Lapsettoman deittailu sinkkuvanhemman kanssa

Lapsettoman deittailu sinkkuvanhemman kanssa

Toisessa artikkelissa kerroin, millaisia asioita sinkkuvanhempi pohtii mahdollisen parisuhteen aloittamisesta lapsettoman sinkun kanssa. Joillekin sinkkuvanhemmille tuntuu olevan täysin mahdoton ajatus aloittaa suhdetta lapsettoman ihmisen kanssa. He eivät usko yhteistä rajapintaa löytyvän riittävästi, tai sitten muut arkiset asiat astuvat parisuhteen onnistumisen esteeksi. Myös lapseton sinkku voi pohtia, kannattaako hänen tapailla sinkkuvanhempaa alkuunkaan. Sinkkuvanhemman deittailu lapsettoman ihmisen näkökulmasta on myös yksi tärkeä asia, jota sekä lapsettoman että lapsia saaneen sinkkuvanhemman kannattaa miettiä etukäteen. Lapsettoman deittailu sinkkuvanhemman kanssa ei ole välttämättä niin helppoa kuin se, jos lapseton sinkku deittailisi toisen lapsettoman sinkun kanssa.

Tässä artikkelissa käydään läpi:

  • Kannattaako lapsettoman deittailu sinkkuvanhemman kanssa alkuunkaan?
  • Kannattaako lapsettomuudesta mainita deitti-ilmoituksesssa?
  • Riittääkö sinkkuvanhemman aika parisuhteeseen lapsettoman kanssa?
  • Millainen on parisuhde lapsiperheen arjessa?
  • Onko sinkkuvanhemman lasten iällä merkitystä deittailussa?

Kannattaako lapsettoman deittailu sinkkuvanhemman kanssa alkuunkaan?

Sinkkuvanhemman deittailu
Sinkkuvanhemman deittailu. LUE ARTIKKELI TÄÄLTÄ

Lapsettomuus tai lapset eivät estä deittailua. Olennaista on kummankin osapuolen omat tarpeet ja toiveet sekä joustavuus ymmärtää toista ilman miellyttämisen tarvetta suuntaan taikka toiseen. Lapsettoman deittailu sinkkuvanhemman kanssa voi johtaa onnelliseen rakkaussuhteeseen ja yhteiseen perhearkeen siinä missä sellaistenkin aikuisten, joilla molemmilla on lapsia.

Kommentoi alla, mitä mieltä sinä olet: kannattaako lapsettoman deittailla sinkkuvanhempaa? Onko lapsilla tai lapsettomuudella merkitystä sille, miten parisuhde onnistuu tai epäonnistuu? Mitä asioita sekä lapsettoman sinkun että sinkkuvanhemman kannattaisi ottaa huomioon pohtiessaan parisuhdetta?

Kannattaako lapsettomuudesta mainita deitti-ilmoituksesssa?

Hyvä deitti-ilmoitus

Tästä artikkelista voit lukea, millainen on hyvä deitti-ilmoitus Tinderissä tai muissa deittisovelluksissa: HYVÄ DEITTI-ILMOITUS: Millainen on hyvä deittiprofiili nettideittailussa? Ja tästä artikkelista voit lukea, mitä asioita lapsista voisi olla hyvä mainita jo deitti-ilmoituksessa: SINKKUVANHEMMAN DEITTAILU: Lapset ja deitti-ilmoitus

Melko moni sinkkuvanhempi ei uskalla lähteä edes kokeilemaan parisuhteen aloittamista lapsettoman aikuisen kanssa. He välttävät ensitreffeille lähtöä, jos he näkevät, että muutoin mielenkiintoinen sinkku on lapseton. Koska asia tulee ilmi kuitenkin heti ensimmäisissä viesteissä tai viimeistään ensitreffeillä, lienee molempien ajansäästön kannalta parempi, että tuot asian esille jo deitti-ilmoituksessasi.

Saatat ajatella, että on parempi pimittää tieto, jotta pääset ensitreffeille ja saat mahdollisuuden tehdä vaikutuksen sinkkuvanhempaan. Todennäköisyys mahtavalle ensivaikutelmalle on kuitenkin pieni – yleisesti ottaen, riippumatta sinun vetovoimastasi. Jos sinkkuvanhemmalla on vahva ennakkoasenne siitä, että hän ei lähde deittailemaan lapsetonta aikuista, sinä todennäköisesti et pysty kääntämään hänen päätään yhden etkä edes kahden tapaamisen voimin. Tästä artikkelista voit lukea niistä asioista, mitä sinkkuvanhempi saattaa pohtia, kun hän miettii deittailua lapsettoman kanssa: Sinkkuvanhemman parisuhde lapsettoman kanssa: Kannattaako?

Lapsettoman deittailu sinkkuvanhemman kanssa: Molempien tarpeet ja toiveet ovat yhtä arvokkaita

Hyvät valokuvat Tinderissä
Hyvät valokuvat Tinderissä: LUE ARTIKKELI TÄÄLTÄ

Lapset ja esimerkiksi lapsilukumäärään tai lapsihaaveisiin liittyvät asiat ovat niin isoja meistä useimmille, että moni meistä on hieman varpaillaan asian suhteen sinkkumarkkinoille tullessaan. Voit miettiä asiaa myös toista kautta: jos menet ensitreffeille, niin haluatko saada pakit siellä sitten lapsettomuutesi vuoksi? Entä haluatko ylipäänsä tavata henkilöä, jolla on vahva negatiivinen ennakkoasenne sinun lapsettomuuteesi? Entä kannattaako sinun luopua omasta mahdollisesta lapsihaaveestasi, jos sinkkuvanhempi sanoo hänen lapsilukunsa olevan jo täynnä?

Minä en suosittele haaveista ja omista vankoista päätöksistä luopumista vain siksi, että saisi parisuhteen aloitettua. Lue tästä artikkelista, millaisia kokemuksia minulla oli joistain miehistä, jonka kyseenalaistivat minun päätökseni siitä, että en halua enempää lapsia. Voin paljastaa: minun ei tarvinnut edes miettiä suhteen aloittamista enää tuollaisen kyseenalaistamisen jälkeen 🙂 Omia päätöksiään kannattaa pohtia monilta näkökulmilta, mutta se on meidän jokaisen oma tehtävä. Ensitreffeillä ei kannata lähteä neuvomaan ketään heidän päätöksistään, vaikka ne kuulostaisivat omissa korvissa täysin järjettömiltä.

Minä itse ja monet ystäväni (lapsettomia ja sinkkuvanhempia; miehiä ja naisia) ovat sitä mieltä, että lapsettomuus ja toisaalta myös sinkkuvanhemman lasten määrä (ja iät) on tärkeää ottaa esille avoimesti heti treffi-ilmoituksessa. Deittiprofiiliasi kirjoittaessasi mieti, mitä haluat sanoa lapsettomuudestasi, parisuhteesi toivetilasta ja siitä, miten mahdollisesti suhtautuisit potentiaalisen puolisosi lapsiin. Liian tarkkaa kuvausta et toki voi tehdä kuvitteellisesta tilanteesta potentiaalisen puolison rinnalla, mutta pohdi asiaa ainakin itseksesi etukäteen. Mieti, miten muotoilet deitti-ilmoituksesi niin, että suuntaat sen juuri haluamallesi kohderyhmälle – tulevalle potentiaaliselle rakkaallesi. Sille ihanalle sinkkuvanhemmalle, joka haluaa tutustua sinuun avoimesti ja lämpimällä sydämellä lapsettomuudestasi huolimatta.

Riittääkö sinkkuvanhemman aika parisuhteeseen lapsettoman kanssa?

Lapsettoman ihmisen tulee ymmärtää se, että sinkkuvanhempi ei todennäköisesti pysty treffaamaan yhtä usein kuin toinen lapseton kumppanikandidaatti. Yksinhuoltajaäiti tai -isä ei välttämättä voi jäädä yökylään kuin harvakseltaan. Harva kuitenkaan on yksinhuoltaja.

Siinä missä joku on kiinni lapsissaan 24/7 omasta tahdostaan tai olosuhteiden vuoksi, joku toinen näkee lapsiaan vain harvakseltaan. Lisäksi joillekin lapset eivät ole kuitenkaan ajankäytöllisesti niin ”vaativia” kuin joillekin toisille sinkkuvanhemmille. Jotkut sinkkuvanhemmat haluavat tietoisesti järjestää aikaa myös vain itselleen tai orastavallekin parisuhteelle – tarvittaessa esimerkiksi isovanhempien tarjoaman lapsenhoitoavun turvin. Sinkkuvanhempien tapaa olla lastensa tai treffikumppaninsa kanssa on yhtä monta kuin on sinkkuvanhempiakin.

Useimmat eronneet ovat jakaneet lasten hoitovuorot puoliksi, joten vaikka sinkkuvanhempi viettäisikin joka toisen viikon vain lastensa kanssa, joka toisella viikolla hänellä voi olla sinulle aikaa runsaastikin. Joillakin ei ole viikko-viikko-systeemiä, vaan lastenhoitopäivät on jaettu esimerkiksi 3-4 päivän slotteihin. Silloin sinkkuvanhemmallakin on tasaisemmin aikaa tavata sinua.

Lapsettoman deittailu sinkkuvanhemman kanssa: Millainen on parisuhde lapsiperheen arjessa?

Parisuhteen syventyessä sinkkuvanhempi mahdollisesti haluaa sinun olevan osa hänen ja lastensa arkea. Olisitko sinä siihen halukas ja valmis? Toki jokaisen sinkkuvanhemman tarpeet ja toiveet ovat erilaiset. Jotkut eivät halua uusia puolisoitaan lasten arkeen välttämättä koskaan. Olisiko se puolestaan sinulle ongelma? Mieti, mitä haluat siinä tapauksessa, että suhteenne syvenee ja olette rakastuneita. Minkälaisen arjen haluaisit rakkaasi kanssa? Kuuluuko siihen silloin myös ne sinkkuvanhemman lapset?

Vaikka et vielä ehkä ole tavannutkaan uutta tulevaa kumppaniasi, sinun voi olla hyvä miettiä omia näkökantojasi myös näihin asioihin jo etukäteen. Meillä kaikilla on asioita, joiden osalta voimme hyvinkin joustaa miten vaan, ja se on tärkeää parisuhteessa. Meillä kaikilla on todennäköisesti kuitenkin myös niitä asioita, joista emme halua joustaa ja siksi kannattaa olla sinut omien tarpeiden ja toiveiden kanssa. Kun tapaat rakkaasi, tunnistat hänet helpommin potentiaaliseksi puolisoksesi, kun huomaat kaikista tärkeimpien arvojesi ja tarpeidesi osuvan yksiin hänenkin toiveidensa kanssa.

Koska parisuhde on kahden ihmisen välinen elävä tila, molemmat puolisot tuovat tuohon tilaan omat tarpeensa ja toiveensa. Jokaisella aikuisella ne ovat erilaiset – olipa lapsia tai ei. Parisuhde onnistuu myös lapsiarjen keskellä, kun molemmat siihen halukkaita ja myös valmiita keskustelemaan alati muuttuvista osatekijöistä. Lasten kasvaessa myös parisuhteen osapuolten tarpeet, toiveet ja näkökulmat voivat muuttua. Lapset tuovat siis oman lisämomenttinsa jatkuvasti uudistuvaan parisuhteeseen.

Onko sinkkuvanhemman lasten iällä merkitystä deittailussa?

Lasten iällä on merkitystä ajankäytön ja lasten tarvitsevuuden osalta. Mieti, minkälaiseen parisuhteeseen sinä olisit valmis, jos tapaamallasi sinkkuvanhemmalla on esimerkiksi pienet lapset eikä potentiaalisella kumppanillasi ole niin paljon aikaa sinulle kuin toisella lapsettomalla sinkulla.

Vaikka lasten iällä on merkitystä erityisesti deittailun ja parisuhteen alkuvaiheen aikaan, kaikenikäiset lapset tottuvat kyllä vanhempansa uuteen kumppaniin ajan myötä. Koska tottuminen uuteen tilanteeseen ei oe kuitenkaan lapsen ensisijainen velvoite, parisuhteen aikuisten tulee kantaa vastuunsa lapsentahtisesta etenemisestä.

Lasten ikä voi vaikuttaa siihen, kuinka kypsästi lapset pystyvät suhtautumaan sinuun osana heidän elämäänsä tai missä vaiheessa sinkkuvanhempi on valmis esittelemään sinut heille. Lue lisää tästä artikkelista: Sinkkuvanhemman parisuhde lapsettoman kanssa

Toivotan sinulle antoisia treffejä tulevan ihanan rakkaasi kanssa! Lapsilla tai ilman 🙂

LUE MYÖS: