SINKKUVANHEMMAN DEITTAILU: Lapset ja deitti-ilmoitus

SINKKUVANHEMMAN DEITTAILU: Lapset ja deitti-ilmoitus

Tässä Sinkkuvanhemman deittailu -artikkelissa käydään läpi sinkkuvanhemman deittailua ja nimenomaan deitti-ilmoituksessa mainittavia lapsiin liittyviä asioita sekä hänen itsensä että potentiaalisten deittikumppanien näkökulmasta – exänkään näkökulmia unohtamatta. Miten sinkkuvanhempi voi kertoa lapsista deitti-ilmoituksessa tai kannattaako lapsista ylipäänsä kertoa mitään ennen ensitreffejä? Sinkkuvanhempi miettii monia lapsiin liittyviä asioita deittimarkkinoille lähtiessään – ovathan lapset hänelle rakkaimmat maailmassa.

Tästä artikkelista voit lukea, millainen on muutoin hyvä deitti-ilmoitus Tinderissä tai muissa deittisovelluksissa: HYVÄ DEITTI-ILMOITUS: Millainen on hyvä deittiprofiili nettideittailussa?

SINKKUVANHEMMAN DEITTAILU: Lapset ja deitti-ilmoitus

Tässä sinkkuvanhemman deittailua tai sinkkuvanhemman kanssa deittailua käsittelevässä blogikirjoituksessa käydään läpi seuraavia yleisimpiä kysymyksiä:

  • Kuinka moni kertoo lapsista tai lapsettomuudesta nettideittiprofiilissaan?
  • Miksi deitti-ilmoituksessa kannattaa kertoa lapsista tai lapsettomuudesta?
  • Lapsihaaveet deitti-ilmoituksessa: miten kertoa lapsihaaveistaan deittipalvelussa?
  • Voiko suurperheellinen tai suurperheestä haaveileva löytää parisuhdetta?
  • Sinkkuvanhemman deittailu: mitä deitti-ilmoituksessa kannattaa kertoa lapsista?
  • Lasten lukumäärä ja ikä deitti-ilmoituksessa: Kannattaako kertoa?
  • Oma kokemukseni sinkkuvanhempana: Mitä itse kerroin lapsista deitti-ilmoituksessani?
  • Pitäisikö sinkkuvanhemman lasten iät mainita deitti-ilmoituksessa?
  • Kannattaako lasten valokuvia laittaa sinkkuvanhemman deitti-ilmoitukseen?
  • Pitääkö exältä kysyä lupa lasten kuvien julkaisemiseen nettideittiprofiilissa?

Kommentoi näitä asioita alla olevassa kommenttikentässä tai lähetä uusi kysymys tästä tärkeästä teemasta deitti-ilmoituksissa ja deittailussa. Millaista on sinkkuvanhemman deittailu sinun kokemuksesi mukaan? Mitkä ovat huomioon otettavat tärkeimmät asiat sinun mielestäsi tilanteessa, jossa sinkkuvanhempi etsii kumppania tai kun esimerkiksi lapseton tapailee sinkkuvanhempaa? Tähän blogikirjoitukseen olen koostanut minun havaintojani ja pohdintojani asiasta, olepa hyvä! 🙂

Kuinka moni kertoo lapsista tai lapsettomuudesta nettideittiprofiilissaan?

Sinkkuvanhemman deittailu mietityttää monia lastensa vanhemmasta eronneita sinkkuja. Jotkut pelkäävät jopa erota vain siitä syystä, että pelkäävät jäävänsä yksin pienten lastensa kanssa. Jotkut luulevat, että sinkkuvanhemman deittailu ei onnistu esimerkiksi ajankäytön vuoksi tai siksi, että ei mukamas kelpaisi kenellekään yksinhuoltajanakin.

Lapsiasia on tärkeä sekä niille, joilla on jo lapsia, että niille, joilla ei ole vielä lapsia tai eivät ehkä edes halua tai voi saada lapsia. Koska asia on merkityksellinen monen ihmisen parisuhteen kannalta, useimmat kertovat tilanteestaan ja haaveistaan lasten osalta. Hyvä niin. Useimmiten he, jotka etsivät enemmän seksiseuraa kuin pysyvää parisuhdetta, jättävät lapsistaan kertomatta. Tämä on ihan järkevä tapa. Oman ja ystävieni kokemukseen mukaan määrällisesti arviolta noin puolet deittiprofiileista sisältää ainakin jotain tietoa siitä, onko henkilöllä lapsia nyt tai haaveissa.

Miksi deitti-ilmoituksessa kannattaa kertoa lapsista tai lapsettomuudesta?

Puolisoa haettaessa meistä useimmille on merkitystä sillä, onko toisella lapsia. Joku haluaa ehdottomasti puolison, jolla ei ole vielä lapsia ja joku toinen ehdottomasti puolison, jolla on lapsia. Se, että on lapsia, vaikuttaa ihmisen ajankäyttöön ja mahdollisesti myös siihen, haluaako toinen mahdollisesti myös yhteisiä lapsia, jos parisuhde alkaa.

Jos haaveilee yhteisen arjen jakamisesta ja ydin- tai uusperheen perustamisesta, asiasta kannattaa mainita jo nettideittiprofiilissaan. Jos haluaa parisuhteen, mutta ei edes haaveile yhteisen arjen jakamisesta, lapsista kertominen jo deitti-ilmoituksessa ei välttämättä ole ensisijaista, vaan asian voi ottaa esille ensimmäisissä viesteissään. Muista kuitenkin, että vaikka sinä et pitäisi lapsia merkityksellisenä parisuhteenne kannalta, jos tapaatte vain viikonloppuisin etkä edes haaveile lastenne tutustuttamisesta toisiinne, niin toisen henkilön mielestä asialla voi kuitenkin olla merkitystä.

Jos etsii seksiseuraa eikä parisuhdetta, lapsiasialla ei ole niin merkitystä. Parisuhdetta on kuitenkin mahdotonta muodostaa, ellei lapsiasiassa olla edes suurinpiirtein samoilla aalloilla. Tärkeintä on tässäkin asiassa olla avoin ja rehellinen siinä määrin kuin kokee tarpeelliseksi sekä itsensä että ensisijaisesti nettideittiprofiilisi näkevän potentiaalisen seuralaisesi silmissä.

Sinkkuvanhemman deittailu ja lapsihaaveet deitti-ilmoituksessa

Lapsihaaveet ovat niin isoja asioita, että jos puolisot ovat täysin erimielisiä asiasta, parisuhteen onnistumisen edellytykset ovat lähtökohtaisesti heikot. Parisuhteessa ei ole tarkoitus luopua omista suurimmista unelmista, vaan jakaa ne. Lapsiasia on harvalle vain pieni sivuseikka, joten omasta tilanteesta ja toivetilasta kannattaa mainita jo deittiprofiilissa. Lapsihaaveistaan voi kertoa yleisesti esimerkiksi tällä lyhyellä toteamuksella, jonka olen nähnyt monien miesten käyttävän Tinderissäkin – todennäköisesti myös naisten: ”Haaveilen perheen perustamisesta”. Tällöin parisuhteen syntyessä puolisot voivat keskustella tarkemmin esimerkiksi lapsimäärähaaveistaan.

Toisinaan näkee sellaisia ilmoituksia, joissa suoraan täräytetään tiskiin ”Haaveilen suurperheestä”. Se on erinomaisen hieno asia tuoda esille jo deitti-ilmoituksessa, jos nimenomaan suurperhe on se kaikista kriittisin tekijä itselle. Se saa olla niin. Kunnioita omia unelmiasi ja tuo tärkeimmät niistä esille jo deitti-ilmoituksessasi. Suurperhe-määritelmä ei ole kuitenkaan yksiselitteinen. Minulla itselläni on kolme lasta ja olen monesti kuullut olevani joidenkin mielestä ”suurperheen” äiti. Minä en koe niin. Itse puolestani pidän ”suurperheenä” sellaista, jossa on vähintään viisi lasta. Neljäs lapsi on siinä rajoilla omassa mielessäni, mutta huom: vain minun mielessäni. Sinunkin määritelmäsi ”suurperheestä” ovat aivan varmasti erilaiset kuin jollain toisella. Deitti-ilmoitustasi kirjoittaessasi ole siis avoin, mutta myös tarkkana käsitteiden kanssa, jotta et syyttä suotta karkoita potentiaalisia puolisoita.

Voiko suurperheellinen tai suurperheestä haaveileva löytää parisuhdetta?

Jos maksimaalista ”suurperhettä” vähempikin lapsimäärä voisi mahdollisesti riittää sinulle, niin tuon ”suur”-sanan voi yksinkertaisesti vain jättää tuosta pois. Tällöin on todennäköisempää päästä tutustumaan useampaan mukavaan ihmiseen, jotka myös haaveilevat lapsista, mutta yksi kerrallaan. Voihan olla myös niin, että oma suurperhehaaveesi muuttuu ensimmäisen tai toisen lapsen myötä, joten ensitreffeistä haaveillessasi kannattaa miettiä, missä kohdin menee oma kriittinen vaatimus ja missä kohdin sitä voisi ainakin hieman lieventää.

Summa summarum: Kerro lapsihaaveistasi avoimesti jo deittiprofiilissasi, niin helpommin suuntaat deitti-ilmoituksesi juuri sille henkilölle, joka syttyy tuosta avoimuudestasi ja yhteisestä haaveestanne. Sinä et tarvitse yhtäkään deittiä sellaisen ihmisen kanssa, joka ei jaa elämäsi suurinta haavetta kanssasi. Jos lapsen saanti on ainakin tänään suurin haaveesi, tuo se esille avoimesti ja kainostelematta. Kunnioita kuitenkin myös heitä, jotka eivät haaveile lapsista ikinä tai joiden lapsihaaveet on jo toteutettu. Jokainen saa unelmoida sellaisestakin, mistä joku toinen ei millään syttyisi.

Sinkkuvanhemman deittailu: mitä deitti-ilmoituksessa kannattaa kertoa lapsista?

”Liian” pieni tai suuri lukumäärä tai lasten ”vääränlaiset” iät voivat olla joillekin kynnyskysymyksiä, joihin suhde voi valitettavasti kaatua ennen kuin edes kunnolla alkaakaan. Se saa olla heille niin, joten kunnioita heidän kriteerejään ja kynnyskysymyksiään. Sinä et tiedä heidän taustojaan eivätkä he ole velvollisia perustelemaan omia tarpeitaan, vaikka sinä kuinka heitä kritisoisit esimerkiksi turhan valikoiviksi. Ehkäpä on nimenomaan oikein hyvä, että he karsivat sinut unelmakumppaninsa listoiltaan kriteereillä, joiden relevanttiudestakaan ette ole yhtämielisiä.

Sinunkaan ei tarvitse anella seuraa henkilöltä, jonka kriteereitä et vaan yksinkertaisesti täytä. Älä muokkaa omaa totuuttasi miellyttääksesi jotain itsellesi tuntematonta henkilöä, joka ei kuitenkaan niele sinun tosiasiallista tilannettasi. Omasta mielestäni on turhaa edes aloittaa keskustelua henkilön kanssa, jolle esimerkiksi omat lapseni olisivat lukumäärän tai heidän iän tai jopa sukupuolen vuoksi minkäänmoinen ongelma.

Lasten lukumäärä ja ikä deitti-ilmoituksessa: Kannattaako kertoa?

Useimmat kertovat lastensa lukumäärän ja iän jo nettideittiprofiilissaan. Pidän tätä hyvänä asiana. Tietyt henkilökohtaiset faktat on hyödyllistä tuoda esille jo deitti-ilmoituksessa, jotta molempien aikaa ja kenties hermojakin säästyy. Lasten lukumäärä ja iät ovat monelle tärkeitä faktoja, joita he kysyvät kuitenkin ensimmäisissä viesteissään. Kuinka monen kanssa jaksat viestitellä turhaan faktoista, jotka olisit voinut kertoa jo deittiprofiilissasi? Esimerkiksi itse lähdin deiteille vain sellaisten kanssa, jotka kunnioittivat omia perusasioitani ja taustaani. Siksi avasin taustani riittävän tarkasti jo deitti-ilmoituksessani.

Oma kantani tähän asiaan on saanut joiltain miehiltä kritiikkiä. Jotkut miehet kovasti halusivat treffeille kanssani, vaikka olimme täysin eri linjoilla lapsiasian suhteen ja vaikka kerroin tuon asian olevan minulle se kriittinen tekijä. Monelle jouduin selittämään ehdotonta ”ei enempää lapsia, kiitos”-kantaani sekä sitä, että minä kyllä ymmärrän, että minun kynnyskysymykseni ei tarvitse olla kriittinen toiselle yksilölle. Kääntäen ilmaistuna halusin tuon vänkäävän miehenkin ymmärtävän kunnioittaa minun kriittisiä tekijöitä, vaikka ne tuntuisivat hänestä aivan käsittämättömiltä. Vaikka toiselle lapsiasia ei ole tärkeä, minulle se on, ja olennaista on nimenomaan se, että molemmat kunnioittavat toistensa näkökantoja. Jos jo treffaillessa tinkii itselle tärkeistä asioista, kuinka antoisan suhteen odotat luovasi?

Seuraavaksi avaan tarkemmin sitä, mitä oikeastaan kerroin lapsistani julkisella deittiareenalla.

Oma kokemukseni sinkkuvanhempana: Mitä itse kerroin lapsista deitti-ilmoituksessani?

Omassa deitti-ilmoituksessani kerroin selkeästi, että minulla on kolme kouluikäistä lasta ja lapsilukuni on jo täynnä. Muotoilin asian yksiselitteisesti – vaikkakin hieman kauniimmin kuin edellisessä virkkeessä, jotta vältyn turhilta keskusteluilta. Tärkeistä asioista käytävät turhanpäiväiset väännöt tai selittelyt vievät vain molempien arvokasta aikaa ja jopa hermoja, jos toinen ei kunnioita toisen näkemyksiä vaan vänkää vastaan aivan suotta. Minä tiedän uutta deittikumppanikandidaattia paremmin omasta elämästäni ja siitä, mikä on minulle tärkeää. Varsinkaan lapsiasiassa on mielestäni turha neuvoa ketään. Minulle lapset ovat tärkeitä myös parisuhteen kannalta, ja siksi tein tärkeimmät asiat selväksi heti deitti-ilmoituksessani.

Lapsimääräni ja lasteni iät toin esille lyhyesti kolmella lapsihymiöllä, joiden perässä oli sulkeissa lasteni syntymävuodet. Muutamalla merkillä pyrin kertomaan mahdollisimman ytimekkäästi itselleni tärkeät asiat, jotta perusfaktojen toteamiseen ei hukkaannu arvokasta deittiprofiili-tekstitilaa 🙂 Kun syntymävuodet antoivat jo riittävästi osviittaa deittikandidaateilleni, minun ei tarvinnut päivitellä profiiliani jokaisen lapseni syntymäpäivien aikaan. Lapsimääräni kerroin siksi, että joillekin tuntui olevan vaikeaa miettiä arkea, jossa olisi minun kolme lastani hänen lastensa lisäksi. Joillekin se on liikaa ja ymmärrän sen.

Omassa deittiprofiilissani minä halusin korostaa myös sitä, että en halua enempää lapsia, vaikka kuinka hullaantuisin tapaamastani miehestä ja tämä haluaisi vielä yhden iltatähden. Minä en halunnut enempää lapsia ja mielestäni oli vain reilua tuoda asia selkeästi esille, niin miehen ei tarvinnut arvailla asiaa heti ensimmäisissä viesteissään. Totesin tämän deitti-ilmoituksessani kiertoteitse, jotta en kuulosta kuitenkaan tylyltä ehdottoman vaatimukseni kanssa. Kirjoitin oman tahtotilani kysymyksen muotoon näin: ”Onhan sinunkin lapsilukusi jo täynnä?” Ja hymiön laitoin perään vielä vaatimustani keventämään, koska olin oppinut, että joillekin tuo kysymys oli jo liian tyly vaatimus 🙂

Pitäisikö sinkkuvanhemman lasten iät mainita deitti-ilmoituksessa?

Lasteni kouluikäisyydestä mainitsin siksi, että joillekin lasten iällä on merkitystä. Viisikymppinen mies saattaa pitää hyvänä, että nainenkin on jo lapsensa saanut eikä haaveile vauva-arjesta, mutta viisikymppiselle miehelle voi siltikin olla pettymys, että naisen lapset eivät olekaan vielä aikuisia kuten miehellä itsellään. Jokainen on saanut lapsensa eri-ikäisenä ja monelle myös lasten iät vaikuttavat treffailun etenemisessä parisuhteeksi.

Minulle miesten lasten iällä ei ollut niin väliä, mutta halusin välttää sellaiset viestit (joita alussa oli), joissa joku mies saattoi pohtia ”kun sinulla on niin nuoret lapset”. Minä en halua käyttää aikaani sellaisiin hedelmättömiin keskusteluihin, sillä omasta mielestäni minun lapseni ovat aina juuri oikeanikäiset ja joka tapauksessa niiden iät ovat fakta, jota mikään mies ei muuta, vaikka kuinka haaveilisi lasteni olevan jotain muuta kuin he ovat. Koska asialla on kuitenkin joillekin suurikin merkitys, tein palveluksen itselleni ja tuolle toiselle henkilölle kertomalla lasteni iät jo nettideittiprofiilissani.

Nettiprofiilini ”ehdottomuus” toimi erinomaisesti juuri niiden kohdalla, jotka olivat lapsiasian suhteen kanssani samoilla linjoilla. Omien näkökantojeni esille tuominen ei siis karkottanut ensitreffeiltä myöskäään sitä upeaa miestä, jonka kanssa nykyisin jaan arkeni meidän molempien, juuri sopivanikäisten lasten kanssa. Oma kantani siis on, että itseään ei kannata peitellä ja omat kriittiset tekijät saavat olla kriittisiä myös deitti-ilmoituksissa. Asiat voi muotoilla kauniisti ja kevyesti niin, että omilla vaatimuksillaan ei kuitenkaan kritisoi muiden ihmisten valintoja ja toiveita. Nettideittailussa on tärkeää muistaa kaikkien kunnioitus eikä unohtaa, että sen kännykkäruudun kivojen kuvien takana on ihan oikea, tunteva, lämmin ihminen.

Kannattaako lasten valokuvia laittaa sinkkuvanhemman deitti-ilmoitukseen?

Deitti-ilmoituksissa on näkynyt myös valokuvia lapsista. Itse en pidä sitä hyvänä asiana, koska todennäköisesti lapset eivät haluaisi kasvojaan nettideittisovellukseen, jonne pääsee kuka tahansa selailemaan. Deitti-ilmoitukset ovat aikuisten välisia juttuja. Omasta mielestäni lapsiasian voi halutessaan tuoda hyvinkin yksityiskohtaisesti esille tekstissä asiaa kuvailemalla sen sijaan, että lataa kuvia lapsistaan. Mielestäni lapsista riittää määrän ja iän toteamus. Lasten muiden asioiden retostelu netissä tai ensitreffeillä ei ole mielestäni tarpeellista eikä järkevää.

Perinteinen ohje miehille on tainnut olla se, että mihin tahansa kuvaan kannattaa ottaa lapsi tai lemmikki mukaan, jotta nainen kokisi miehen täysin vastuttamattomana. Ovathan lasten kuvat suloisia ja mies, joka hellii myös jälkikasvuaan, saa pisteet kotiin moneltakin naiselta. Järki meillä naisillakin kuitenkin on emmekä pääsääntöisesti halua siltä istumalta hoivaamaan kenenkään miehen lapsia tai lemmikeitä. Naiset etsivät deittipalvelusta miestä, joten miehen omat kuvat ja tiedot ovat tärkeät.

Lasten kuvien julkaiseminen voi jopa aiheuttaa sen, että nainen pyyhkäisee miehen profiilin samantien roskakoriin, jos nainen kokee miehen toiminnan täysin ajattelemattomana ja vastuuttomana. Samanlaista kommenttia olen kuullut myös monilta miehiltä, jotka eivät ymmärrä, miksi jotkut naiset laittavat deitti-ilmoitukseensa lastensa kuvia. Olen aivan samaa mieltä. Tämä asia kuitenkin jakaa mielipiteitä kuten ylipäänsä lasten kuvien julkaiseminen esimerkiksi omassa someprofiilissa Facebookissa tai Instagramissa. Jokainen toimii kuten parhaaksi näkee. Mutta olisikohan ex-puolisonkin mielipide hyvä kysyä, jotta exä tai joku hänen tuttunsa ei bongaa Tinderistä lastenne kuvia ilman hänen lupaansa?

Sinkkuvanhemman deittailu: Pitääkö exältä kysyä lupa lasten kuvien julkaisemiseen nettideittiprofiilissa?

Eron jälkeen sinkkumarkkinoilla deitti-ilmoitusta laatiessaan on mielestäni otettava huomioon myös ex-puolison mielipide yhteisten lasten kuvien julkaisemisesta. Et voi julkaista hänen lastensa kuvia ilman hänen lupaansa varsinkaan nettideittiprofiilissa. Turhaa taistelua exän kanssa kannattaa välttää ja varsinkin, kun muistaa, että moni potentiaalinen deittikumppanisi voi karsia profiilisi pois listaltaan ihan vain siksi, että hän pitää toimintaasi kyseenalaisena tai ei ainakaan ihan loppuun asti mietittynä lasten ja exäsi kannalta.

Harkitse siis tarkkaan, miten toimit, kun kerrot lapsistasi, vaikka tiettyjen perusasioiden esille tuominen onkin hyödyllistä ja arvokasta.