta itseään alttiiksi esittelyssään vaan keskittyy vain omien kriteeriensä korostamiseen.

Monelta mieheltä olen kuullut turhautumista tai vilpitöntä hämmästelyä sille, että kuulemma monilla naisilla on tarve mainita miehen minimipituus, vaikka nainen itse ei olisi lähellekään niin pitkä. Meillä kaikilla on kuitenkin omat ulkonäkökriteerimme niin kauan kunnes useimmat meistä pääsee niistä irti vanhemmiten, kun muut asiat alkavat saada painoarvoa enemmän. Hyväksytään siis se, että joillekin naisille miehen pituus on kriittinen tekijä. Omia kriteerejään kannattaa kuitenkin mielestäni jokaisen miettiä aina aika-ajoin, jotta ei karsi sitä elämänsä rakkautta pois vain jonkin keskivertokriteerin vuoksi.

Sinkkuelämää-blogi sinkuille: Sinkkuuden hyvät puolet
Sinkkuelämää-blogi sinkuille: Sinkkuuden hyvät puolet. LUE TÄÄLTÄ

Meillä kaikilla saa olla toiveita ja odotuksia tulevalta seksikumppanilta tai rakastavalta puolisolta. Keski-ikään vartuttuamme tiedämme varmemmin sydäntämme lähellä olevat asiat ja ne on tärkeää tuoda esille. On kuitenkin tärkeää myös arvostaa muiden ihmisten erilaisia kriteerejä ja kyetä mielen joustavuuteen sellaisissa asioissa, jotka eivät ole itselle todellinen kynnyskysymys. Kranttukin saa olla, mutta krantunkaan ei tarvitse olla tyly vaatimuslistojen esittäjä. Uskon monen ottavan mieluummin äänettömät pakit heti deitti-ilmoituksen pohjalta kuin saavansa ymmärtää ensimmäisten viestien jälkeen, miksi ei kelvannutkaan pidempään jutusteluun ja ensitreffeille. Tämän vuoksi deitti-ilmoituksen kannattaa mielestäni sisältää ne asiat, jotka karsivat pois ”turhat” kandidaatit.

Hyvä deitti-ilmoitus: Tupakointi, alkoholi ja muut päihteet deitti-ilmoituksessa

Tupakoitko? Muista, että varsinainen tupakointisi ei välttämättä ole lainkaan ongelma deittimarkkinoilla. Sen sijaan oikea ongelma seuralaisesi silmissä voi hyvinkin olla se, jos et siitä kerro mieluiten jo deitti-ilmoituksessasi. Joillekin tupakointi voi olla ehdoton EI. Toisille sillä ei ole niin väliä.

Joillekin on nimenomaan plussa, että tuleva mahdollinen puolisokin tupakoi tai ei ainakaan valita siitä jatkuvasti tai välttele suudelmia yhden ainokaisen tupakan vuoksi. Koska tupakointi jakaa kuitenkin mielipiteitä melko vahvasti deittimarkkinoillakin sekä miesten että naisten mielissä, niin suosittelen, että tuot asian esille jo deitti-ilmoituksessasi etkä vasta sitten ensitreffeillä. Tupakka ei ole varmasti kenellekään niin etovaa kuin valehtelu tai asian peittely. Asia tulee ilmi kuitenkin melkoisen pian tapailun alettua.

Absolutismi deitti-ilmoituksessa

Oletko alkoholin osalta absolutisti vai miten kuvailisit alkoholinkäyttöäsi? Tämän voi antaa tulla esille myös valokuvassa tarkoituksella tai se voi käydä ilmi myös vahingossa, vaikka haluaisi esimerkiksi ongelmaansa peitellä. Muista, että alkoholin käyttö ei ole läheskään kaikille minkäänlainen ongelma, vaan joillekin jopa absolutismi voi olla ongelma. Tämä saattaa toki kertoa siitä, että henkilö ei muutenkaan osaa joustaa mieleltään siinä, että toisen henkilön ei tarvitse jakaa kaikkia arvoja ja elämäntapoja ollakseen siltikin ehkäpä se maailman rakkain puoliso.

Olen lukenut valitettavasti myös deittiprofiileja, joissa on sanottu ”absolutistit älkööt vaivautuko” tai ”jos juot, älä kirjoita minulle”. Tämäntapaiset kirjoittelut ovat mauttomasti muotoiltuja mielipiteitä, mutta asia on kuitenkin monelle melko tärkeä. Jotkut saattavat ilmaista asian karusti, vaikka eivät sitä itse niin karuna kokisikaan. Omat ehdottomat kriteerit kannattaa tuoda kauniisti esille omassa deitti-ilmoituksessaan. Millainen on sinun mielestäsi hyvä deitti-ilmoitus näiltä osin?

Alkoholinkäyttösi paljastuu viimeistään treffeillä – mitä aikaisemmin, sitä parempi

Hyvä deitti-ilmoitus antaa siis hienovaraista osviittaa omasta itsestäsi myös päihteiden suhteen. Jälleen kerran: älä valehtele, koska tulevalle puolisollesikaan et voi asiaa peitellä. Älä siis edes yritä päästäksesi niille ensitreffeille. Omasta kokemuksestani voin sanoa, että kyllä, saatat selvitä muutamista treffeistä, mutta jos tulet kännisenä kävelytreffeille keskellä päivää, treffikumppanisi ei usko ainuttakaan selitystäsi. Älä kuluta toisen aikaa, jos hänelle alkoholinkäyttösi on liiallista. Sen sijaan hae seuraa, jolle se ei ole ongelma, tai hae itsellesi apua alkoholiongelmasi kanssa.

Vaikka sinulla olisi vakavakin alkoholiongelma, sinä kyllä löydät seuraa myös deittisovelluksista. Sinäkään et tarvitse lukuisia ensitreffejä toistensa perään, jos oikeana tavoitteenasi on pysyvän parisuhteen löytäminen. Ethän siis peittele alkoholiongelmaasi, jos se tulee pian kuitenkin esille. Alkuhuuman droppaus korkealta monttuun sattuu molempia, etkä sinäkään tarvitse yhtään lisää ikäviä hylkäyskokemuksia alkoholilla turrutettavaksi. Ollaan siis rehellisiä ja avoimia puolin ja toisin – niin kipeältä kuin se voi tuntuakin. Jos ongelmaansa peittelee, se ei koskaan saa edes mahdollisuutta tulla ratkaistuksi ja hoidetuksi.

Hyvä deitti-ilmoitus: Ilmoitustekstin sävy ja tunnelma

Hyvä deitti-ilmoitus viimeistellään rauhassa. Lopuksi tarkista, että tekstisi sävy on kohtelias. Haluat antaa hyvän vaikutuksen tulevalle treffikumppanillesi jo ilmoituksellasi. Vaikka olisit epävarma itsesi kanssa, käytä deitti-ilmoituksesi laatimiseen sen verran aikaa, että olet tietoisesti hyvillä mielin tekstisi kanssa.

Meillä jokaisella on oma temperamenttimme ja mieltymyksemme myös muiden ihmisten tyylin suhteen. Vaikka olet kohtelias, sinun ei tarvitse olla kuitenkaan kädenlämpöinen ja harmaa. Ole juuri sellainen kuin olet. Anna särmiesi tulla esille, koska et niitä pitkässä parisuhteessa voisi kuitenkaan peitellä. Ole oma itsesi ja anna ihanan puolisosi rakastua juuri sinuun – ei sinun kiiltokuvaversioosi. Sinun ei tarvitse miellyttää kaikkia, etkä siihen pystyisikään. Kultaista keskitietäkään eivät kaikki halua kulkea, joten maalaa omaa polkuasi deitti-ilmoituksessasi vain sille henkilölle, joka näkee juuri sinun oman polkusi kauneuden.

Hyvä deitti-ilmoitus: Ilmoitustekstin kirjoitustyyli ja kirjoitusvirheiden korjaaminen

Anna nettideittiprofiilisi kirjoitustyylin kuvastaa sinua itseäsi. Sinun ei tarvitse keksiä kikkakolmosia tai olla mahtava stand up -koomikko saadaksesi toisen huomion. Jos et usko saavasi toisen huomiota vain sillä, että kerrot nettiprofiilissasi itsestäsi juuri sellaisena kuin olet, niin millaista seuraa haluat oikeasti vierellesi? Haluatko arjessasi jatkaa tuota feikkausta, jota deitti-ilmoituksessa luulet tarvitsevasi? Kun olet aidosti sitä mitä olet myös deitti-ilmoituksesi tekstin tyylissä ja sävyssä, sinut löytää kyllä juuri se aito rakas, jonka kainaloosi haluat. Et halua jakaa arkeasi kenen tahansa kanssa vaan sellaisen ihmisen kanssa, joka tuntee läheisyyttä juuri sinun kanssasi. Et kaipaa enää yhtään huonoa parisuhdetta, jossa joudut peitellä itseäsi, joten anna itsesi tulla esille jo deitti-ilmoituksessasi ja ensimmäisissä viesteissäsi potentiaalisten kandidaattien kanssa. Luota itseesi. Luota jo deittiprofiilisi julkaistessasi siihen ihmiseen, jota tulet rakastamaan enemmän kuin vielä arvaatkaan.

Ja loppusilauksena tietysti: korjaa mahdolliset kirjoitusvirheet. Ethän työpaikkahakemustakaan kirjoita hutiloiden, joten tsekkaa myös deitti-ilmoituksesi kieliasu kuntoon. Siihen ei edes mene niin kauan kuin CV:n hinkkaamiseen, joten nopeasti olet saanut hyvän loppusilauksen deitti-ilmoituksellesi.

YHTEENVETO: Millainen on hyvä deitti-ilmoitus nettideittiprofiilissa?

Tärkeintä on toimia nettideittimarkkinoillakin omien arvojen ja tapojen mukaisesti. Sitä varmemmin sieltä löytyy juuri sellainen seuraa, joka on sinulle se kuuluisa Supermatch! Tässä on sinulle avuksesi vielä lyhyt muistilista monelle sinkulle (ei kaikille!) tärkeistä asioista, jotka sinunkin voi olla hyvä mainita deitti-ilmoituksessasi:

 • Asuinpaikka (kaikki eivät halua etäsuhdetta 500 km päästä)
 • Ajanviettotavat, harrastukset ja muut kiinnostuksen kohteet
 • Koulutus ja ammatti – mahdollisesti joillekin tärkeä tieto
 • Lapset ja lapsihaaveet – Lue tarkemmin täältä
 • Paljonko aikaa voisit ja haluaisit viettää seuralaisesi kanssa arjessa ja viikonloppuisin
 • Tupakointi, alkoholin käyttö ja muut päihteet
 • Tarkista tekstin kohtelias sävy ja korjaa kirjoitusvirheet

Kovin montaa asiaa ei siis tarvitse ilmoitukseensa keksiä – riittää, että kertoo avoimesti ihan vaan perusjutuista elämässään. Aitous paistaa kyllä myös rivien väleistä, joten ole vaan rohkeasti oma itsesi äläkä kalastele seuraa turhaan sellaisilta, jotka eivät sinun todellisesta persoonastasi kuitenkaan innostuisi. Aina löytyy monia ihmisiä, jotka inspiroituvat juuri sinusta juuri niin hölmönä ja hassuna kuin olet.

Millainen on sinun mielestäsi hyvä deitti-ilmoitus juuri sinulle itsellesi?

Koska jaksoit lukea jopa tämän pitkän postauksen loppuun asti, olen varma, että sinulla riittää myös malttia odottaa oman ihanan rakkaasi löytymistä aivan kaikessa rauhassa! Onnea matkaan ja hyviä deittejä tulevan ihanan kumppanisi kanssa!

LUE MYÖS:

Hyvä deitti-ilmoitus Rakkauden (r)evoluution ohjeilla
Tässä Rakkauden (r)evoluutiokirja on Tinder-deittini käsissä!
Lue millaista palautetta kirja on saanut lukijoilta ja mediasta TÄÄLTÄ.
Tilaa Rakkauden (r)evoluutio-kirja TÄÄLTÄ