PETTÄMINEN: Yhden illan juttu. Salasuhde. Toinen nainen. Kolmas pyörä.

PETTÄMINEN: Yhden illan juttu. Salasuhde. Toinen nainen. Kolmas pyörä.

Yhden illan juttu. Salasuhde. Toinen nainen. Kolmas pyörä. Kun puolisosi tai itse petit, tai jos olet varatun rakkaasi salarakas tai kolmas pyörä, tästä ’Pettäminen’-blogikategoriasta saat vinkkejä ja vertaistukea seurata sydäntäsi pysyvästi parempaa elämää kohti. Satunnainen pettäminen tai pidempikään salasuhde eivät välttämättä kaada muutoin onnellista parisuhdetta, jos molemmat puolisot käsittelevät tapahtuneen omalta osaltaan. Parisuhteen parantamisesta kerrotaan tässä Hyvä parisuhde-blogikategoriassa. Toisaalta vaikka parisuhteesi päättyisikin siihen mihin monilla muillakin – pettämiseen – sinä selviät erostakin. Eropäätöksen puntaroinnista kerrotaan Erota vai ei -blogikategoriassa ja eron jälkeisestä elämästä Eron jälkeen -blogikategoriassa ja tietysti uudenlaisesta vapaudesta kertovassa Sinkkuelämää-kategoriassa. Tämä sivu on kooste Pettäminen-blogin varsinaisista kirjoituksista. Linkit artikkeleihin löydät alta.

Pettäminen

Tässä Pettäminen-blogissa käydään läpi muunmuassa:

 • Miten toimin, kun puolisoni petti minua?
 • Mitä voin tehdä, kun minä itse petin puolisoani ja haluan jatkaa parisuhdetta?
 • Miten saan salarakkaani jättämään puolisonsa ja ryhtymään parisuhteeseen minun kanssani?
 • Estääkö rakkaus pettämisen?
 • Pettävätkö kiltit ihmiset puolisoitaan?
 • Miksi ’kiltti tyttö’ ja ’kilttimies’ joutuu petetyksi muita useammin?
 • Onko parisuhteellamme tulevaisuutta, kun emme pääse yli pettämisestä?
 • Miten saan puolisoni lopettamaan pettämisen?
 • Miten voin lopettaa puolisoni pettämisen? Miten estän itseäni pettämästä enää?
 • Kuinka moni pettää parisuhteessa puolisoaan?
 • Missä petetään?
 • Milloin pettäminen onnistuu jäämättä kiinni?
 • Miksi ihmiset pettävät parisuhteessa?
 • Mitkä ovat pettämisen syyt?
 • Mikä on uskottava syy pettämiselle?
 • Miksi puolisoni petti minua, vaikka meillä on hyvää seksiä säännöllisesti?

Kuinka moni pettää puolisoaan parisuhteessa?

Pettämisen tapoja ja tilanteita, pettäjiä ja petettyjä sekä petoskumppaneita riittää vähintään yhtä monenlaisia kuin parisuhteitakin. Monissa suhteissa molemmat puolisot pettävät toisiaan eivätkä välttämättä tunne siitä suuriakaan tunnetuskia, mutta silti nuo samaiset ihmiset eivät missään tapauksessa halua joutua itse petetyksi. Erittäin moni ihminen on pettänyt puolisoaan ainakin yhdessä parisuhteessaan. Joillakin tuo jollain tapaa ’toimivaksi’ todettu pakokeino oman elämän todellisuudesta voi jäädä pysyväksi toimintatavaksi. Pettämisestä voi olla vaikeaa irtautua silloinkin, kun ei haluaisi pettää. Vaikka ihminen rakastaisi puolisoaan, hän saattaa silti pettää tätä. Miksikö? Sitä teemaa ruoditaan esimerkiksi tässä blogiartikkelissa: PETTÄMINEN JA KOOTUT SELITYKSET: Mikä on hyvä pettämisen syy?

Mitä teen, kun puolisoni petti minua?

Moni meistä haluaa muuttaa parisuhteen tai puolison paremmaksi, varsinkin jos puoliso on pettänyt. Mutta silloinkin kun puolisosi on pettänyt sinua, et voi pysäyttää puolisoasi hänen pettämisen polullaan. Vain hän itse valitsee polkunsa. Sinä voit kuitenkin aina valita oman polkusi, jonka suunnan sinä valitset itse. Kyse on siis oman näkökulmasi kehittämisestä ja tunteidesi tunnustamisesta. Moni ei ole valmis siihen työhön, vaikka se on loppujen lopuksi erittäin antoisaa. Voit lukea esimerkiksi nämä blogikirjoitukset aiheesta:

Pettäminen on harvinaisen helppoa ja monille pettäjille heidän kaipaamansa hetken hupi, koska paremmastakaan he eivät tiedä. Jotkut eivät ole myöskään kiinnostuneita parantamaan omia toimintatapojaan eivätkä siten pyri lopettamaan myöskään pettämistään, vaikka niin puolisolleen vannoisivatkin. Lue vaikkapa tämä Rakkauden (r)evoluution artikkeli:

Miten saan salarakkaani jättämään puolisonsa ja aloittamaan parisuhteen minun kanssani?

Jos olet toinen nainen tai kolmas pyörä, joka on täysin rakastunut varattuun ihmiseen, on ymmärrettävää, että saatat haluta rakastamasi ihmisen jättävän puolisonsa ja aloittavan parisuhteen sinun kanssasi. Saatat tuntea vahvasti tuon varatun rakkaasi olevan elämäsi mies tai maailman upein nainen, ja hän saattaa vakuuttaa sinulle rakkauttaan. Ehkä koet olevanne kuin sielunkumppaneita, jotka on luotu toisilleen. Saatat tuntea teidän olevan tarkoitettu olemaan yhdessä ja haluat rakkaasi eroavan avio- tai avopuolisostaan. Olet mahdollisesti tuskaillut asian kanssa jo pitkään ja tilanne turhauttaa sinua. Ennen kuin kuitenkaan teet mitään äkkinäisiä ratkaisuja ja marssit rakkaasi kotiin uhkavaatimuksesi kanssa, lue tämä artikkeli kaikessa rauhassa ajatuksella: PETTÄMINEN JA KOOTUT SELITYKSET: Mikä on hyvä pettämisen syy?

Pettäminen hävettää, jolloin pettämisen lopettaminen on vaikeaa

Ero pelottaa
Eroaminen pelottaa, jos eron kokee epäonnistumisena. Lue täältä lisää eroamisen ja epäonnistumisen tabusta.

Jos pettää puolisoaan, sille on aina hyvä syy. Silloinkin, kun ei sitä syytä tiedostaisi tai ainakaan tunnustaisi. Omien ajatusten tutkiminen ja tunnustaminen ajureikseen voi ahdistaa, pelottaa ja hävettää. Lue tähän teemaan liittyen esimerkiksi blogiartikkeli: MITÄ TEHDÄ, KUN ERO HÄVETTÄÄ? ”En kehtaa erota, vaikka haluaisin.”

Teemasta voit lukea tästä blogikategoriasta ja tietysti hurjasti syvällisemmin 374-sivuisesta, ratkaisukeskeisestä parisuhde- ja eropositiivisesta kirjasta Rakkauden (r)evoluutio – Parempi parisuhde vai erinomainen ero?

Missä ja milloin pettäminen onnistuu helpoiten?

Pettäminen: Pettämisen juhlaa hotellihuoneessa?
Pettäminen: Pettämisen juhlaa hotellihuoneessa työmatkalla?

Yksi pettäjän parhaimmista apajista on sosiaalinen media, jossa kontaktointi on helppoa ja ”uhreina” moni otollinen henkilö. Moni käyttää somea itsetuntonsa kohottamiseen postaamalla sinne kuvia itsestään ja kokeilemalla, josko vastakkaisen sukupuolen edustajilta saisi haluamaansa egoboostia. Lue teemasta lisää esimerkiksi näistä Rakkauden (r)evoluution blogikirjoituksista:

Tämä on muutoin sen verran laaja teema, että sitä on käsitelty kirjassa Rakkauden (r)evoluutio – Parempi parisuhde vai erinomainen ero?

Kuka pettää ja ketä?

Pettämiseen liittyy monien uskomusten lisäksi yksi merkittävä teema: kiltteys. Jotkut ovat jopa niin kilttejä, että he pettävät itseäänkin. Lue siis myös parisuhteen kilttikapinasta tästä artikkelista, jossa kerrotaan, millaisia ovat ne kilttimiehet ja pirttihirmut, jännämiehet ja kiltit tytöt, jotka pettävät tai tulevat petetyiksi ehkäpä jopa vain kiltteytensä tai sen puuttumisen vuoksi: KILTTIKAPINA PARISUHTEESSA: Kilttimiehet ja kiltit tytöt Lisäksi kirjassa Rakkauden (r)evoluutio – Parempi parisuhde vai erinomainen ero? on omistettu oma lukunsa kiltteyden teemalle otsikolla ”Kilttimiehet ja pirttihirmut, jännämiehet ja kiltit tytöt”. Mietitkö, mistäköhän tuo luku kertoo?

Pettäminen ja seksi pelivaluuttana: Pihtarit, painostajat, toiset naiset ja kolmannet pyörät

Rakkauden (r)evoluutio-kirjassa luvussa ’Pihtarit, painostajat, toiset naiset ja kolmannet pyörät’ ruoditaan hyvää tai huonoa seksielämää ja pettämistä lempeännapakasti. Mutta estääkö parhainkaan parisuhdeseksi pettämistä? Siitä voit lukea tästä blogiartikkelista: PETTÄMINEN JA KOOTUT SELITYKSET: Mikä on hyvä pettämisen syy?

Kirjan mentaaliharjoitukset auttavat lukijaa päättämään oman parisuhteensa parhaan uuden suunnan: parempi parisuhde tai erinomainen ero – molemmat yhtä mainioita vaihtoehtoja. Tästä päätöksenteosta voit lukea Erota vai ei -blogikategoriasta.

Muut Rakkauden (r)evoluution -blogikategoriat ovat:

Hyvä parisuhde

Hyvä parisuhde:

Millainen on hyvä, onnellinen parisuhde? Miten parantaa parisuhdetta ja seksielämää? Jos pitkässä parisuhteessa välillä tuntuu, että kumppanin kanssa sanat ovat loppu ja seksikin sen myötä, niin miten oppia puhumaan ja pussaamaan entistä antoisammin? Entä miten löytää uusi, tasapainoinen parisuhde, jossa myös arki maistuu ja seksi luistaa? Lue lisää Hyvä parisuhde -blogikategoriasta täältä!

Erota vai ei?

Erota vai ei?

Erota vai ei? -blogikategoria auttaa sinua päättämään joko parisuhteesi tai iänikuiset eropohdintasi. Kun parisuhde ahdistaa ja mietit, kannattaako jatkaa yhdessä tai milloin on parempi erota, lue lisää Erota vai ei? -blogikategoriasta täältä!

Pettaminen

Pettäminen:

Yhden illan juttu. Tai toisenkin. Salasuhde. Toinen nainen. Kolmas pyörä. You name it… Kun puolisosi tai itse petit, täältä saat vinkkejä ja vertaistukea seurata sydäntäsi pysyvästi parempaa elämää kohti pettämisen jälkeen. Lue tästä blogikategoriasta pettämisestä!

Hyvinvointi

Hyvinvointi:

Miten parantaa hyvinvointia parisuhteessa tai ihan itsekseenkin? Lue hyvinvoinnin parantamisesta tästä elämäniloisesta ja mielenrauhaan ohjaavasta blogikategoriasta!

Eron jalkeen

Eron jälkeen:

Miten selvitä erosta? Tai miten nauttia elämästä, vaikka eroprosessi on päällä tai exä laittaa kapuloita rattaisiin? Millaista elämä on eron jälkeen? Mistä saada vertaistukea eroon? Miten oppia kohtaamaan ex-puoliso arvostavasti eron jälkeen, vaikka viimeiset ajat ennen eroa olisitte vihanneet toisianne enemmän kuin mitään muuta koko maailmassa? Eron jälkeen exä ei välttämättä enää ärsytäkään, vaan hänestä voi saada paremman ystävän kuin uskoitkaan. Lue tästä blogikategoriasta eron jälkeisestä elämästä!

Sinkku

Sinkkuelämää:

Villi ja vapaa sinkku? Tai ainakin wannabe-villi-ja-vapaa? Millaista on olla sinkku? Mitä tehdä sinkkuna? Entä jos sinkkuus pelottaa tai ahdistaa? Tai mitä tehdä, jos haluaa parisuhteen, mutta ei todellakaan halua sinne Tinderiin tai minnekään nettideittipaikkaan…? Lue elämäniloinen blogi sinkkuelämästä täältä!

Parisuhdekirja Erokirja

Kirjat & Julkaisut:

Vertaistukea ja harjoituksia kirjasta Rakkauden (R)evoluutio – Parempi parisuhde vai erinomainen ero? Positiivinen parisuhdekirja eropäätöksestä: päätöksenteosta parisuhteen parantamisesta tai eroprosessin aloittamisesta. Lue täältä lisää tämän blogikategorian postauksista, tai kootusti kirjan lukijakommenteista sekä radio- ja lehtitoimittajien näkökulmista!

Rakkauden (r)evoluutio - Parempi parisuhde vai erinomainen ero?
Lukijakommentit ja median näkökulmat Rakkauden (r)evoluutiosta