Parisuhdekirja Rakkauden (r)evoluutio: 374 sivua positiivisuutta!

Parisuhdekirja Rakkauden (r)evoluutio: 374 sivua positiivisuutta!

Joidenkin ihmissuhteiden ainoa ongelma on niiden muoto – ja joidenkin parisuhteiden ainoa ongelma on niiden järkähtämätön muuttumattomuus. Rakkauden (r)evoluutio -parisuhdekirja auttaa katsomaan parisuhdetta ja sen molempia osapuolia – sitä ajoittain ärsyttävääkin puolisoa – positiivisessa valossa, vaikka parisuhde päättyisi eroon. Rakkauden (r)evoluutio – Parempi parisuhde vai erinomainen ero? on eropositiivinen parisuhdekirja, joka keskittyy päätöksentekoon parisuhteen elinkaaren vaikeimmassa vaiheessa: jatkaako yhdessä ja mitä parisuhteen parantaminen edellyttää? Vai onko parempi erota?

Ero pelottaa
Eroaminen pelottaa, jos eron
kokee epäonnistumisena.

Lue tämän artikkelin jälkeen monelle tutusta ajatuksesta: ”En kehtaa erota, vaikka haluaisin.”

Ja blogipostaus: ”En uskalla lukea Rakkauden (r)evoluutiota!”

Tässä artikkelissa kuvataan lyhyesti Rakkauden (r)evoluutio -parisuhdekirjan sisältöä. Tämä hyvä parisuhdekirja on jaettu neljään osaan, jotka esitellään tässä artikkelissa. Koko sisällysluettelo on tämän artikkelin lopussa.

Tutustu sekä eroa että parisuhteen parantamista käsittelevän parisuhdekirjan tarkoitukseen ja tarinoihin tarkemmin tällä sivulla tai lue teemasta lisää Rakkauden (r)voluutio-blogista, jonka kategoriat löydät oikeasta yläkulmasta.

Eropositiivisen parisuhdekirjan tilaus

TILAA Rakkauden (r)evoluutio -kirja kovakantisena tai e-kirjana täältä!

Hyvä parisuhdekirja herättelee hellästi ja napakasti:
JAAKKO-KULTA, HERÄÄ JO!

Parisuhdekirja Osa 1

Rakkauden (r)evoluutio-parisuhdekirjan ensimmäisessä osassa Jaakko-kulta, herää jo! kuvaillaan parisuhteiden haasteita, jotka toisten ihmisten sanoittamina toimivat meitä itseämme hellempinä herättäjinä.

Jos jälkiviisaus on edes jollain mittarilla se paras viisaus, sitten varmaankin puolisoistaan eronneet ihmiset osaavat besserwisseröimättä kertoa jotain fiksua niin parisuhteissa vältettävistä kuin voimistettavistakin asioista – varsinkin, kun hommat eivät ole aina menneet ihan putkeen.

Hälytysmerkkejä esille nostavissa tositarinoissa on mukana myös tosirakkauden löytäneiden ihmisten kertomaa kuvaamaan sitä, miten paljon hyvää pitkässä parisuhteessa voi saada.

Parisuhdettaan on helpompaa parantaa silloin, kun ensin oivaltaa sen, mikä mättää. Eropositiivinen parisuhdekirja auttaa näkemään parisuhteen objektiivisemmin.

Hyvä parisuhde
Hyvä parisuhde

Hälytysmerkkejä on monenlaisia ja niiden syntyperiä tarkastellaan kirjassa eri näkökulmista.

Yleensä ongelman synnylle on oikeasti hyvä syy. Me itse haluamme uskoa olevamme fiksuja ja filmaattisia silloin, kun kohtelemme kaltoin kumppaniamme, mutta puoliso on vaan vääränlainen tai muuten tylsä tapaus, ja siksi tavallaan oma pettäjän polkumme oli oikeastaan täysin looginen pakotie parisuhteesta, jossa kuitenkin yhä roikumme. Näin tavallaan onkin. Ja sitten toisaalta taas kuvassa on monta muutakin validia näkökulmaa 🙂

Omalla toiminnallamme ja sen puolisonkin ärsyttävillä tavoilla tai mielipiteillä on ollut alunperin, ehkä vuosikymmeniä sitten lapsuudessa, erittäinkin kelpo peruste ja hyvä tarkoitus. Rajoittavimmatkin uskomuksemme ovat usein muodostuessaan olleet meille tarpeellisia ja hyödyllisiä.

Erota vai ei?

Jossain vaiheessa niistä voi kuitenkin opetella luopumaan, jos ne eivät enää varsinaisesti https://www.rakkaudenrevoluutio.fi/erota-vai-ei/paranna hyvinvointiamme ja parisuhdettamme.

Hälytysmerkit on jaoteltu eropositiivisen Rakkauden (r)evoluutio-parisuhdekirjan ensimmäisessä Jaakko-kulta, herää jo! -osassa seuraavien päälukujen alle:

 • Erilleen kasvaneet
 • Kettuilun ja mykkäkoulun priimukset
 • Kiireeseen kadonneet sisupussit
 • Onnen ostajat ja kulissien kannattelijat
 • Kilttimiehet ja pirttihirmut, jännämiehet ja kiltit tytöt
 • Sydäntensärkijät
 • Pihtarit, painostajat, toiset naiset ja kolmannet pyörät
 • Valittajat ja vaikenijat
Pettaminen

Ehditkö jo mielessäsi rastittaa oman parisuhteesi kohdalle osuneet hälytysmerkit?

Tekniikan termein joskus ongelmat ovat vain ominaisuuksia, mutta siltikin toimimattomia 🙂 Mitä parisuhteenne dynamiikkaa muuttaisit, jos voisit?

Entä mitä mieltä puolisosi on? Oletko varma?

Lue tämän artikkelin jälkeen myös pohdintaa pettämisestä: Pettäminen parisuhteessa: Millä kehityskaaren tasolla parisuhteesi on?

Ratkaisukeskeisen parisuhdekirjan toinen osa:
TUTKITAAN ENNEN KUIN HUTKITAAN

Parisuhdekirja Osa 2

Jos tunne haluaisi erota ja järjen mielestä ei maksa vaivaa, kumpaa
kannattaa kuunnella? Molempien viesteihin perehtymällä löytää vastauksen, joka kaikessa järkevyydessään myös tuntuu oikealta.

Rakkauden (r)evoluutio-parisuhdekirjan toisessa osassa Tutkitaan ennen kuin hutkitaan käsitellään tarkemmin hälytysmerkkejä ja tutkitaan, miten asioita voisi katsoa ja kuulostella uusin tavoin parisuhteensa parantamiseksi tai eropäätöksensä tarpeellisuuden ymmärtämiseksi.

Tämän osan pääluvut ovat:

 • Kuka rakastaisi mallikansalaista?
 • Mikä olisi lapsikultani parhaaksi?
 • Kumpi meistä on se parempi puolisko?
 • Mitä oikein näen puolisossani?
 • Mitä kehoni näkee, kuulee ja muistaa puolestani?
 • Rakkauden muodonmuutos
 • Mutku!
 • Eiku?
 • Sitku…
 • Nytku.

Jos menneisyyden valintojen ja itsen ulkopuolisten asioiden tai henkilöiden antaa muodostaa koko identiteettinsä, parisuhteen muodonmuutos voi tuntua vaikealta. Kun oppii tuntemaan itsensä ja ymmärtää olevansa yksittäistä rooliaan niin paljon enemmän, on helpompaa nähdä myös se, mitkä valinnat nykyhetkessä lisäävät tai vähentävät hyvinvointia.

Kannattaako erota vai parantaa parisuhdetta pysyvästi? TILAA NYT Rakkauden (r)evoluutio - Parempi parisuhde vai erinomainen ero?

Eropositiivisen parisuhdekirjan toisessa osassa tutkitaan objektiivisemmin eri näkökannoilta – myös sen ajoittain ärsyttävän puolison ja täysin ulkopuolistenkin ihmisten silmin – millainen onnellisen parisuhteen tai hyvän eron ’pitäisi’ olla.

Ennen kuin tekee päätöstään mihinkään suuntaan, kannattaa paneutua asiaan huolella.

Edes yhden mieltä avartavan ja positiivisesti kannustavan parisuhdekirjan ajatuksella lukien 🙂

Eropositiivinen parisuhdekirja tukee KOHTI H-HETKEÄ

Parisuhdekirja Osa 3

Rakkauden (r)evoluutio-parisuhdekirjan kolmas osa Kohti H-hetkeä kuljettaa lukijaa pohtimaan tarkemmin mahdollista eroa ja sen konkreettista toteuttamista.

Tämän osion luvut ovat:

 • Muiden silmin simulointi
 • Perstuntuman tunnustelutaito
 • Kissa pöydälle
 • Rajansa kaikella
 • Tavoitteen eläminen ennakkoon
 • TJ nolla
 • Lyhyet lomakkeet ja muut käytännön järjestelyt
 • Lasten asialla

Kohti H-hetkeä -osassa opastetaan, miten ero kannattaa ottaa esille puolisonsa kanssa ja miten rakentaa itselleen joustavat mutta pitävät rajat, jos kumppani hyökkää tavalla tai toisella. Jotkut ehkäpä hyvinkin aggressiivisesti tai miellyttäjäksi muuntautumalla, jotta ero vältettäisiin kiemurtelemalla siitä ulos ilman konkreettista pysyvämpää muutosta. Passiivisaggressiivisuutta on vaikea tunnistaa, joten siitäkin puhutaan tässä eropositiivisessa parisuhdekirjassa.

Eron esille ottamisen lisäksi käydään läpi avioeron hakemista ja muita eron käytännön järjestelyjä konkreettisesti. Miten lasten huoltajuus ja hoitopäivät kannattaa sopia? Mitä on hyvä tietää myös taloudellisista asioista? Mihin kannattaa valmistautua?

Tässä parisuhdekirjassa PANNAAN HYVÄ KIERTOON!

Parisuhdekirja Osa 4

Rakkauden (r)evoluutio-parisuhdekirjan neljännessä osassa Pannaan hyvä kiertoon! kurkistetaan eron jälkeiseen elämään seuraavien lukujen myötä:

 • Väliaika
 • Hädässä ystävä tutaan
 • Vastamäen myötätunto
 • Ilolla kiittäen
 • Vanhaa suolaa
 • Uskallus unelmoida itsekseen
 • Parempi parisuhde ihan itsestään

Eroaminen ei ole vain käytännön järjestelyjen hoitamista ja surusta
selviämistä. Eroon kuuluu useimmiten myös helpotuksen ja ilon tunteita, joiden mukana energiataso ja mieliala nousevat – ehkei heti eron
hetkellä, mutta sitten itselle hyvän hetken päästä.

Erostaan kertova ei välttämättä odota lainkaan surunvalitteluja ja osanottoja, koska eihän kukaan sentään kuollut ole!

Eropäätöksen tehnyttä saa monesti onnitellakin ehkä piinallisen pitkäänkin kuplineen elämänmuutoksen aikaansaamisesta vihdoin ja viimein. Eronnut saa puhua menneestä iloiten ja kehua exäänsä, vaikka elämässä on kaikki hyvin sinkkunakin. Eronneen kanssa voi nauraa eroprosessin ja sinkkuelämän kommelluksille – kuten muutenkin elämän koko kirjolle. Koska jokainen suhtautuu eroonsa eri tavoin, myös hänen lähipiirinsä voi tunnustella parasta tapaa olla läsnä.

Tässä osassa rakennetaan hyvää suhdetta entiseen puolisoon, jonka kanssa on tärkeää tulla toimeen edes niiden rakkaimpien eli yhteisten lasten vuoksi. Exästä ei tarvitse tulla ystävä, jos ei niin halua, mutta sekin on mahdollista. Ikuisena optimistina en usko rakkaustarinoilla olevan lopullisia loppuja, vaikka joinakin muutoshetkinä saattaa siltä ensi silmäyksellä vaikuttaakin.

Tässä kirjan viimeisessä osassa vahvistetaan myös omaa itsetuntoa ja hyvinvointia. Viimeistään nyt on aika rakentaa hyvä suhde puolison lisäksi myös omaan itseen, jotta erosta selviäminen käy kevyemmin ja uusi sinkkuelämä avartuisi koko rikkaudessaan rakkaudesta eikä pelosta käsin.

Uusi parempi parisuhdekin mahdollistuu, kun eronsa on käsitellyt kunnolla ja omat voimavarat ovat aikaisempaa paremmat.

Moni miettii, miten parantaa hyvinvointiaan itsensäkehittämisen avulla

Lue tästä Rakkauden (r)evoluution artikkelista, mitä tiede paljastaa potentiaalistamme ja miten valjastamme kaikki voimavaramme käyttöömme itsensäkehittämisen avulla:


Tiede paljastaa: kaikki aikuiset eivät yllä riittävälle kehitystasolle. Miten parantaa hyvinvointiaan itsensäkehittämisen avulla?

Tutkimustietoa ja lähes tuhat oivalluttavaa kysymystä yhdessä parisuhdekirjassa!

Vaikka todennäköisesti otatkin oman parisuhdetarinasi pesiaalihaasteineen hyvin vakavasti, kuten äijät inttitarinansa ja mammat lastenkasvatusoppinsa, saattaa yksilöllisiä kokemuksia laajempien ilmiöiden hahmottaminen auttaa sinuakin kohtelemaan kipuasi uusin lääkkein.

Kun hurjan moni eroa pohtiva kuvailee mahdottomuuksiensa määrää jo
turhankin tutunkuuloisen normitragedian kaavan mukaan, alkavat vitsit
olla vähissä. Jos kuitenkin oppii nauramaan itselleen sen suurimmankin
surun keskellä, saa mahdollisuuden nähdä metsän puilta.

TILAA KIRJA HELPOSTI TÄÄLTÄ!
Parempi parisuhde vai erinomainen ero?

Muiden kertomukset auttavat oivaltamaan uutta, joka kantaa parempaan parisuhteeseen tai onnelliseen eron jälkeiseen elämään.

Tositarinoiden lisäksi tämän eropositiivisen parisuhdekirjan sisältöön ovat vaikuttaneet suomalaiset ja ulkomaiset erotutkimukset, parisuhteiden parannusoppaat ja lukuisat lehtiartikkelit sekä netin keskustelupalstoilta nousevat kansan syvien rivien värikkäät kertomukset.

Lue täältä tarkemmin mistä oikein kertoo parisuhde- ja eropositiivinen kirja Rakkauden (r)evoluutio – Parempi parisuhde vai erinomainen ero?

Parisuhdekirjan 57 harjoitusta parisuhteen parantamiseen, eropäätöksen tekemiseen ja hyvän eron jälkeiseen elämään

Parisuhde-harjoitukset

Tässä ratkaisukeskeisessä parisuhdekirjassa avataan ajatuksia ja tehdään tilaa uudelle, mikä toivottavasti inspiroi, ärsyttää, surettaa, huvittaa ja hämmentää. Ensiavuksi tarjotaan oivalluttavia harjoituksia, joita ei toki tarvitse suorittaa, kuten ei parisuhdettaankaan.

Jos tämän eropositiivisen parisuhdekirjan tarinoiden ja harjoitusten myötä huomaat tarpeen työstää parisuhteessanne vain pikkujuttuja, hienoa! Jos havaitset suhteessanne olevan perustavanlaatuisia asetelmia, joita ette voi tai halua korjata, ja toteat, että teidän on parempi erkaantua toisistanne, hienoa!

Molemmissa tapauksissa löysit mahdollisuuden alkaa edistää elämääsi isolla E:llä!

Iso elämänmuutos ei kasva pysähtyneisyydestä. Aloita elämäsi parantaminen nyt.

Onneksi pienet muutokset auttavat isompiaan, ja pikkumuutoksiin pystyy jokainen meistä jo tänään.

Olipa tavoitteena se parisuhteen parantaminen tai onnistunut ero.

Tutustu tämän eropositiivisen parisuhdekirjan tarkoitukseen ja tarinoihin tarkemmin tällä sivulla tai lue teemasta lisää Rakkauden (r)voluutio-blogista, jonka kategoriat löydät oikeasta yläkulmasta.

Kannattaako erota vai panostaa parisuhteeseen kunnolla?

Aloita inspiroiva muutosmatkasi nyt. Ota kannustava kirja oppaaksesi!

Lukijat ovat antaneet positiivista palautetta Rakkauden (r)evoluutiosta: tämä positiivinen parisuhdekirja todellakin auttaa parantamaan parisuhdetta sekä toisaalta helpottaa eropäätöksen tekemistä ja eron jälkeistä elämää huimasti.

Inspiroivan Rakkauden (r)evoluution luettuasi sinäkin saat laitettua hyvän kiertämään omassa ja muidenkin elämässä!

TILAA Rakkauden (r)evoluutio -parisuhdekirja kovakantisena tai e-kirjana täältä!

Kannattaako erota vai parantaa parisuhdetta pysyvästi? TILAA NYT Rakkauden (r)evoluutio - Parempi parisuhde vai erinomainen ero?
Lukijakommentit ja median näkökulmat
Rakkauden (r)evoluutiosta
Parisuhdekirja parisuhteen parantamiseksi tai eropäätöksen tekemiseksi. Osat 1 ja 2.
Parisuhdekirja parisuhteen parantamiseksi tai eropäätöksen tekemiseksi. Osat 3 ja 4.