Sinkkuuden hyvät puolet myös huonossa parisuhteessa olevien oivallettavaksi – Sinkkuelämän Top 10 miksi kannattaa olla sinkku!

Sinkkuuden hyvät puolet myös huonossa parisuhteessa olevien oivallettavaksi – Sinkkuelämän Top 10 miksi kannattaa olla sinkku!

Tähän artikkeliin olen koonnut listaa sinkkuelämän monenlaisista hyvistä puolista, sillä jostain kumman syystä turhan moni eroa karttava pelkää sen varsinaisen eroamisen lisäksi eron jälkeen alkavaa uudenlaista, antoisaa sinkkuelämää. Todellisuudessa sinkkuelämässä on valtavan monta hyvää puolta. Mitä sinkut voivat oivalluttaa myös esimerkiksi huonossa parisuhteessa sinnittelevälle niistä kaikista sinkkuuden hyvistä puolista, miksi kannattaa olla sinkku eikä pysytellä huonossa parisuhteessa tai hypätä seuraavaan laastarisuhteeseen ennenaikaisesti? Minua kiinnostaisi kovasti kuulla myös, mikä on sinun mielestäsi ihan parasta juuri siinä, että saa olla sinkku? Tai jos et vielä ole sinkku, niin mistä erityisesti haaveilet sinkkuelämässä? Kommentoi alle, mitkä ovat sinun mielestäsi sinkkuuden hyvät puolet!

Hyvää seksiä sinkkuna Tinderistä
Hyvää seksiä sinkkuna Tinderistä – LUE TÄÄLTÄ

Miksi kannattaa olla sinkku? – Sinkkuuden hyvät puolet Top 10

Okei. Aloitetaan tämä lista siitä, minkä useimmat eroa pohtivat saavat mieleensä ehkäpä oikeinkin värikkäinä mielikuvina tai hyvinkin elävinä fantasioina, kun he edes miettivät sitä, minkälaista olisi olla sinkku pitkäpiimäisen parisuhteen päättyessä.

Arvaatko jo?

Tehdään galluppia tuonne kommenttiketjuun sinkkuelämän parhaiden puolien tärkeysjärjestyksestä – nyt ensialkuun minä rakennan tämän listan jossain ihan satunnaisessa järjestyksessä 😉 Olkaattes hyvät: Sinkkuelämän hyvät puolet Top 10!

Sinkkuelämän hyvät puolet #1, #2 ja #3: Sinkun seksuaalinen vapaus ja runsaus

Hyvää seksiä sinkkuna Tinderistä
Hyvää seksiä sinkkuna Tinderistä – LUE TÄÄLTÄ

Toisessa artikkelissa kirjoitin sinkun seksielämän parhaista puolista, joten nostetaan sieltä ensimmäiset kolme kohtaa heti tähän alkuun:

#1 Vapaus harrastaa seksiä kenen kanssa tahansa haluaa
#2 Sinkkuna ei ole riippuvainen puolison seksihaluista
#3 Sinkkuna saa monipuolisempaa seksiä

Lue hyvästä seksielämästä täältä.

Hyvä seksielämä sinkkuna on mahtava, vaan ei ainoa huippujuttu sinkkuelämässä!

Vaikka et ehkä heti usko, niin useimpien sinkkujenkin elämään kuuluu villin, runsaan ja makoisan seksin lisäksi paljon muutakin. Jatketaan siis listaa:

Sinkkuuden hyvät puolet #4: Vapaus ja itsenäisyys tehdä ja ajatella mitä haluaa – kenen kanssa haluaa

Sinkkuna saa ilman ex-puolisonsa ohjausta tai kritiikkiä tehdä ja ajatella mitä haluaa. Itse saa määritellä unelmiensa sisällön ja tavoitteidensa aikataulun. Kukaan ei käske eikä hoputa. Kukaan ei kritisoi maailmankatsomustasi, latista ideoitasi eikä moiti ajankäyttöäsi unelmiesi eteen uurastaessasi. Sinä saat seurata intohimojasi ja täyttää elämäsi päivät juuri niin kuin itse haluat.

Sinkkuna saat tavata muita ihmisiä sukupuoleen katsomatta ilman, että kukaan voi murjottaa mustasukkaisuuttaan kotiin saapuessasi syyttä suotta. Et ole tilitysvelvollinen sinua inspiroivista menoista kenellekään etu- etkä jälkikäteen. Saat viettää täysin vapaasti aikaa kaikkien niiden kivojen ihmisten kanssa, jotka ovat kiinnostuneita samoista aiheista ja sinusta. Olivatpa he miehiä taikka naisia, tai siltä väliltä. Kaikki on ookoo juuri niin kuin itse sen näet oman elämäsi kannalta.

Sinä saat karsia elämästäsi sellaiset mielensäpahoittajat, joita olet yrittänyt sietää entisen parisuhteesi tähden. Tällaisia henkilöitä ovat saattaneet olla ex-puolisosi ja jotkut hänen sukulaisistaan, ystävistään tai muista ex-puolisosi intressit jakavista henkilöistä. Sinkkuna sinun ei tarvitse miellyttää ketään vain siksi, että saisit pidettyä parisuhteesi kasassa.

Jos pelkäät, ettet osaa nauttia sinkkuelämästä, koska tunnet olevasi silloin yksinäinen, niin mieti, osaisitko nauttia sinkkuelämästä, koska tunnet olevasi silloin itsenäinen ja saat tehdä päätöksiä oman arkesi sisällöstä itse omasta vapaasta tahdostasi ilman kenenkään napinaa? Jos vielä epäröit yksinoloa, lue tämän listan seuraava kohta.

Sinkkuelämän hyvät puolet #5: Sinkku saa nauttia omasta rauhasta ihan itsekseen

Moni eroa pelkäävä pelkää sen varsinaisen eron lisäksi myös sitä, jääkö ikuisiksi ajoiksi yksin, jos menee ja eroaa. Näin eräs Rakkauden (r)evoluutio-kirjaan haastateltu kommentoi eropelkoaan sinkkuelämän kannalta:

”Entä jos en löydäkään enää koskaan ketään uutta kumppania ja jään
yksinäiseksi vanhukseksi?”

Kati Niemi: Rakkauden (r)evoluutio – Parempi parisuhde vai erinomainen ero?

Monesti eroa pohtiva on saanut kokea olevansa melkoisen yksinäinen jo tuossa kituvassa parisuhteessaan ollessaan, joten on oikeastaan täysin ymmärrettävää, että nimenomaan tuo yksinäisyys saattaa olla se suurin pelko eronkin edessä. Onhan sinkku sananmukaisesti tavallaan yksin tai ainakin itsekseen, itsenäinen ja vapaa. Omassa rauhassa on kuitenkin ihanaa olla viimeistään siinä vaiheessa, kun siitä oikeasti oppii nauttimaan. Jos tunnet yksinjäämisen pelkoa, lue Rakkauden (r)evoluutio-kirja. Se varmasti auttaa sinuakin. Näin vahvasti uskon – sen kaiken saamani lukijapalautteen perusteella.

Tätä sanojen uudelleenmäärittelyä voi harjoitella minkä tahansa termin kanssa, mutta tuossa nyt pari pikaisesti mieleeni juolahtanutta vaihtoehtosanaa sinkkuilun ’yksinäisyydelle’. Vaikka on yksin omassa kodissaan, ei tarvitse tuntea olevansa yksinäinen.

Sinkkuuden hyvät puolet #6: Sinkku saa sisustaa ja siivota kotinsa miten huvittaa, sekä asua ja matkustaa missä haluaa

Eronnut mies saa rakentaa poikamiesboksistaan kunnon man caven eikä hänen tarvitse kiertää vaimonsa kanssa IKEAssa hypistelemässä uusia käsipyyhkeitä ja kukkaverhoja tai muutenkaan toteuttaa vaimonsa sisustuslehdistä himoitsemia remontti- ja sisustusideoita, jotka on saatava valmiiksi ihan viimeistään juuri ennen jotain tiettyä, tietysti samaisen vaimon määrittelemää h-hetkeä. Vaimo ei patista sinkkumiestä pöyhimään sohvatyynyjä eikä tekemään juhlapöydän kattausta juuri tietyillä astioilla ja serveteillä.

Eronnut nainen saa sisustaa kotinsa juuri sellaiseksi kuin haluaa ja toteuttaa nekin remontti- ja sisustusideat, joihin hänen ex-miehensä ei koskaan taipunut maanitteluista huolimatta. Sinkkunaisen kodin ei tarvitse olla miehinen kompromissi täynnä digitekniikkaa, jos nainen itse ei sellaisesta välitä. Sinkkunainen saa vallata vaatehuoneen itselleen ja kylpyhuoneensa laatikot omille purnukoilleen ilman miehen valitusta siitä, mihin sitä kaikkea kosmetiikkaa tarvitaan ja onko rahaakin pakko tuhlata moiseen roinaan. Sinkkunaisen ei tarvitse myöskään leikkiä koti-intoilijaa ja intohimoista leipuria, vaikka hänen ex-anoppinsa niin toivoisi pojalleen sellaista ”kunnon vaimoa”.

Sinkkuelämää-blogi sinkuille: Sinkkuuden hyvät puolet

Sinkun ei tarvitse tehdä kotitöitä juuri silloin ja juuri sillä täydellisyystasolla kuin toinen vaatii tai passiivisaggressiivisesti olettaa. Sinkun kodissa ei väitellä siitä, kumpi pyöritti pyykkikoneen viimeksikin ja kumman vuoro siis on seuraavaksi. Sinkun ei tarvitse pyyhkiä pölyjä lipastojen päältä päivittäin vain parisuhdettaan paetakseen tai vain siksi, että kestäisi asua kodissaan muutoin tympeän tukahduttavassa ilmapiirissä. Sinkun ei tarvitse siivota saadakseen seksiä ja helliä taputuksia pepulleen – viitaten listan kohtiin #1, #2 ja #3 🙂

Sinkkuna saa muuttaa minne ja minkälaisen asuntoon haluaa – halutessaan vaikka ulkomaille viimeistään sitten, kun lapsetkin ovat jo muuttaneet pois pesästä. Sinkkuna saa viettää aikaa mökillä ja tehdä puutarhatöitä tai olla tekemättä ilman, että puoliso vaatii mukaan rikkaruohoja kitkemään tai puutöitä tekemään vain siksi, että olisi jo toisen vuoro tehdä osansa. Sinkun ei tarvitse tehdä asioita vain siksi, että parisuhdekuvio pysyisi ennallaan ja muuttumattomana.

Sinkkuuden hyvät puolet #7: Sinkku saa käyttää ansaitsemansa rahansa itse

Sinkkumies saa käyttää tienestinsä juuri niihin vempaimiin mihin haluaa ilman, että vaimo valittaa rahankäytöstä. Sinkkunaisen taas ei tarvitse kuunnella miehensä napinaa turhanpäiväisistä kauneushoidoista, vaan saa nauttia kauneutensa tuomasta ilosta itse – tai niiden seksikumppaniensa kanssa (viittaus jälleen listan kohtiin #1, #2 ja #3). Sinkku saa käyttää rahansa baareihin tai pussikaljaan, tai shoppailla kymmenet kenkäparit ilman minkään muun kuin lompakon kitinää.

Sinkkuna ei tarvitse miettiä, että joku havittelisi seuraasi tai roikkuisi vierelläsi vain siksi, että olet hyvätuloinen ja sinulla on hieno talo – ainakaan silloin, jos teet deittikumppaneillesi selväksi, että naimisiin et enää mene tai et ainakaan avioehdotta niin kuin nuorempana. Lue täältä, miten teet tämänkin asian selväksi: HYVÄ DEITTI-ILMOITUS: Millainen on hyvä deittiprofiili nettideittailussa?

Jos taas avioliiton aikana itse tienasit enemmän kuin puolisosi, niin ”ylimääräinen” palkkapussisi kasvatti tulevan avioeronne osituspottia. Sinkkuna saat ansaita juuri niin paljon kuin kykenet ilman, että mieleen juolahtaa hienoinenkaan harmitus siitä, että etäinen puolisosi veisi kaikesta puolet joko erotessanne tai viimeistään kuoleman koittaessa. Sinkkuna sinä kasvatat omaa omaisuuttasi ja päätät mihin investoit tai kenelle testamenttaat maallisen mammonasi lastesi lisäksi.

Sinkkuelämän hyvät puolet #8: Sinkkuna saa syödä ja juoda mitä, missä ja milloin tahansa

Sinkkuna saa syödä ja juoda mitä haluaa, missä haluaa ja ihan milloin tahansa haluaa.

Lihansyöjäsinkku saa nauttia pihvinsä ja makkaransa kulmakuppilassa vaikka joka päivä ilman minkäänmoista kumppanin kitinää, ja kasvissyöjäsinkun ei tarvitse murehtia nähdessään lihansyöjäpuolisonsa toimintaa.

Sinkku saa myös panostaa omaa erityisruokavalioonsa ja lisäravinteisiin juuri niin paljon rahaa ja aikaa kuin haluaa ilman, että hänen tarvitsisi selitellä toimiaan tai pyydellä arvojaan anteeksi keneltäkään.

Ruokapöydäkseen voi valita vaikka sohvan kulman, tai syödä illallisen vasta aamuyöstä parvekkeella. Aika ja paikka eivät tunne rajoja sen enempää kuin itse niitä itselleen asettaa. Jos ex-puolisosi edellytti lastenne ruoka-ajan olevan tiettyyn kellonaikaan tai lastenne syövän juuri tietynlaista itsetehtyä pilttiä, sinkkuisänä tai -äitinä saat määrätä oman tahtisi lastesi kanssa itse ilman, että ex-puolisollasi on siihen enää mitään sanomista. Lasten huoltajuus ei kaadu siihen, että sinä tarjoat lapsillesi myös eineksiä ja välillä käytte mäkkärissä vieläpä pikkasen ”normaalia” aikaisemmin tai myöhemmin ja jopa arkena.

Sinkun ei tarvitse kuunnella ex-puolisonsa moralisointia liiallisesta alkoholinkäytöstä, jos itse haluaa juoda juuri sen verran kuin kokee itselleen parhaaksi. Sinkun ei myöskään tarvitse huolehtia alkoholisoituneesta kumppanistaan, joka lojuu sohvalla tai riekkuu yökerhoissa ja tulee yöjuoksultaan kotiin vain oksentelemaan. Jokainen sinkku saa nauttia juuri sellaisesta elämästä kuin itse haluaa myös tältä osin. Itsekseen tai valitsemassaan paremmassa seurassa.

Sinkkuuden hyviä puolia nämäkin siis.

Myöskään ruoanlaitosta, pöydän kattamisesta, astianpesukoneen täytöstä ja keittiön siivoamisesta ei sinkun tarvitse muistuttaa yhtään ketään eikä sinkun tarvitse kuunnella paasausta keneltäkään.

Leivänmurut saavat lojua vaikka lattialla ja sitä Rakkauden (r)evoluutio –kirjassa mainittua kuivahtanutta leipääkin saa leikata kovaan ääneen kirskuttaen kaikessa rauhassa vaikka jokaikinen päivä ilman, että siitä tarvitsisi kuunnella valitusta enää joka aamu ennen töihinmenoa:

Nälviminen ja nalkutus valtaavat takuuvarmasti sen tilan, jonka niille antaa. Taitavan nillittäjän yhä mieleenpainuvammat valituksenaiheet eivät lopu kesken yhden parisuhdetragedian aikana. Perinteisten hammastahnatuubien vääränlaisten puristelujen lisäksi on kuultu kettuilua siitä, kuinka tuuletusikkunaa raotettiin väärällä tavalla ja kuivahtanutta leipää leikattiin liian äänekkäästi.

Kati Niemi: Rakkauden (r)evoluutio – Parempi parisuhde vai erinomainen ero?

Mistä kaikesta sinä valitset kuulla kuittailua? Mistä et enää halua kuulla kettuilua edes ’rakkaudella’ ilmaistuna? Valinta on sinun.

Sinkkuelämän hyvät puolet #9: Sinkulla on vähemmän stressiä ja parempi unen laatu

Masentava parisuhde ja eropohdinnat vievät energiaa ja pitävät stressitilaa yllä. Näin ollen on selvää, että eron jälkeen ja eronsa käsiteltyään elimistön stressitila laantuu ja henkinen hyvinvointi kohenee, kunhan vaan huolehtii itsestään. Surullakin on tärkeä tehtävänsä hyvinvoinnin kohentamisessa, kuten tässä blogiartikkelissa kirjoitin: Tietoinen surutyö parantaa hyvinvointia voimakkaasti

Erityisesti jos parisuhde ei enää tarjoa stressinhallinnan kannalta fysiologisestikin tärkeää läheisyyttä ja kumppanit ovat kovin etäisiä toisilleen, niin miten todennäköistä oikeasti on, että sinkkuna joutuisi jostain syystä olla enemmän yksinäinen tai stressaantunut?

Aikansa eläneessä parisuhteessa kärvistely ja erotyön nostattama stressi heikentävät myös unen laatua, joten vapaudestaan nauttiva, hyvinvoiva sinkku saa mahdollisuuden myös nukkua paremmin. Sinkun ei tarvitse rytmittää nukkumaanmenoaikaansa puolisonsa erilaisen unirytmin kanssa eikä heräillä öisin kumppaninsa kuorsaukseen. Sinkku saa vallata koko sängyn itselleen tai seksikumppanilleen juuri niin kuin itse haluaa ja juuri silloin kun itse haluaa. Aamuisin sinkku saa nukkua juuri niin kauan kuin itse haluaa eikä hänen puolisonsa herätyskellon pirinä ja toistuva torkutuspiippaus herätä sinkkua sekuntiakaan ennen kuin on hänen oma aikansa nousta sängystä.

Kun päiväsaikaan ei tarvitse vältellä kiukkuista kumppaniaan ja öisin saa nukuttua juuri niin kuin huvittaa, niin on selvää, että energiataso on lähtökohtaisesti korkeampi kuin kurjassa parisuhteessa kärvistellessä.

Sinkun elämän täyskymppi #10: Hyvää energiaa hehkuvalla sinkulla on enemmän aikaa unelmilleen

Moni sanoo huomaavansa eronsa käsitelleestä ystävästään, miten tämä aivan hehkuu uutta onnea. Uuden onnen ei tarvitse tulla uuden lempeästi rakastavan puolison myötä vaan sen meidän jokaisen elämän tärkeimmän rakkaussuhteen myötä: rakkaus itseämme kohtaan saa meistä jokaisen hehkumaan niin, että se näkyy myös ulospäin.

Vaikka sinkulla olisi jo lapsia entisestä parisuhteestaan, tilastojen valossa on todennäköistä, että lapset ovat ex-puolison hoidossa puolet ajasta. Joillakin lapsenhoitovuorot toimivat viikko-viikko-systeemillä, toisilla esimerkiksi 3-4 päivän vuorovedoin. Joillakin on jaottelu sellainen, että toinen hoitaa lapsia arkisin ja toinen viikonloppuisin. Joka tapauksessa, olipa lastenhoitojärjestely minkälainen tahansa, sinkkuäidillä ja sinkkuisällä on enemmän omaa aikaa myös harrastuksille tai ihan vaan vaikkapa pleikkarin pelaamiselle ilman puolison paheksuvia katseita.

Vanha jalkapallo- tai jumppaharrastus saattaa alkaa kutsumaan uudelleen, ja myös uudet mielenkiinnon kohteet tulevat mahdollisiksi. Uusista ympyröistä saa arvokkaita sosiaalisia kontakteja ja inspiraatiota, kun viettää aikaansa samat intressit jakavien muiden aikuisten kanssa. Kun seura on mieluisaa ja tekeminen motivoivaa, ihan tavallinen arki alkaa maistua kuin juhlalta!

Kun jää enemmän aikaa olla itsekseen ja tehdä asioita, joista itse on kiinnostunut, omanlainen – se itselle juuri oikeanlainen – elämänpiiri alkaa muotoutua. Kun huomaa, mikä inspiroi itseä yhä enemmän ja minkälaisissa sosiaalisissa ympyröissä itse voi luontaisesti parhaiten, oma arvomaailma selkiytyy. Kun lisäksi työstää omia arvojaan ja ajankäyttöään arvojensa mukaiseksi arjeksi, omat unelmat alkavat näyttäytyä yhä selkeämmin.

Huomaatko sinkkuuden hyvät puolet mahdollisesti jo alkaneen oman sinkkuelämäsi osalta?

Sinkkuna voi havaita itseä eniten kutsuvat lukuisat mahdollisuudet helpommin, kun vieressä ei ole kukaan itseä ohjailemassa. Kun sinkku on läsnä ensisijaisesti itselleen, hän seuraa omia unelmiaan varmemmin. Vapaus valita mitä tahansa vie parempaa suuntaan kuin ennalta kirjoitettu unelma.

Uskon, että vaikka sinkkuelämä pelottaisi etukäteen ajateltuna eroa pohtivaa henkilöä, niin aivan varmasti sinkkuuden hyvät puolet tulevat esille jokaiselle, joka on valmis havaitsemaan ne. Jos niitä ei havaitse eikä näe, vaikka kuinka yrittäisi, kannattaa vaihtaa näkökulmaa ja katsoa mahdollisuuksien maailmaan uudelleen avarammin silmin.

Ota yhteyttä, kun haluat henkilökohtaista sparrausta esimerkiksi näkökulman muutokseen ja sinkkuelämäsi tai parisuhteesi parantamiseen. Täällä olen vain toisen kännykkäruudun takana tälläkin hetkellä, kun luet tätä. Täältä löydät lisätietoa.

Huomaa sinkkuuden hyvät puolet ja nauti vapaudestasi rauhassa kiirehtimättä uuteen suhteeseen ennenaikaisesti

Uutta parisuhdetta ei kannata aloittaa vain siksi, että ei osaisi nauttia ihan itsekseen omasta ajastaan. Jos liian nopeasti hyppää edellisestä parisuhteesta uuteen, sillä on vaarana muodostua molempia äkkirakastuneita satuttavaksi laastarisuhteeksi. Vaikka suhde kestäisikin aikaa, omia vanhoja parisuhdetaitojaan kannattaa freshata, jotta uusi parisuhde ei kaadu samoihin omiin toimintatapoihin.

Meillä kaikilla on luontaisia taipumuksia, jotka eivät ole aina rakentavia ja hyvää mieltä tuovia kummallekaan osapuolelle – meille itsellemme tai puolisollemme. Rakkauden (r)evoluutio-kirjan avulla oivallat, miten voit kehittää omia parisuhdetaitojasi uutta parisuhdettasi varten ennen kuin ajaudut samankaltaisiin ongelmiin yhä uudelleen ja uudelleen jatkuvasti vaihtuvien puolisoiden kanssa.

Mikä hyvässä sinkkuelämässä ja hyvässä parisuhteessa on oikeasti erilaista?

Tätä artikkelia sinkkuuden hyvistä puolista oli kiva kirjoittaa, vaikka itse olenkin jälleen parisuhteessa. Muutaman vuoden sinkkuelämä opetti kuitenkin valtavan paljon hyviä asioita sekä minulle että nykyiselle kumppanilleni. Me olemme onnellisia yhdessä parisuhteessamme ehkäpä juuri siksi, että me molemmat olimme onnellisia myös sinkkuina. Osaamme nauttia ajastamme myös itseksemme, osaamme toteuttaa unelmiamme ilman toistakin ja osaamme olla tukahduttamatta toistemme luontaista persoonaa, tarpeita ja toiveita. Nämä ovat tärkeitä parisuhdetaitoja, joita pääsee harjoittelemaan sinkkuna – kuten tietysti myös rakastavassa ja läheisessä parisuhteessakin!

Kun saa olla itsekseen ja oppii tuntemaan oman elämäntyylinsä ja arvonsa yhä vahvemmin, sitä helpompaa on luoda uusi onnellinen parisuhde joskus myöhemmin, jos sellainen alkaa kutsua itseä. Jos hyppää suhteesta toiseen tekemättä tiliä ensin itsensä kanssa, vanhassa pesässä noudatetut tavat siirtyvät huomaamatta seuraavaan. Se ei välttämättä luo vahvaa pohjaa uudelle parisuhteelle. Oma pääkoppa kannattaa tuulettaa ensin kunnolla, jotta on valmis olemaan avoin juuri sille, mitä uusi kumppanikokelas voisi elämään parhaimmillaan tuoda juuri omana itsenään sellaisena kuin on.

Myös hyvässä parisuhteessa saa toteuttaa itseään kuten edellä kuvailin onnellisen sinkkuelämän hyviä puolia. Aidosti rakastava kumppani ei väännä puolisoaan muottiin ja omien standardiensa alle, vaan hakee molempien kannalta hyviä ratkaisuja joustavasti rakkauden kautta.

Kenenkään meistä ei tarvitse elää toisten elämää. Ei sinkkuna eikä parisuhteessa.

Me kaikki emme ole toisillemme parhaita mahdollisia elämänkumppaneita. Minun ei tarvitse olla sinun puolisosi eikä sinun minun. Yhtälailla sinun ei tarvitse olla kenenkään kumppani, ja samoin saat valita itsellesi sopivan puolison omien arvojesi ja mieltymystesi pohjalta. Jos olet nyt parisuhteessa, sinä saat olla juuri siinä ja yhtälailla sinun ei tarvitse olla juuri siinä.

Kenenkään meistä ei tarvitse elää toisten elämää. Saat karsia elämästäsi sellaisiakin asioita, joista muut unelmoivat. Saat karsia elämästäsi myös upean ihmisen, jonka joku toinen innolla vastaanottaisi syliinsä ja josta sinä et silti vaan syty.

Sinulla on lupa toteuttaa elämässäsi mitä tahansa, mistä keksitkään unelmoida, vaikka kukaan muu ei toivettasi siinä hetkessä ymmärtäisikään. Se kuuluu sekä sinkkuuden hyviin puoliin että tasapainoisen, aidosti rakkaudellisen, onnellisen parisuhteen ominaisuuksiin.

Elä omia valintojasi todeksi päivä päivältä vahvemmin. Nauti elämästäsi onnellisena sinkkuna tai onnellisesti parisuhteessa – molempi parempi!

Mitä sinun mielestäsi ovat sinkkuuden hyvät puolet myös huonossa parisuhteessa olevien oivallettavaksi?

Sinkkuuden hyvät puolet - Sinkkuelämää blogi: Miksi kannattaa olla sinkku?
Sinkkuuden hyvät puolet: Kommentoi alla, miksi kannattaa olla sinkku sinun mielestäsi?

Kun tykkäsit tästä artikkelista, olen kiitollinen, kun laitat hyvän kiertämään omalta osaltasi seuraamalla Rakkauden (r)evoluutiota Instagramissa (rakkaudenrevoluutio) ja Facebookissa (sivu Rakkauden revoluutio – Rakkauden evoluutio), ja jaat näitä postauksia omassa somessasi kavereillesi.

Kommentoi alle myös, mitkä sinun mielestäsi ovat ne sinkkuelämän hyvät puolet, joista myös parisuhteessa olevien kannattaisi oivaltaa uutta oman parisuhteensa parantamiseksi tai sen erinomaisen eron aikaansaamiseksi?

Kiitos 🙂

LUE MYÖS ESIMERKIKSI SEURAAVAT BLOGIKIRJOITUKSET: