KORONAKRIISI JA RUUHKAVUOSI: Rakkautta enemmän kuin stressiä?

KORONAKRIISI JA RUUHKAVUOSI: Rakkautta enemmän kuin stressiä?

Monella on kielen päällä koronakriisi ja mielen päällä ruuhkavuosi tai -vuodet. Sen lisäksi että fyysiset puuhamme rasittavat kehoamme, saatamme rasittaa kehoamme myös kiirehtimättä minnekään metrinkään vertaa. Saman stressiefektin teemme aivoillemme pelkästään vahvan mielemme voimin. Tässä artikkelissa herätellään sinuakin pohtimaan, ovatko ne oman mielesi määrittelemät koronakriisi ja ruuhkavuosi rakkautta vai stressiä tulvillaan!

Ovatko koronakriisi ja ruuhkavuosi rakkautta vai stressiä täynnä?

Monet meistä puhuvat työstressistä, arjen haasteista ja kertovat elävänsä ruuhkavuosia. Kiireidensä vuoksi he ovat iltaisin puhki, aivan poikki ja ihan rikki. Arki on tuskallista. Nämä jo termeinä itsessään paineistavat pääkoppaa. Paineistettuna pääkoppamme helposti ylikuumenee, jolloin aivot ottavat autopilottivaihteen päälle: pakene aivokuorman aiheuttajaa nyt ja heti!

Lue vaikka täältä, miten stressimoodi iskee päälle aivojen mantelitumakkeessa ja miten vagus-hermoa hellimällä voi parantaa hyvinvointiaan helposti:

Itsensä psyykkaaminen on tärkeää, sillä se faktisesti toimii. Jo lapsesta asti imemme itseemme suggestioita automaattisesti, ja annamme niitä itsellemme läpi elämän sekä sisäisen puheemme (sisäinen kriitikkomme tai kannustajamme) että varsinainen ääneen puhuttujen sanojemme myötä. Valitettavasti viljelemme haitallisia suggestioita ympäristöömmekin. Varsinkin lapsemme kuuntelevat meitä korvat höröllä. Varsinkin kun koronakriisin aikaan olemme etätöissä kotona: Valitusbongarin 50 syytä, miksi etätyö kotona ärsyttää

Bullshit-bingoa muiden koronakriisi- ja ruuhkavuosi-kuvauksia, ja varsinkin omiasi!

Pinnan alla
Sammakko pinnan alla?

Jos olet änkenyt arkesi jo tupatentäyteen kaikenmoista kiirettä, tuossa minuuttiaikataulussasi ei ole ehkä pari minuuttia aikaa katsoa YouTube-videoita sammakoiden bullshit-bongaamisesta ja muusta mieltä ylentävästä. Mutta jos kuitenkin päätät suunnata fokuksesi edes kevyeen itsesi kehittämiseen pikkukotvaseksi, tässä sinulle pikalinkit, jotta ehdit sitten kiireesti lukaista vielä tämän artikkelinkin ja sitten palata arkiaskareidesi pariin:

Muutkin Rakkauden (r)evoluution YouTube-videot löydät tuosta sivupalkista tai etsimällä YouTubesta suoraan Rakkauden revoluutio -kanavan.

Oikeita haasteitaan on turha piilotella ja ongelmistaan puhuminen auttaa. Sitä varten ovat ystävämme. Myös monialaisesti koulutetut valmentajat ja terapeutit osaavat kuunnella huoliamme ja oivalluttaa meille uutta. Jos suuntaamme fokuksemme ja panostamme energiamme ongelmien märehtimiseen, ne eivät siitä ratkea piirun vertaa.

Ongelmien syiden ymmärtäminen on usein tärkeää. Monesti kuitenkin myös umpikuja ja ajanhukkaa. Monenlaisten syiden – niidenkin, joita emme koskaan välttämättä saa selville – hyväksyminen on tärkeämpää, jotta voimme suunnata fokuksemme ja energiamme hyvinvointiin nykyhetkessä ja tulevaisuuden tavoitteidemme saavuttamiseen.

Ongelman nimeämisellä on myös merkityksensä: jos kiireisen työpäivän vuoksi hokee itselleen ”kaiken räjähtävän käsiin”, mantelitumakkeemme valmiustila ei ainakaan laimene. Asioiden uudelleenmäärittely ja oman sisäisen puheensa uudelleensanoittaminen ovat tärkeitä työkaluja mielen ohjaamisessa hyvää tavoitetta kohti. Kun tavoitteenasi on parempi parisuhde, kokeile Rakkauden (r)evoluutio – Parempi parisuhde vai erinomainen ero? -kirjan harjoituksia esimerkiksi tästä uudelleenmäärittelystä ja -sanoittamisesta. Lue kirjan sisällöstä tästä:

Parisuhdekirja Rakkauden (r)evoluutio: 374 sivua positiivisuutta!

Kannattaako erota vai parantaa parisuhdetta pysyvästi? TILAA NYT Rakkauden (r)evoluutio - Parempi parisuhde vai erinomainen ero?

Lue ajatuksella Rakkauden (r)evoluution muitakin postauksia, muunmuassa: